Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Εδώ Στρατούλης! Χάνω λάδια…

Αναφέρομαι και πάλι στον βουλευτή και πρωτοκλασάτο στέλεχος του Σύριζα Δημήτρη Στρατούλη.
Αυτόν που μόλις τον πλησίασαν κάποιοι άγνωστοί του νεαροί ένα βράδυ, άρχισε να φωνάζει «βοήθεια, εδώ Στρατούλης… με δολοφονεί η Χρυσή Αυγή», λες και αποτελεί στόχο και όχι στόκο για τις «σκοτεινές» δυνάμεις της χώρας!
  Στη συνέχεια είχε βγει σε όλα τα ΜΜΕ (υγιέστατος) καταγγέλλοντας την άνανδρη «απόπειρα δολοφονίας του» που σκοπό είχε να «φιμώσει την δημοκρατία».
Όπως όμως αποδεικνύεται και μετά από ένα σημερινό και εξίσου ανάλαφρο περιστατικό, ο άνθρωπος αυτός μάλλον πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης, φαντασιώσεις μεγαλείου, και κάποιο άλλο ναπολεόντειο σύμπλεγμα, το οποίο δεν μπορώ εγώ να διαγνώσω επακριβώς.
Ή απλά χάνει λάδια.
Αλλιώς δεν εξηγείται η οργίλη του αντίδραση, όταν καλεσμένος σε πάνελ της ΝΕΤ, δημιούργησε ολόκληρο ζήτημα επειδή τον είχαν σε μεσαίο παράθυρο (φάτσα κάρτα) και όχι στο αριστερό (όπως κοιτάζουμε την οθόνη) αφού κατά την οργισμένη  άποψή του «ο Σύριζα είναι κόμμα του 27% και ίσως του 30%, και άρα θα πρέπει η ΝΕΤ να τηρεί την δεοντολογία, διότι αυτά είναι σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας»!!!!!!
Όσον αφορά στο θέμα για το οποίο εκλήθη στο πάνελ, δηλαδή την έξαρση της πολιτικής βίας από πλευράς κάποιων ανεγκέφαλων ακροαριστερών, αυτό το αντιπαρήλθε σε χρόνο ντε τε, διότι πρόκειται, όπως είπε,  περί ελάσσονος ζητήματος (ή κάπως έτσι).
Τα σοβαρά λοιπόν ζητήματα για τον Στρατούλ, και προφανώς για τον Σύριζα είναι η «τηλεοπτική τάξη», η οποία αν δεν τηρείται κινδυνεύει το πολίτευμα!
Η ένοπλη βία είναι δευτερεύουσα…
Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι αν θέλει ο σκηνοθέτης, για δικούς του λόγους μπορεί να βάλει τον οποιονδήποτε καλεσμένο όπου θέλει, όπως αντιπαρέρχομαι το ότι αν εγώ ήμουν σκηνοθέτης θα τον είχα εκτός πλάνου επειδή πρόκειται περί αντιτηλεοπτικής και αντιτουριστικής φυσιογνωμίας ούτως ή άλλως, και θυμίζω στον σύγχρονο αυτόν  «αντάρτη», ότι η συμπεριφορά του είναι επιεικώς φασιστική, και προϊδεάζει για το τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι αν ποτέ το κόμμα του πάρει την εξουσία.
Όσο για την θέση του στα τηλεοπτικά  παράθυρα βάσει ποσοστών του κόμματός του, αυτά είναι σαχλαμάρες.
Και να του γνωρίσω, επειδή προφανώς θα το αγνοεί, ότι ακόμη και η θέση των κομμάτων στα έδρανα του κοινοβουλίου δεν είναι κάτι το θεσμοθετημένο, αλλά βασίζεται στην άτυπη διαρρύθμιση και κατανομή των θέσεων των Γάλλων βουλευτών στην αίθουσα της Estates General την εποχή της γαλλικής επανάστασης.
Ακόμη και ό όρος «αριστερά», που καθιερώθηκε κυρίως μετά την παλινόρθωση του 1815, οφείλεται στην πλευρά της αίθουσας στην οποία κάθονταν οι αντίπαλοι της μοναρχίας.
Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου