Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Τραγωδία σε νυκτερινό κέντρο της Βραζιλίας με 240 νεκρούς


Nekroi club-1-NAIΤραγωδία στη Βραζιλία όπου τουλάχιστον 240 άτομα έχασαν τη ζωή τους ύστερα από εκδήλωση φωτιάς σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης στο νότιο τμήμα της χώρας.
Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που βρίσκεται στην πόλη Σάντα Μαρία στην επαρχία Rio Grande do Sul λίγο μετά τις 2 το πρωί με αιτία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από καύση πυροτεχνημάτων μέσα στο κέντρο με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά ο εξοπλισμός μιας μπάντας η οποία εμφανιζόταν ζωντανά εκείνη την ώρα στη σκηνή κατά μια εκδοχή ενώ κατά μια άλλη με το μονωτικό υλικό στην
οροφή του κτιρίου. .
Ο αρχικός απολογισμός των θυμάτων ήταν 90 νεότερες πληροφορίες όμως του Reuters ανεβάζουν τον αριθμό στα 240 άτομα με την πυροσβεστική να δηλώνει ότι μέχρι και τώρα έχουν καταμετρηθεί 159 νεκροί.
Ο αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας Gerson Ferreira da Rosa δήλωσε πως τα περισσότερα θύματα πέθαναν από ασφυξία ενώ άλλα ποδοπατήθηκαν μέσα στον πανικό του κόσμου για να βγει έξω από το φλεγόμενο κέντρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα της φωτιάς στο κέντρο βρίσκονταν πάνω από 2.000 άτομα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνουν τη ζωή τους εκατοντάδες άτομα από φωτιά σε νυκτερινό κέντρο στην Νότια Αμερική. Στις 30 Δεκεμβρίου του 2004, 194 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης República Cromañón στην Αργεντινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου