Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Οι Αυστριακοί «ανακαλύπτουν» την Αμοργό


Στο «μυστικό» της επιτυχίας, «που είναι τα άγνωστα ελληνικά νησιά», μεγάλου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας, το Γκρατς, αναφέρεται δημοσίευμα της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κλάινε Τσάιτουνγκ», παρουσιάζοντας την Αμοργό, ως νέα «ανακάλυψη» των Αυστριακών τουριστών.
Όπως αναφέρεται εισαγωγικά, η διευθύντρια του «Σπρίνγκερ Ράιζεν», Αντρέα Σπίνγκερ, είχε «ανακαλύψει» πριν από ακριβώς 20 χρόνια τη Νάξο, όταν στην πρώτη επίσκεψή της εκεί σκέφτηκε πως είχε ανακαλύψει τον Παράδεισο και από τότε παρέμεινε πιστή στην απόφασή της να «εγκαταλείψει» τους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, όπως Ρόδο και Κρήτη, αναζητώντας άγνωστα ελληνικά νησιά και φέτος είναι ο μόνος
διοργανωτής ταξιδιών που έχει στο πρόγραμμά του το μικρό νησί του Αιγαίου, την Αμοργό.
Όπως επισημαίνει η κ. Σπρίνγκερ, αυτό το «παραστράτημά» της ανταμείφθηκε, καθώς σήμερα ο προορισμός «Νάξος» με απ΄ ευθείας πτήσεις από το Γκρατς, παρουσιάζει κάλυψη σε ποσοστό 93,4%. Την ίδια στιγμή, έπειτα από τις αρχικές επιφυλάξεις των πελατών της, οι περσινές κρατήσεις γενικά για την Ελλάδα, εξελίχθηκαν εξαιρετικά καλά.
Με την Ελλάδα ο ταξιδιωτικός οργανισμός της είχε πέρυσι το καλύτερο αποτέλεσμα εδώ και οκτώ χρόνια, αναφέρει, ακόμη και με κανονικές τιμές, καθώς η ίδια δεν έχει επιμείνει σε εκπτώσεις τους, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, κατά τις διαπραγματεύσεις της με τους Έλληνες εταίρους, οι οποίοι, όπως προσθέτει, έκαναν επενδύσεις παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα της «Κλάινε Τσάιτουνγκ» με τίτλο «Στον πυρετό του νέου νησιού», την Αμοργό είχαν «ανακαλύψει» οι Γάλλοι τουρίστες μετά την ταινία του Λουκ Μπεσόν, «Απέραντο γαλάζιο», το 1988 και τώρα το «Σπρίνγκερ Ράιζεν» προσπαθεί να φέρει πιο κοντά και στους Αυστριακούς τουρίστες το νησί που, σύμφωνα με την κ. Σπρίνγκερ, είναι ένα ιδιαίτερο ελληνικό νησί που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο, «ένας μυστικιστικός τόπος, γεμάτος ενέργεια και δύναμη».

 ΑΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου