Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

“Πρόγραμμα απασχόλησης για 62.000 νέους”, προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας

Στην κρατική τηλεόραση μίλησε ο πουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης και χαρακτήρισε το 2013, ως «έτος νοικοκυρέματος», τονίζοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι να εξορθολογιστεί το ασφαλιστικό σύστημα ώστε «να μην υπάρχει ίχνος παραβατικότητας».
Ο κ. Βρούτσης παραδέχθηκε ότι το 2012 λήφθηκαν «δύσκολες και επώδυνες αλλά αναγκαίες αποφάσεις», αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι υπήρξαν αδικίες κατά την προσαρμογή των συντάξεων.
Χαρακτήρισε πάντως «άλμα» το γεγονός ότι η χώρα διαθέτει ψηφιακή και ηλεκτρονική βάση όλων
των συντάξεων και γνωρίζει έτσι για πρώτη φορά «πόσους συνταξιούχους έχει».
Πρόγραμμα απασχόλησης για 62.000 νέους
Προανήγγειλε ότι την προσεχή Πέμπτη θα ανακοινώσει πρόγραμμα που θα δίνει σε 62.000 νέους έως 29 ετών ένα «εισιτήριο εισόδου» στην αγορά εργασίας. Η δράση αυτή όπως διευκρίνισε, θα αφορά μεταξύ άλλων άξονες όπως ο τουριστικός και ο επιχειρηματικός.
Εντός του πρώτου τριμήνου το επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα υλοποιηθεί η εξαγγελία για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Ενίσχυση του ΣΕΠΕ
Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε «αιχμή του δόρατος» την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και προανήγγειλε την αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με επερχόμενο νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου