Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

«Η Τουρκία εμπλέκεται στους φόνους στο Παρίσι»




Το PKK αρνείται ότι είναι μέλος του ο συλληφθείς για την υπόθεση
Ο Μουράτ Καραγιλάν, επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), διέψευσε ότι ο άνδρας που φέρεται ως ύποπτος για τη δολοφονία τριών ακτιβιστριών στο Παρίσι συνδέεται με το ένοπλο κίνημά του. Σε κάθε περίπτωση, «η Τουρκία εμπλέκεται σε αυτούς τους φόνους», υποστήριξε.

«Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι μέλος του κινήματός μας και δεν είναι γνωστός ούτε σε εμάς, ούτε στους επικεφαλής μας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Καραγιλάν από το βόρειο Ιράκ, μιλώντας στο φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ως ύποπτος για την δολοφονία των τριών ακτιβιστριών εξετάζεται ο Ομέρ Γκιουνέι, ο οποίος περιγράφεται ως ένας 30χρονος Τούρκος υπήκοος, που δηλώνει ότι είναι μέλος του PKK εδώ και δύο χρόνια.

«Οι ισχυρισμοί αναφορικά με δεσμούς του υπόπτου με το PKK δεν αντανακλούν την πραγματικότητα, καθώς δεν είναι εύκολο να γίνει κανείς μέλος του PKK σε δύο χρόνια. Το PKK δεν στρατολογεί στελέχη με αυτόν τον τρόπο στην Ευρώπη», σημείωσε ο Καραγιλάν.

Οι τρεις γυναίκες εκτελέστηκαν μέσα στα γραφεία του Κουρδικού Κέντρου Πληροφόρησης (CIK) στις 9 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου