Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ «Υιοθετούν» 500 παιδιά άπορων οικογενειών

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
«Υιοθετεί» 500 παιδιά άπορων οικογενειών
Συνολικά 500 παιδιά, των οποίων οι οικογένειες πλήττονται από την οικονομική κρίση και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές διατροφικές τους ανάγκες, «υιοθέτησε» η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, που με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων παρέχει κάθε μήνα τα τρόφιμα που απαιτούνται.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης
Η σημαντική αυτή συμφωνία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Θεόδωρο Βενιάμης, στον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη. Τα τρόφιμα διανέμονται μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων κάθε μήνα σε 500 άπορες οικογένειες.
Ο στόχος, ωστόσο, είναι η πρωτοβουλία αυτή να επεκταθεί και σε περισσότερους ακόμα δημότες με ανήλικα παιδιά, που δεν έχουν τη οικονομική δυνατότητα να φροντίζουν τις καθημερινές διατροφικές
τους ανάγκες.
Οι οικογένειες που περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση της βοήθειας επιλέχθηκαν με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.Κάθε μήνα από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών παραλαμβάνουν ένα δέμα 35 κιλών που περιλαμβάνει τα βασικά είδη τροφίμων και πρώτης ανάγκης.
«Η απόφαση αυτή της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών έχει εξαιρετικά συμβολικό χαρακτήρα και καταδεικνύει τη σημασία ύπαρξης ενός μηχανισμού αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας την ανάγκη προσφορές τέτοιου τύπου να γίνουν οδηγός για όλους.Ταυτόχρονα προσθέτει ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με «σαφή προσανατολισμό να ενισχύσει την οικογένεια, τα παιδιά και τους νέους και επικεντρώνεται σε περιοχές που έχουν πληγεί από τη δυσμενή συγκυρία».
Σημειώνεται, ακόμα, ότι στόχος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είναι η επέκταση της κοινωνικής της δράσης σε όλη τη χώρα, προσφέροντας βοήθεια σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά.
εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου