Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Κοντεύουν τις 100.000 οι μαϊμού συντάξεις - Μετά το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, άλλες 13.000 στον ΟΓΑ



Αναστέλλεται από την 1η Φεβρουαρίου η καταβολή της σύνταξης των συνταξιούχων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που δεν απογράφηκαν ως τις 31 Δεκεμβρίου, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δοίκησης του ΟΓΑ, μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΟΓΑ, διαπιστώθηκε ότι 12.792 άτομα δεν απογράφηκαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Σε όσους δεν απογράφηκαν αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους από την 1η Φεβρουαρίου.

Ο ΟΓΑ προχωρεί στον έλεγχο των παραπάνω περιπτώσεων και όπου διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά θα αναζητηθούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από τους δικαιούχους ή τους συνδικαιούχους των λογαριασμών που πιστώνονταν οι συντάξεις αλλά και τυχόν ποινικές ευθύνες.

Για το λόγο αυτό, καλεί όσους έχουν εισπράξει ποσά συντάξεων, τα οποία δεν δικαιούνταν να προσέλθουν αυτοβούλως και άμεσα στον ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή Υποκαταστήματα) για την τακτοποίηση της οφειλής τους.

Σημειώνεται επίσης, ότι στα πλαίσια της διεξαγωγής ελέγχου των αποτελεσμάτων της απογραφής, ο ΟΓΑ θα διερευνήσει την εγκυρότητα των εξουσιοδοτήσεων και των πληρεξουσίων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την καταγραφή των συνταξιούχων.

 
Ο ΟΓΑ επισημαίνει ακόμα ότι όσοι συνταξιούχοι δεν απογράφηκαν θα έχουν την δυνατότητα απογραφής μόνο στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ από 15 Ιανουαρίου (σ.σ. στην ανακοίνωση γράφει από 15.01.2012 και έγινε προφανώς κατά λάθος), αιτιολογώντας τους λόγους της μη έγκαιρης απογραφής τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΓΑ τονίζει πως η καταβολή της σύνταξής τους θα ανασταλεί και θα επαναχορηγηθεί μετά από τον απαιτούμενο έλεγχο.

http://www.fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου