Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Επιμόρφωση στελεχών της Εκπαίδευσης από το ΕΚΔΔΑ

epimorfotes thumb medium250 180
 Σε εφαρμογή τέθηκε η προγραμματική συμφωνία του Υπουργείου Παιδείας με το ΕΚΔΔΑ για την υποχρεωτική επιμόρφωση των στελεχών της Εκπαίδευσης στις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την απόκτηση πιστοποιητικών διοικητικής και καθοδηγητικής επάρκειας.
Σε πρώτη φάση διοργανώθηκαν τρία πιλοτικά ταχύρρυθμα προγράμματα για Διευθυντές Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ, με τη νέα επιμορφωτική περίοδο (πρώτο εξάμηνο του 2013), πρόκειται να υλοποιηθούν, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, άλλα δεκαπέντε με
τη συμμετοχή 350 στελεχών Εκπαίδευσης. Από αυτά πέντε είναι ταχύρρυθμα και αφορούν στην απόκτηση πιστοποιητικού διοικητικής επάρκειας από Διευθυντές Εκπαίδευσης, ενώ τα υπόλοιπα δέκα αφορούν στην απόκτηση πιστοποιητικού καθοδηγητικής επάρκειας από Σχολικούς Συμβούλους.
Ταυτόχρονα, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση σειράς εκτεταμένων προγραμμάτων που, εκτός από τη θεωρητική επιμόρφωση, διάρκειας 96 ωρών, περιλαμβάνουν και πρακτική άσκηση σε Διευθύνσεις ή Γραφεία Εκπαίδευσης διάρκειας 80 διδακτικών ωρών.
Το έργο υλοποιείται με ίδια μέσα από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔΑ και υποστηρίζεται από Ομάδα Εργασίας, στην οποία μετέχουν τρία στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και τέσσερα επιστημονικά στελέχη του ΙΝΕΠ. Μέχρι το 2014, συνολικά 5.000 στελέχη της Εκπαίδευσης θα κληθούν να παρακολουθήσουν περισσότερα από 240 εξειδικευμένα επιμορφωτικά προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου