Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ μετά την γκάφα με τα αρχεία



Η νέα γκάφα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος από το βήμα της Βουλής αποκάλυψε ότι κατέχει απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα σπίτι του σε φωτοτυπίες από τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προκάλεσε νέα πηγή σύγκρουσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή να ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του τομέα Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας υποστήριξε χθες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των Αρχών για τη διαφύλαξη του στρατιωτικού απορρήτου, καυτηριάζοντας παράλληλα τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ως «περίεργο χιούμορ». Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «γεννούν σοβαρά ερωτήματα
σχετικά με τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητα διατήρησής τους στο προσωπικό αρχείο απελθόντων υπουργών Εθνικής Αμυνας και τους κινδύνους που ενδέχεται να προέλθουν από τη διατήρηση εθνικά ευαίσθητων πληροφοριών σε ιδιωτικά αρχεία».

Το ΠΑΣΟΚ, για να τα μαζέψει, έφτασε στο σημείο να «αδειάσει» τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μιλώντας για χιούμορ, την ώρα που από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, αναφερόμενος δύο φορές στο ζήτημα, μιλούσε απολύτως σοβαρά, παραθέτοντας επ’ ακριβώς το τι έχει στην κατοχή του. Πουθενά μάλιστα η Ιπποκράτους δεν μιλά για την ταμπακιέρα, μια και αρκείται στο να σημειώσει ότι ως «προς το πώς λειτουργεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν χρειάζεται πάντως να ανησυχούν», ενώ συνεχίζει τα μισόλογα λέγοντας ότι «η διακίνηση της αλληλογραφίας των Γενικών Επιτελείων και των Γενικών Διευθύνσεων με την πολιτική ηγεσία διεξάγεται σύμφωνα με πολύ σαφείς κανόνες».

Τη σκυτάλη στον χαρτοπόλεμο πήρε λίγο αργότερα ο Θοδωρής Δρίτσας, όπου σε νέα του ανακοίνωση τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «εκτέθηκε πολύ» εξαιτίας του «βουλιμικού παρορμητισμού του». Τον καλεί, τέλος, να ξεκαθαρίσει γιατί κρατά στο σπίτι του απόρρητα έγγραφα υψηλής διαβάθμισης, αλλά και να εξηγήσει στην ελληνική κοινωνία «από ποιον πήραν την άδεια να ασκούν εξουσία επί δεκαετίες εντελώς αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα».


Αλ. Διαμάντης



«Ποινικές ευθύνες για τα έγγραφα στο σπίτι»!

Βαρύτατες ποινικές ευθύνες προκύπτουν για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με στελέχη της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, μετά την ομολογία του στη Βουλή ότι διαθέτει στην κατοχή του απόρρητα αμυντικά σχέδια της χώρας από την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ειδικότερα, τεράστιο ζήτημα παράβασης στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας της χώρας έθεσε από μόνος του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ομολογώντας ότι έχει «δανειστεί» και πιθανότατα έχει υπεξαιρέσει απόρρητα σχέδια άμυνας της χώρας. Είπε συγκεκριμένα ότι στο σπίτι του έχει αντίγραφα των σχεδίων άμυνας της χώρας. «Μου λέτε γιατί πήρα αντίγραφο της λίστας στο σπίτι μου. Γιατί να μην το πάρω; Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπουργείο Αμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΚΥΣΕΑ και στο ΝΑΤΟ;» είπε σε ένα εμβρόντητο Κοινοβούλιο θέτοντας τις βάσεις για μια νέα διαδικασία παραπομπής, βάσει της ίδιας του της ομολογίας.

Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς δικαστές, οι βαριές ποινικές ευθύνες του πρώην «υπάρχου του Τιτανικού» προκύπτουν με βάση τα άρθρα 146 και 147 του Ποινικού Κώδικα περί παραβίασης των μυστικών της Πολιτείας, ενώ παράλληλα έχει παραβιάσει και τον κανονισμό στρατιωτικών πληροφοριών και τον κώδικα στρατιωτικής αλληλογραφίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα απόρρητα έγγραφα τηρούνται από την υπηρεσία, ενώ για όσο τα έχει στην κατοχή του πρέπει να τα χρεωθεί και φυσικά μετά την ολοκλήρωση της θητείας του να τα επιστρέψει στην υπηρεσία.

«Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, θα έπρεπε να παρέμβει άμεσα εισαγγελέας μετά τις αποκαλύψεις Βενιζέλου» ανέφερε χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία» στέλεχος της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, το οποίο τονίζει ότι θα πρέπει να διαταχθεί άμεσα έλεγχος και από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για να διαπιστωθεί ποια έγγραφα είναι αυτά που έχει πάρει ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου