Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

99 μαθητές νηστικοί στο σχολείο...

2sxoleio dimotikomathites paizoun stin ayli thumb307
Στους 99 ανέρχονται οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων στο Νομό Καβάλας που πηγαίνουν στο σχολείο νηστικοί και χρήζουν άμεσα σίτισης, όπως έδειξε η καταγραφή της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στο μεταξύ και το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει πρόγραμμα σίτισης και από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας έχει ζητηθεί να ενταχθούν τέσσερα Δημοτικά Σχολεία...
Στους 99 ανέρχονται οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων στο Νομό Καβάλας που πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά και χρήζουν άμεσα σίτισης, όπως έδειξε η καταγραφή της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για το θέμα ενημερώθηκαν οι δήμοι, αλλά μόνο από τον δήμο Καβάλας υπήρξε άμεση ανταπόκριση.
Στο μεταξύ και το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει πρόγραμμα
σίτισης 250.000 μαθητών σε όλη τη χώρα και από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας έχει ζητηθεί να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα τέσσερα Δημοτικά Σχολεία του Νομού Καβάλας, αλλά ακόμα δεν έχει προχωρήσει τίποτα.
Ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Νίκος Γεωργιάδης, δήλωσε πως τον μήνα Δεκέμβριο ζητήθηκε από τους διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς, με διακριτικό τρόπο να κάνουν καταγραφή μαθητών που πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά. Η καταγραφή ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με αυτή πρόβλημα σίτισης αντιμετωπίζουν 57 μαθητές του δήμου Καβάλας, 20 μαθητές του δήμου Παγγαίου, 11 μαθητές του δήμου Νέστου και 11 μαθητές του δήμου Θάσου. Οι μαθητές αυτοί αντιμετωπίζουν έντονο και καθημερινό πρόβλημα σίτισης, υπάρχουν πολλοί ακόμα μαθητές και στην περιοχή μας, που διαβιούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες φτώχειας.
Όπως σημείωσε ο διευθυντής αμέσως μόλις συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία τα έστειλαν στους δήμους, ζητώντας να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Μέχρι στιγμής μόνο ο δήμος Καβάλας ανταποκρίθηκε. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως προχθές ο αντιδήμαρχος παιδείας Χριστόδουλος Μιχαλάκης είχε συνάντηση για το θέμα με τους διευθυντές των σχολείων, όπου καταγράφηκαν μαθητές με προβλήματα σίτισης.
«Από τους δήμους Θάσου και Νέστου δεν είχαμε κάποια απάντηση. Ούτε και από τον δήμο Παγγαίου, αλλά εκεί μάθαμε πως συγκροτήθηκε μια επιτροπή για το πρόβλημα σίτισης που αντιμετωπίζουν όχι μόνο μαθητές, αλλά γενικότερα δημότες. Επίσημα όμως δεν μας έχει ενημερώσει κανείς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Πριν λίγες μέρες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εξήγγειλε πως στα τέλη Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα σίτισης για 250.000 μαθητές Δημοτικών σχολείων σε όλη την επικράτεια. Στους μαθητές αυτούς θα προσφέρεται γάλα, φρούτο και ένα τοστ! Η υλοποίηση του προγράμματος όπως είπε ο υπουργός βασίζεται σε εξοικονόμηση από κοινοτικά κονδύλια 60 εκατομμυρίων ευρώ.
Πέρα όμως από την ανακοίνωση αυτή, δεν έχει προχωρήσει κάτι και τουλάχιστον στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως δήλωσε στην «Ε» ο κ. Γεωργιάδης, δεν έχει έρθει κάποιο σχετικό έγγραφο ακόμα. Πάντως ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας επισήμανε πως θα δηλώσουν να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα τέσσερα σχολεία του Νομού και συγκεκριμένα τα Δημοτικά Σχολεία Χρυσοχωρίου, Οφρυνίου, Αγιάσματος – Πηγών και το 2ο Καβάλας.
Ντίνα ΝΤΑΒΟΥ
 evdomi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου