Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Αλέξη μου! Βόλφγκανγκ μου!

Αλέξη μου! Βόλφγκανγκ μου!
Με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από το Σάββατο στο Βερολίνο.
Είναι η πρώτη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κορυφαίο παράγοντα της γερμανικής κυβέρνησης. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε τη συνάντηση, που θα διαρκέσει μισή
περίπου ώρα και αποφασίστηκε ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, συνεννοήθηκε προηγουμένως γι' αυτό με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν πρόβαλε σχετικά καμία αντίρρηση. Το Βερολίνο συνήθιζε να συνεργάζεται μόνο με εκπροσώπους αριστερών κομμάτων που βρίσκονται ήδη στην κυβέρνηση.
Σίγουρο θεωρείται ότι ο κ. Σόιμπλε θα τονίσει στο συνομιλητή του ότι υποστηρίζει πλήρως την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και ότι θεωρεί απαραίτητη τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων στο Μνημόνιο. Επ' αυτού, ως γνωστόν, ο κ. Τσίπρας έχει διαμετρικά αντίθετη άποψη.
Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Βερολίνο από το Σάββατο και για τέσσερις ημέρες, όπου θα έχει σειρά επαφών με στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών, με διανοουμένους και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Die Linke.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου