Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΤΟΣΟ χάος ως αντιπολίτευση, πόσο χάος ως κυβέρνηση;

Το σχέδιο «κουκούλα» έκαναν πρόβα χθες οι άγριες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με τακτική «αντάρτικου πόλεων» ξεκίνησαν από το πρωί ανακαταλήψεις εγκαταλειμμένων κτιρίων, συνέχισαν με «συμβολική εισβολή» στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. και κλιμάκωσαν τις κινήσεις τους ξεκινώντας «πόλεμο» με τις δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης, κάνοντας ταυτόχρονα επαναστατική γυμναστική στους δρόμους της Αθήνας. 
Με αυτόν τον τρόπο, οι ομάδες «κρούσης» της Κουμουνδούρου επιχειρούν να επιβάλουν την «ατζέντα του χάους και της καταστροφής». 
Οσα ξεκίνησαν χθες είναι όπως όλα δείχνουν μόνο η αρχή, την ώρα που το πολιτικό σύστημα κρέμεται από... μια κλωστή. 
Αποκαλύπτοντας (ακούσια ή εκούσια) την πραγματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η ηγεσία του επιχειρούσε «λίφτινγκ» και έστηνε γέφυρες με το
παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ για να αποτελειώσει το «κίνημα» του κ. Βενιζέλου.

Το μόνο που πέτυχαν οι ακραίες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ήταν (αντί να εγκλωβίσουν τα άλλα κόμματα) να απομονωθούν από την κοινωνία, που δεν έχει ξεχάσει την τραγωδία στη MARFIN αλλά και όσα είχαν προηγηθεί τον Δεκέμβριο του 2008 σε μια Αθήνα παραδομένη στις φλόγες και στον τρόμο. 
Οσο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (που χθες εγκλωβίστηκε), το... χιούμορ που προσπαθησε να κάνει από τη Φλώρινα έφερε αμηχανία ακόμη και στους υποστηρικτές του. 
Με παγωμένο χαμόγελο, επιχείρησε να κάνει διάλογο ρωτώντας τους συγκεντρωμένους: «Εδώ στη Φλώρινα έχετε πολύ κρύο, Βίλα Αμαλίας έχετε;» 
«Οχι» είπαν κάποιοι από κάτω, για να συνεχίσει ο cool Αλέξης: «Γι' αυτό δεν ασχολείται μαζί σας η κυβέρνηση». 
Και δεν σταμάτησε εκεί. 
Πρότεινε στους εμβρόντητους συγκεντρωμένους (στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας) να φτιάξουν μια δική τους Βίλα Αμαλίας, για να μετακομίσει (;) στην περιφέρεια η... επανάσταση.

Ο «αιχμάλωτος» πλέον στα χέρια των συνιστωσών Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε να βρει ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τα θλιβερά έκτροπα, εγκαταλείποντας τα όποια ψήγματα κεντροαριστερού προφίλ που ήθελε να καλλιεργήσει εν όψει και του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Η παρέλαση των στελεχών του από τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία το ένα μετά το άλλο στήριζαν τις ομάδες δήθεν αντιεξουσιαστών, επισφράγισε την αρχή του τέλους των ονείρων ενός «ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ» με κεντροαριστερή ταυτότητα. 
Αυτό που δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ο κ. Τσίπρας είναι ότι το πρώτο θύμα του «αντάρτικου πόλεων» είναι πλέον ο ίδιος. 
Οι συνιστώσες που τόσο φοβόταν πραγματοποιούν ολική επαναφορά. Ετοιμες να καταπιούν και τον ίδιο, γυρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στα ποσοστά νικοτίνης που διέθετε πριν από το Μνημόνιο!





Νίκος Ελευθερόγλου
http://www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου