Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Οργιο λαθροϋλοτομίας το 2012 με κατασχέσεις 13.088 τόνων ξύλων

Οργιο λαθροϋλοτομίας το 2012 με κατασχέσεις 13.088 τόνων ξύλων
Το 2012 κατασχέθηκαν 13.088,75 τόνοι λαθραία υλοτομημένων ξύλων, 426 εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για αυτόν τον σκοπό και 425 οχήματα που ενεπλάκησαν σε μεταφορά λαθροϋλοτομημένων ξύλων, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης.
Συνολικά υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες 3.105 μηνύσεις για συμβάντα σχετικά με τη λαθροϋλοτομία. 
Οι μεγαλύτερες ποσότητες που ξεπερνούν συνολικά τους 6.000 τόνους κατασχέθηκαν στην αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας, δηλαδή εκεί όπου
το πρόβλημα λόγω του κρύου εμφανίζεται πιο έντονο. Ακολουθεί η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης με 2.200 τόνους, όμως με μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών και μηνύσεων (1.340 μηνύσεις) κυρίως για μικρές ποσότητες
Οπως σημειώνει ο κ. Καλαφάτης «η Πολιτεία παραμένει σε εγρήγορση προκειμένου να διαφυλάξει τον φυσικό πλούτο της χώρας και καλεί τους πολίτες σε συνεργασία ενάντια σε καταστροφικές, για όλους μας, παραβατικές συμπεριφορές. Το ΥΠΕΚΑ υπενθυμίζει στους πολίτες ότι έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν, άμεσα, περιστατικά λαθροϋλοτομίας στο Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας (τηλεφωνικός αριθμός: 1591).
Επιδοτήσεις για ενεργειακά τζάκια
Στο μεταξύ, μιλώντας στη Βουλή ο Σ. Καλαφάτης ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» η επιδότηση της μετατροπής συμβατικών σε ενεργειακά τζάκια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αιθαλομίχλης. Το θέμα εξετάζεται από τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου αν είναι εφικτό να εφαρμοστεί άμεσα.
 ΠΑΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου