Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Εδώλιο για 20!

Είκοσι στους 21 κατηγορούμενους για την υπόθεση του "μαύρου πολιτικού χρήματος", με κεντρικό πρόσωπο τον Άκη Τσοχατζόπουλο κρίνει πως πρέπει να δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης.
Στην 350(!) σελίδων πρότασή του προς το δικαστικό Συμβούλιο Εφετών που θα λάβει και την τελική απόφαση ο εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί πώς υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν εμπλοκή στην κακουργηματική κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός υιοθετεί τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα των εισαγγελέων κ. Σίσκου και Κυβέλου καθώς και τα κατηγορητήρια που συνέταξε σε
βάρος των εμπλεκομένων ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλλής σύμφωνα μες τα οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνέστησε εγκληματική οργάνωση με στόχο το "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" το οποίο προήλθε από " μίζες" που έλαβε ο ίδιος από τα εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ως προς τους κατηγορουμένους για τους οποίους ζητεί την παραπομπή τους, ο εισαγγελέας Εφετών εισηγείται για κάποιους από αυτούς την απαλλαγή τους από επιμέρους πράξεις .

Ποιοι παραπέμπονται

Ο εισαγγελέας Εφετών ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα οι : Άκης Τσοχατζόπουλος, Νίκος Ζήγρας, Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα Τσεκούρα, Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Αικατερίνη Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Οράτιος κ. Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιος εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης, ο πρώην γ.γ, Εξοπλισμών και πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος. Επίσης ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη οι Σπυρίδων Χατζηνικολαου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φώτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.
Αντίθετα για τον μοναδικό κατηγορούμενο για τον οποίο ζητεί να μην παραπεμφθεί σε δίκη είναι ο εκπρόσωπος της offshore εταιρείας Bluebell Ευτύχιος Ατσοπάρδης καθώς θεωρεί πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία σε βάρος του. Η τελική πάντως απόφαση για το ποιοι θα παραπεμφθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα ληφθεί από το Συμβούλιο Εφετών που σύντομα αναμένεται να εκδώσει βούλευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου