Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τις επόμενες ημέρες το "πράσινο φως" για την καταβολή δόσης 9,2 δισ. ευρώ


Η ζώνη του ευρώ θα δώσει μέσα στις επόμενες ημέρες το πράσινο φως για την καταβολή στην Ελλάδα μιας δόσης βοήθειας ύψους 9,2 δισεκ. ευρώ, κάτι που δεν αποτελεί παρά μια τυπική ενέργεια, καθώς η Ελλάδα εκπληρώνει τα κριτήρια που απαιτούνται από τους πιστωτές της, δήλωσαν σήμερα ευρωπαϊκές πηγές.

Η δόση αυτή αποτελεί τμήμα μιας βοήθειας 49 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα η οποία αποφασίσθηκε το Δεκέμβριο από τους
ευρωπαίους ηγέτες. Έχει καταβληθεί ήδη μια πρώτη δόση 24 δισεκ. δολαρίων.

Η καταβολή τον Ιανουάριο της δόσης των 9,2 δισεκ. είναι κάτι τυπικό, καθώς "η πολιτική απόφαση έχει ήδη ληφθεί το Δεκέμβριο", εξήγησε μια ευρωπαϊκή πηγή, διευκρινίζοντας πως η μοναδική προϋπόθεση που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα είναι να συνεχίσει να εφαρμόζει σύμφωνα με το προβλεφθέν χρονοδιάγραμμα τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την Τρόικα των πιστωτών της (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ).

Σύμφωνα με μια άλλη ευρωπαϊκή πηγή, η φορολογική μεταρρύθμιση που υιοθετήθηκε από την Αθήνα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Τρόικας, σύμφωνα με την οποία "η προϋπόθεση έχει εκπληρωθεί". Η καταβολή της δόσης θα είναι στην ημερήσια διάταξη της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.
Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος
 ΑΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου