Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η αντιπολίτευση κάλεσε τον Τσάβες να δώσει σημεία ζωής


Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Ενρίκε Καπρίλες, κάλεσε την Τετάρτη τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες να δώσει σημεία ζωής, αφού δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως τις τελευταίες 5 εβδομάδες, οπότε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καρκίνου. Η υπογραφή του Τσάβες εντοπίστηκε, την Τετάρτη, στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, ορίζοντας το νέο υπουργό Εξωτερικών.  «Εάν ο πρόεδρος της χώρας μπορεί να υπογράφει διατάγματα, τον καλώ να εμφανιστεί δημοσίως και να μιλήσει στο λαό της Βενεζουέλας», είπε σε δηλώσεις του ο Καπρίλες. «Θα πρέπει να μας εξηγήσει τι
συμβαίνει στην κυβέρνηση, γιατί πλέον στη χώρα επικρατεί η κακοδιοίκηση».
 Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η υγεία του Τσάβες, 58 ετών, έχει παρουσιάσει σταθερή βελτίωση παρά την εύθραυστη κατάστασή του.
 Μεγάλος είναι ο αριθμός των πολιτών που πιστεύει ότι ο Τσάβες βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ζωής του και δεν θα καταφέρει να αναρρώσει πλήρως προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προέδρου.
 Σε περίπτωση παραίτησης ή θανάτου του Τσάβες, προβλέπεται να διεξαχθούν νέες εκλογές και κατά πάσα πιθανότητα ο Καπρίλες θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα. Κύριος αντίπαλός του θα είναι ο διάδοχος του Τσάβες, ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο.
 Επιμέλεια: Φ. Καμπάση
 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου