Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Γενναία δήλωση Μέρκελ: Η Γερμανία έχει διαρκή ευθύνη για τον Χίτλερ

Ήταν μια προσωπική, πολιτική, αλλά κυρίως ιστορική υπέρβαση. 

Με μήνυμα το οποίο ανέβασε στην προσωπική ιστοσελίδα της, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επέλεξε να κοιτάξει στα μάτια το παρελθόν της χώρας της που οι περισσότεροι συμπατριώτες της αισθάνονται εξαιρετικά άβολα ακόμη και… να το θυμούνται.

Πόσο μάλλον να αναφέρονται σε αυτό, και να αναγνωρίζουν ότι “η Γερμανία έχει μια διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού, για τα θύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και, πάνω απ’ όλα για το Ολοκαύτωμα”, όπως παραδέχτηκε η ηγέτης του CDU, την οποία οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν έτοιμη να σαρώσει στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, έστω κι αν ο… περίπατος αυτός δεν

θα της αρκεί για να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς τη σύμπραξη των Σοσιαλδημοκρατών. Δηλαδή, χωρίς την επανάληψη του “Μεγάλου Συνασπισμού” στην εξουσία.

Το μήνυμα της Άνγκελα Μέρκελ ήρθε με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία στη Γερμανία, που ήταν το εφαλτήριο για να ακολουθήσουν τα δεινά από τα οποία ταλαιπωρήθηκε η ανθρωπότητα.

“Πρέπει να το πούμε σαφώς, από γενιά σε γενιά, και θα το πω και πάλι: Με θάρρος, με το θάρρος του πολίτη, ο κάθε ένας ξεχωριστά δεν πρέπει να επιτρέψει τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό να έχουν καμία τύχη.

Είμαστε αντιμέτωποι με την Ιστορία μας, δεν κρύβουμε τίποτα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το κεφάλαιο, για να μπορούμε στο μέλλον να είμαστε ένας καλός και αξιόπιστος εταίρος, όπως ευτυχώς είμαστε ήδη σήμερα”, συμπλήρωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Το mea culpa της Γερμανίδας Καγκελαρίου θα πρέπει να προσεγγιστεί και υπό το πρίσμα των προσωπικών φιλοδοξιών της, που είναι ξεκάθαρο το τελευταίο διάστημα ότι φτάνουν μέχρι… τις Βρυξέλλες, και την ανάληψη ενός ηγετικού αξιώματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφού φυσικά πρώτα αλλάξουν οι Συνθήκες, και ο ηγέτης της Ε.Ε. είναι πιο ισχυρός από τον… εκάστοτε Γερμανό Καγκελάριο.




http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου