Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν

A5B892F09CC5867B0A4A3046A9E3AAB7Σε «ναυάγιο» κατέληξε η σημερινή συνάντηση στα Σκόπια μεταξύ του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο περιήλθε η χώρα, μετά τα επεισόδια στη Βουλή, στις 24 Δεκεμβρίου του 2012, και την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από το Κοινοβούλιο.
Ο κ. Γκρούεφσκι, μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι ο κ. Τσερβένκοφσκι εμμένει στην «ανεδαφική» στάση του για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα, παράλληλα με τις δημοτικές εκλογές, η
οποία, όπως σημείωσε, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το VMRO-DPMNE.
Από τη μεριά του, ο κ. Τσερβένκοφσκι σημείωσε ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα.
«Αν δεν προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, εμείς δεν επιστρέφουμε στη Βουλή και δεν θα συμμετάσχουμε στις δημοτικές εκλογές» τόνισε ο κ. Τσερβένκοφσκι.
Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικές εκλογές στη χώρα θα διεξαχθούν στις 24 Μαρτίου. Ο κ. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι οι δημοτικές εκλογές στη χώρα θα διεξαχθούν κανονικά, ασχέτως αν σε αυτές δεν συμμετάσχει το κόμμα του κ. Τσερβένκοφσκι. (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου