Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Άνοιγμα Λοβέρδου στη Διαμαντοπούλου


F05E8091BBF738E766EED9372F175D3D"Είμαστε κοντά με τη Διαμαντοπούλου και στα θεσμικά θέματα" είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Θανάση Διαμαντόπουλου, "Το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ".
Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου λίγο πιο πριν είχε τοποθετηθεί υπέρ αλλαγών στο πολιτικό σύστημα. Υπογράμμισε στην ομιλία της ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πλήρωσε ακριβά τη γενναιόδωρη προεκλογική πλειοδοσία. Επίσης, σημείωσε ότι ο μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας το 2010 ήταν σαν θαύμα, για τα δεδομένα της Ευρώπης.
Παραδέχτηκε, δε, οτι οι οργανισμοί που συμμετείχαν σε αυτόν έκαναν ουσιαστικά λάθη, όπως και η ελληνική κυβέρνηση έκανε λάθη στην εφαρμογή του προγράμματος. Η κυρία Διαμαντοπούλου
επίσης έθεσε θέμα αλλαγών στους τομείς του Συντάγματος, του κράτους και των κομμάτων.
Ο κ. Λοβέρδος, όταν πήρε το λόγο, επισήμανε πως συμφωνεί και στα θεσμικά θέματα με την κυρία Διαμαντοπούλου. Με αυτόν τον τρόπο αναζωπύρωσε τις φήμες για συχνές επαφές τους και για πολιτική ταύτιση σε πολλά ζητήματα.
Ο κ. Λοβέρδος, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στο βιβλίο του κ. Διαμαντόπουλου, υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του ότι η ανάγκη αλλαγών είναι αδυσώπητη μέσα στην κρίση.
Αναφερόμενος στις εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές, είπε πως η Βουλή απέτυχε ως οιονοί εισαγγελέας 100% και έβαλε το θέμα των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τέλος, ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική του Συντάγματος και ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη σύνθεσή της, όταν μάλιστα η παρούσα Βουλή δεν δεσμεύει την επόμενη ως προς το περιεχόμενο των άρθρων προς αναθεώρηση. (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου