Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Με υστερικές κραυγές δεν κρύβονται οι… ψίθυροι για το μπάχαλο του ΣΥΡΙΖΑ

Μας επιβεβαιώνει πλήρως ο Αλέξης Τσίπρας και πολύ φοβούμαστε ότι του… δίνουμε ιδέες για να ασκεί την πολιτική του. Πριν δύο ημέρες γράφαμε για το διπλό ταμπλό που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να διεμβολίσει το μεσαίο χώρο και να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Αντώνη Σαμαρά.
Στην ομιλία του στην Κ.Ο. ο κ. Τσίπρας χτύπησε ακριβώς έτσι. Από τη μια επιτέθηκε στη ΝΔ και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά κι από την άλλη επιτέθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης και ειδικά στο Mega και τους μετόχους του, επιχειρώντας να δείξει ότι είναι το κόμμα που χτυπά τη διαπλοκή.
«Μας κουνούν το δάχτυλο οι κυβερνητικοί εταίροι και τα προπαγανδιστικά τους μέσα, όμως δεν έχουν καταλάβει πού βρισκόμαστε» και συμπλήρωσε πως «το τρίγωνο της αμαρτίας (σσ. εννοούσε την πολιτική εξουσία, τις τράπεζες και τα ΜΜΕ) δεν είναι πια παντοδύναμο, ξεψυχισμένα βρυχάται και απειλεί».
Και κάπου εκεί ξεκίνησε και το παραλήρημα. Κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι
συγκαλύπτει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και ότι πρωτοστατεί στην επιχείρηση αυτή, ότι «δίνει όρκο σιωπής». και ότι «προσφέρει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του».
Φυσικά ξεχνά ότι με εντολή του Σαμαρά ο Γ. Στουρνάρας ζήτησε και πήρε πίσω τη λίστα από τη Γαλλία. Εσκεμμένα το ξεχνά για να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Ο πολύξερος κ. Τσίπρας, όμως, υπέπεσε στο αμάρτημα της… αλαζονείας. Λες και ξέρει τι περιέχει η λίστα Λαγκάρντ, λες και γνωρίζει τι περιέχει άρχισε να μιλά γι’ αυτήν
«Τους συναντήσαμε στην λίστα Λαγκάρντ, μία παρέα 100 οικογενειών που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας», είπε μεταξύ των άλλων, κάνοντας λόγο για εκπροσώπους «του καζινοκαπιταλισμού, που απλά αντάλλασσαν θέσεις όσο τα δύο κόμματα εναλλάσσονταν στην εξουσία».
Προφανώς έχει πληροφορίες εκ των έσω για τους λογαριασμούς, την κίνηση αυτών, αν είναι νόμιμα λεφτά ή όχι κι από που προέρχονται αυτά τα χρήματα.
Κάπου εκεί ξεκίνησε την… μάχη κατά της διαπλοκής ο κ. Τσίπρας βάζοντάς τα και πάλι με το Mega όπου ζήτησε «να μην παραμυθιάζουν τον κόσμο για το δάνειο που έλαβε το σύστημα της προπαγάνδας και δημοσίων έργων από την τραπεζοκρατία του τόπου με κυβερνητική εντολή, λίγες ημέρες πριν την τοποθέτηση επιτρόπου σε αυτές».
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι «ο λαός θα αποκαθηλώσει το αμαρτωλό τρίγωνο της εξουσίας και θα δώσει εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζεται, δεν συγκαλύπτει, και κυρίως δεν εγκαταλείπει τους πολίτες για να αγκαλιάσει το σύστημα της διαπλοκής και τους χρεοκοπημένους πολιτικούς μηχανισμούς» είπε.
Έθεσε σε ετοιμότητα την παράταξη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους επόμενους τρεις μήνες, όπως είπε, μια νέα δέσμη μέτρων «που δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο και θα πάει τη χώρα έναν αιώνα πίσω» εκτιμώντας ότι το επόμενο τρίμηνο η κυβέρνηση θα προωθήσει την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διευκόλυνση των απολύσεων, τη μείωση των αποζημιώσεων, την πλήρη ευελιξία στην εργασία, νέες μειώσεις στους μισθούς -μέσω της κατάργησης των επιδομάτων και το πάγωμα των τριετιών- και απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
Όπως είπαμε και στην αρχή είναι γνωστό πλέον το κόλπο του κ. Τσίπρα. Το διπλό μέτωπο που έχει ανοίξει κατά της κυβέρνησης και κατά των διαπλεκόμενων συμφερόντων, είναι απλά το σεντόνι που καλύπτει την αδυναμία του να κερδίσει τον κόσμο. Όπως επίσης και τις «αμαρτίες» του με τη βίλα Αμαλία, τον συγχρωτισμό με τους μπαχαλάκηδες, την έλλειψη συνετής οικονομικής πρότασης, την έλλειψη συμμάχων (εκτός από κάτι τριτοδεύτερους στην Αργεντινή), τους βουλευτές του που θέλουν κολεγιές με τους Τούρκους, τον ψευτοδιεθνισμό τους.
Με κραυγές όμως δεν κρύβονται οι… ψίθυροι για το μπάχαλο του ΣΥΡΙΖΑ και το χάος με τις συνιστώσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου