Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Έλλειψη αίματος στο νοσοκομείο Καβάλας


Έλλειψη αίματος στο νοσοκομείο Καβάλας

Έλλειψη αίματος διαπιστώνεται τελευταία στο σταθμό αιμοδοσίας του νοσοκομείου Καβάλας, Το γεγονός έχει να κάνει με τις αυξημένες ανάγκες τελευταία και με το γεγονός ότι κατά την περίοδο των εορτών οι εθελοντές αιμοδότες δεν προσήλθαν όπως συνηθίζουν στο σταθμό αιμοδοσίας του νοσοκομείου.
Το προσωπικό του σταθμού ενημέρωσε τις εθελοντικές ομάδες που ξεκίνησαν σχετική καμπάνια χρησιμοποιώντας και τα ηλεκτρονικά μέσα. Το Facebook, το διαδίκτυο. Για το θέμα μας μίλησε χθες ο επικεφαλής της ομάδας αιμοδοσίας του Επιμελητηρίου Καβάλας, Αντώνης Καραγιαννίδης. Είπε τα εξής:

«Έχουμε δεχθεί μία πρόσκληση για να ενημερώσουμε κατ΄ αρχήν του αιμοδότες μας για να
αιμοδοτήσουνε, γιατί υπάρχει έλλειψη αίματος σε 0+. Το 0+ είναι το αίμα το οποίο έχουνε οι περισσότεροι Έλληνες, ο περισσότερος κόσμος, αλλά υπάρχουν και πολύ μεγάλες ανάγκες. Γι΄ αυτό κάνουμε έκκληση σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους αιμοδότες να πάνε πάνω στο νοσοκομείο Καβάλας, να αιμοδοτήσουν διότι λόγω και των εορτών χρειάστηκαν πολύ αίμα. Υπήρξαν πολλαπλάσια ανάγκες σε αίμα κι έτσι εξαντλήθηκαν τα αποθέματα αίματος. Αυτή τη στιγμή έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα.
Εγώ που βρέθηκα σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο, όπου μιλησα με την προϊσταμένη και με τη γιατρό, και μου ανακοινώσανε ότι θα έχουμε θέμα για το αν μπορούμε να κάνουμε κι επεμβάσεις… κινδυνεύουν χειρουργεία. Άρα θα πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση από τον κόσμο. Εμείς χρησιμοποιούμε προς ενημέρωση και τα ηλεκτρονικά μέσα, όπως το Facebook, το οποίο και χρησιμοποιούμε, έχουμε αρκετούς φίλους εκεί, απ΄ όπου νομίζω πως θα έχουμε ανταπόκριση. Ήδη δυο – τρία άτομα έχουνε πάει στο νοσοκομείο, έδωσαν αίμα και νομίζω πως μέχρι τέλος της εβομάδας θα πάνε κι άλλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου