Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ισραηλινοί στρατιώτες εκτέλεσαν εν ψυχρώ 17χρονο Παλαιστίνιο

isrΤο τελευταίο θύμα του παράλογου μίσους και της αιώνιας έχθρας ανάμεσα στο Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, ένα 17χρονο παιδί που στρατιώτες το εκτέλεσαν εν ψυχρώ και σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τον πυροβόλησαν στην πλάτη καθώς ο νεαρός έτρεχε για να σωθεί από τα πυρά.
Θύμα, ο Samir Awad, που με μια παρέα συμμαθητών του πλησίασαν ισραηλινό φυλάκιο στο χωρίο Μπουντρούς της Δυτικής Όχθης.
Ο Ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως η ομάδα των νεαρών προσπάθησαν να περάσουν από την άλλη πλευρά και τότε ο στρατός… «ενήργησε άμεσα».
Αμέσως οι ισραηλινοί στρατιώτες χωρίς καμιά προειδοποίηση και χωρίς να απειλείται η σωματική
τους ακεραιότητα, καθώς τα παιδιά δεν οπλοφορούσαν ούτε επιτέθηκαν στους ισραηλινούς, άνοιξαν πυρ αδιακρίτως.
Τρομοκρατημένοι οι μαθητές του σχολείο τράπηκαν σε φυγή, όμως οι ισραηλινοί συνέχισαν να πυροβολούν με αποτέλεσμα τα πυρά τους να «γαζώσουν» τον 17χρονο που έτρεχε για να σωθεί. Οι σφαίρες που έκοψαν το νήμα της ζωής του, τον πέτυχαν στην πλάτη, τον αυχένα και τα πόδια.
Η κηδεία του Samir μετατράπηκε σε διαδήλωση οργής, με εκατοντάδες παλαιστίνιους να κρατούν σημαίες της Φατάχ και της Χαμάς και να ορκίζονται εκδίκηση για την δολοφονία του συμπατριώτη τους.
Ο αδερφός του περιγράφει τις στιγμές που ακολούθησαν από την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού μαθητή : «Έτρεξα αμέσως όταν άκουσα τους πυροβολισμούς. Οι στρατιώτες όμως με εμπόδισαν να πλησιάσω κοντά του. Ένας στρατιώτης καθόταν από πάνω του και τον κοιτούσε που άφηνε την τελευταία του πνοή αβοήθητος».
Μετά την κηδεία, ομάδα παλαιστίνιων προσπάθησαν και πάλι να προσεγγίσουν το συγκεκριμένο φυλάκιο για να διαλυθούν όταν ισραηλινοί έκαναν χρήση δακρυγόνων. Οι συχωριανοί του άτυχου νεαρού υπόσχονται πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με ότι μέσο διαθέτουν : « Θα τους πετάμε πέτρες και θα διαδηλώνουμε. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;»
Η απάντηση του Τελ Αβίβ στις κατηγορίες για την δολοφονία του 17χρονου : « Οι έρευνες για τον «τραυματισμό» ενός παλαιστίνιου βρίσκονται σε εξέλιξη…» 
(exelixeis)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου