Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΑΟΚ- Καλλιθέα 1-0: Νίκη ψυχολογίας με υπογραφή του Ουσμάν

ΑΟΚ- Καλλιθέα 1-0: Νίκη ψυχολογίας με υπογραφή του Ουσμάν
Νίκη ουσίας  για τον ΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη». Σ` ένα παιχνίδι με φτωχό θέαμα, πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στην Καλλιθέα. Ο ΑΟΚ δε δημιούργησε ευκαιρίες αλλά και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Η Καλλιθέα προσπάθησε να πιέσει στο τέλος αλλά τελικά έμεινε το λυτρωτικό 1-0 για τον ΑΟΚ. Ο Αποστολίδης έκανε μια δύσκολη απόκρουση στις καθυστερήσεις και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ο ΑΟΚ πρέπει να βελτιωθεί αλλά στο χθεσινό ματς, μέτρησαν οι 3 βαθμοί.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος χρησιμοποίησε από την αρχή Ντουτσαρίδη και Ουσμάν Μπάρι, που έκαναν ντεμπούτο με τη φανέλα του ΑΟΚ. Μάλιστα ο επιθετικός από τη Νέα Γουινέα, πέτυχε και γκολ. Ο Τάσιτς κάθισε στον πάγκο και αγωνίστηκε ως αλλαγή στη θέση του Ουσμάν Μπάρι από το 76` και μετά.
Ο Αποστολίδης κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά ο Παγώνης, αριστερά ο Καλαγκάνης, δυο
στόπερ Μαραγκός με τον Τριποτσέρη. Στη μεσαία γραμμή δυο «κόφτες» ο Ντουτσαρίδης και ο Κοτίτσας. Στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής Ντος Σάντος και Ντόσης. Ο Ουσμάν Μπάρι ελεύθερος στον κάθετο άξονα, μπροστά από τους δυο αμυντικούς μέσους. Στην επίθεση ο Εν Ντιαγιέ. Από την άλλη ο πρώην προπονητής του ΑΟΚ Γιάννης Παπακώστας παρέταξε την Καλλιθέα, με Ντακόλ στη θέση του φουνταριστού με Μαρουκάκη και Ατματζίδη στα πλάγια. Στα πρώτα 45` λεπτά οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δυο εστίες. Ο ΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί σε ανύποπτη στιγμή από στημένη φάση. Σίγουρα υπήρχαν προβλήματα στην κυκλοφορά αφού το συγκεκριμένο σχήμα , έπαιξε για πρώτη φορά μαζί στο πρωτάθλημα. Ο Ντος Σάντος από το πλάγια πήρε προσπάθειες αλλά δεν είχε καλά τελειώματα ενώ ο Ουσμάν Μπάρι είχε διάθεση. Η Καλλιθέα φάνηκε απειλητική σε δυο περιπτώσεις με τον Μαρουκάκη. Στην επανάληψη ο Χλωρός ήταν η πρώτη κίνηση του Παπαδόπουλου από τον πάγκο. Πήγε πλάγια στη θέση του Ντόση. Ευκαιρίες πάλι δεν είχαμε. Τελικές πάσες κακές και από τις δυο ομάδες. Αμυντικά ο ΑΟΚ δεν έκανε λάθη. Το παιχνίδι πήγε στη δύναμη αφού όσο περνούσε η ώρα, ο αγωνιστικός χώρος γινόταν ακόμη πιο δύσκολος.
Τριποτσέρης, Καλαγκάνης ήταν οι πιο σταθεροί παίκτες του ΑΟΚ, ο Μπάρι έδειξε καλά στοιχεία.
Το φιλμ του αγώνα
7 ` Ο Μαρουκάκης δε βρήκε στόχο από κοντά
30` Φάουλ Ντόσης, κεφαλιά Ουσμάν Μπάρι το 1-0
41` Σουτ Μαρουκάκη, απόκρουση του Αποστολίδη σε κόρνερ
74` Απειλητικά ο Μαρουκάκης στην περιοχή, παράλληλη σέντρα, σε κόρνερ ο Τριποτσέρης
90`+ Σουτ Ντακόλ σωτήρια επέμβαση του Αποστολίδη
Ο διαιτητής Κατσικογιάννης από την Ήπειρο, έδωσε κίτρινες κάρτες στους: Ατματζίδη, Ντουτσαρίδη, Κοτίτσα, Χριστοφιλέα, Ντος Σάντος, Ματσούκα, Εν Ντιαγιέ.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.
ΑΟΚ: 1 Αποστολίδης, 3 Παγώνης, 33 Καλαγκάνης, 2 Τριποτσέρης, 25 Κοτίτσας, 19 Εν Ντιαγιέ, 99 Ντόσης, 17 Ντος Σάντος, 28 Ντουτσαρίδης, 21 Μπάρι Ουσμάν, 16 Μαραγκός.
Αλλαγές
64` Χλωρός στη θέση του Ντόση
76` Τάσιτς στη θέση του Ουσμάν Μπάρι
87` Μπρατσιάνι στη θέση του Ντος Σάντος
Πάγκος: 30 Σουλογάνης, 79 Τάσιτς, 23 Κούτεφ, 5 Πακάλτσης, 6 Γελαδάρης, 7 Χλωρός, 92 Μπρατσιάνι.
Καλλιθέα: 23 Μιχελής, 55 Μουσταφίδης, 4 Χριστοφιλέας, 44 Φαγιέ, 9 Μαρουκάκης, 5 Αρβανίτης, 10 Ντακόλ, 40 Φερέιρα, 88 Κατσικογιάννης, 20 Σταύρου, 7 Ατματζίδης.
Αλλαγές
46` Ματσούκας στη θέση του Φαγιέ
69` Καλτσάς στη θέση του Κατσικογιάννη
89` Θεολόγου στη θέση του Μουσταφίδη
Πάγκος: 22 Χατζόπουλος, 31 Σεμπέκος, 3 Χαροντάκης, 13 Θεολόγου, 21 Ματσούκας, 8 Καλτσάς, 1 Κατσούλης.
*Δηλώσεις μετά το ματς
*Νίκος Παπαδόπουλος( Προπονητής ΑΟΚ): « Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πάρα πολύ καλό αντίπαλο. Η Καλλιθέα είναι μια ομάδα με πολύ καλή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Είπα τους παίκτες μου, ότι έπρεπε να κερδίσουμε όλες τις μονομαχίες και να έχουμε καλή αμυντική λειτουργία, προκειμένου να μη δεχθούμε γκολ. Εκτός από το πρώτο ημίχρονο σε μια δυο φάσεις, μετά δεν κινδυνέψαμε πολύ στο παιχνίδι.
Τα παιδιά δώσανε τα πάντα. Κερδίσανε πολλές μονομαχίες, σ` ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Η ομάδα πρέπει να αλλάξει ένα στυλ παιχνιδιού. Δε μπορούμε να είμαστε η ομάδα που θα έχει την πλήρη πρωτοβουλία στο γήπεδο, είτε εντός, είτε εκτός. Πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί για να μπορούμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα. Αυτό κάναμε σήμερα και κερδίσαμε. Για μας η συνέχεια είναι δύσκολη. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να πάμε όσο ψηλά γίνεται».
*Γιάννης Παπακώστας( Προπονητής Καλλιθέας): « Έγινε ένα μέτριο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην Καβάλα για την σπουδαία νίκη. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε, να παίξουμε, να κρατήσουμε μπάλα, να βγάλουμε φάσεις. Στην αρχή κάναμε μια δυο φάσεις με τον Μαρουκάκη και σε μια ανύποπτη στιγμή, εκεί που δε φαινόταν, δεχθήκαμε από μια στημένη φάση ένα γκολ. Πιστεύω ότι μετά δεν είχαμε τις απαραίτητες δυνάμεις και λόγω του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Δε μπορέσαμε να πατήσουμε δυνατά στα πόδια μας, προκειμένου με τους καλούς επιθετικούς που έχουμε να βγάλουμε φάσεις για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Ο αντίπαλος βρήκε χώρους ανοιχτούς, εμείς ρισκάραμε, παλέψαμε αλλά υπήρχε τεράστια κόπωση όσον αφορά το να φύγουμε μπροστά με ταχύτητα. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Αν μπορούσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ στην αρχή. Ο αντίπαλος ήταν δυνατός και μαχητικός. Χάσαμε αρκετές μονομαχίες ειδικά στο β` μέρος, οπότε ήρθε η ήττα. Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα, τώρα που τελειώσανε οι υποχρεώσεις στο κύπελλο και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στη συνέχεια».
Στα άλλα ματς που ξεκίνησαν στις 3:
Φωκικός-Δόξα Δράμας 0-1
Θρασύβουλος-Νίκη Βόλου 1-0
Καβάλα-Καλλιθέα 1-0
Καλλονή-Πανσερραϊκός 1-0
Παναιτωλικός-Ηρακλής Ψαχνών 1-2
Ηρακλής-Αν. Επανομής 1-0
Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Σμ. 3-0
Πιερικός-Αν. Γιαννιτσών 4-0 
 Γράφει ο Τάσος Πατσίδης
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου