Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Το «κόλπο» με τις βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας…

Το «κόλπο» με τις βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας…Χιλιάδες αυτοκίνητα με Έλληνες ιδιοκτήτες, κυκλοφορούν στους δρόμους με βουλγαρικές πινακίδες, με αποτέλεσμα να προκαλείται ζημιά από διαφυγόντα κέρδη στο ελληνικό δημόσιο.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», συνήθως πρόκειται για πολυτελή αυτοκίνητα και τζιπ μεγάλου κυβισμού, τα οποία έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ.
Οι επιτήδειοι ανοίγουν στη γειτονική χώρα, στο όνομά τους ή στο όνομα κάποιου συγγενή τους, μία «εταιρία» για να δικαιολογήσουν τα αυτοκίνητα και να πληρώσουν
βουλγαρικά τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειες, που είναι πολύ φθηνότερα από την Ελλάδα.
Υπολογίζεται ότι χιλιάδες Έλληνες, κυρίως από τη Μακεδονία και τη Θράκη εκμεταλλεύονται αυτή τη δυνατότητα, ενώ τους συνδράμουν οργανωμένα γραφεία στη Βουλγαρία που αναλαμβάνουν να τους εξυπηρετήσουν.
Ήδη το ΣΔΟΕ συνεργάζεται με τις βουλγαρικές φορολογικές αρχές για το θέμα και αν διαπιστωθεί ότι το «ύποπτο» αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρία η οποία δεν εμφανίζει έσοδα από πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα, επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι έλεγχοι δεν πτόησαν του επιτήδειους και τώρα δηλώνουν ότι μπορούν με άλλο τρόπο νόμιμα και χωρίς οι «ενδιαφερόμενοι» να κινδυνεύουν από τον ελληνικό νόμο να προμηθευτούν πινακίδες Βουλγαρίας...
http://egnatiapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου