Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Υπάρχει plan B;


Θέλουμε να πιστεύουμε από βάθους καρδιάς ότι η ελληνική κυβέρνηση ξέρει τι κάνει, διότι λάθη δεν υπάρχουν περιθώρια να γίνουν. Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας που διαχειρίστηκαν το μεγάλο μέρος της διαπραγμάτευσης που έφερε τη συμφωνία των Βρυξελλών γνωρίζουν εξαιρετικά οικονομικά. Και το κυριότερο: Και οι δύο δεν παίζουν πόκερ με το μέλλον της χώρας.
Επίσης, επειδή βλέπουμε ότι υπάρχει μια σχετική ευφορία για τη συμφωνία –και κανείς δεν πρέπει να τους αδικεί μετά από τόσο σκληρή δουλειά- θέλουμε να πιστεύουμε ότι χαίρονται γιατί γνωρίζουν και τα καλά και τα κακά που προκύπτουν.
Τα λέμε όλα αυτά διότι τα τελευταία 24ωρα ακούγονται διάφορα κυρίως από το εξωτερικό. Το ΔΝΤ

Η γερμανική Βουλή ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το πακέτο για την Ελλάδα


Η γερμανική κάτω βουλή ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία σήμερα το πακέτο μέτρων που αποσκοπεί στην μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 124% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της ως το 2020.
Η ψηφοφορία είχε θεωρηθεί σημαντική δοκιμασία για την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον έλεγχό της επί της

Η πορεια του ελληνικου δημοσιου χρεους 1974-1989

Ένα γράφημα που παρουσιάζει την πορεία του ελληνικού χρέους από τη μεταπολίτευση, μέχρι και το τέλος της πρώτης θητείας του Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία. Δείτε το...

ΔΟΕ: Με «όχημα» τα πειθαρχικά ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» για απολύσεις

ΔΟΕ: Με «όχημα» τα πειθαρχικά ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» για  απολύσεις
Mε «όχημα» τα πειθαρχικά παραπτώματα θα ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» για απολύσεις και στην εκπαίδευση εκτιμά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και καταγγέλλει ότι «η Κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις εντολές των δανειστών, θέλει οι δημόσιοι υπάλληλοι, επομένως
και οι εκπαιδευτικοί, να είναι πλέον πειθήνια όργανα της διοίκησης και του αυταρχικού κράτους, αφού θα επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους η «δαμόκλειος σπάθη» της απόλυσης, της «αργίας» και της «δυνητικής αργίας» σε περίπτωση «πειθαρχικού παραπτώματος».
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τα στελέχη της εκπαίδευσης, σε καμιά περίπτωση, να μη δώσουν στοιχεία

ΟΛΜΕ: Κινητοποίηση και στάση εργασίας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τα κενά την Τετάρτη 05/12

Κινητοποίηση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τα κενά
            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την μνημονιακή πολιτική του  Υπουργείου Παιδείας που αφήνει, τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, χωρίς εκπαιδευτικούς τα σχολεία.
Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε πως υπάρχουν πάνω από 2000 κενά στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν από μια πρώτη έρευνα σε 25 ΔΔΕ, υπάρχουν 934 καταγεγραμμένα κενά εκπαιδευτικών (στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας από ΕΛΜΕ και

ΟΛΜΕ: Επείγον Ενημερωτικό σχετικά με τα συνταξιοδοτικά

Συνάδελφοι,
Λόγω του μεγάλου όγκου (460 ερωτήσεις σε μία εβδομάδα), η Νομικός θα απαντήσει κατά προτεραιότητα, σε όσους έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα και  συνταξιοδοτούνται μέχρι τέλος του 2012.
Οι απαντήσεις όμως σε αυτή τη φάση δεν θα αφορούν το ύψος της σύνταξης.
Επίσης, προς αποφυγήν παρερμηνειών ισχύουν τα εξής:
  1.  Το e-mail στο οποίο πρέπει να στέλνονται τα ερωτήματα είναι μόνο  το olme.syntax@gmail.com. Δεν θα απαντιόνται ερωτήματα που στέλνονται σε άλλα e-mail της ΟΛΜΕ.
  2.  Σε περίπτωση που, για κάποιο λόγο, δεν έχετε κάρτα μέλους,  τα ερωτήματα θα πρέπει να διαβιβάζονται μέσω της ΕΛΜΕ σας  η οποία  θα βεβαιώνει ότι είσθε μέλος της (στο παραπάνω e-mail και μόνο).
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας με την νομικό της ΟΛΜΕ … εδώ

Δεν υπάρχει βιώσιμη λύση χωρίς βιώσιμο πατριωτισμό


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ανακοινωθεί η συμφωνία στο Eurogroup και άρχισε νέος κύκλος συζητήσεων, αμφισβητήσεων, διαφωνιών – γενικά εσωστρέφειας.

Έγινε βιώσιμο το χρέος ή όχι; Ήταν μια πολιτική απόφαση στην οποία υπέκυψε το ΔΝΤ ή μήπως σε λίγο καιρό θα μας βγάλουν καινούργιο φασούλι;

Δόθηκε βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας;

Έχουμε χρησιμοποιήσεις όλα τα γένη, όλες τις πτώσεις και όλους τους αριθμούς για τη λέξη «βιώσιμο».

Στην εκπομπή του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου στη ΝΕΤ, στο ερώτημα αν η συμφωνία έδωσε βιώσιμη λύση στην Ελλάδα, το συντριπτικό

«ΡΟΜΑ» Ή «ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ» Ή ΚΟΙΝΩΣ «ΓΥΦΤΟΙ», ΑΓΝΟΙ ΚΑΙ ΥΓΙΩΣ ΕΘΝΙΚΩΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ, ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΩΣ:
«Δηλώνουμε μὲ αὐτοπεποίθηση ὅτι ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες ΡΟΜ θὰ συμμετέχουμε ἐνεργὰ σ᾿ ὅλες τὶς ἐκδηλώσεις ἀπελευθερωτικῶν γεγονότων τῆς χώρας μας καὶ ζητοῦμε ἀπὸ τὸν δήμαρχο νὰ ἀνακαλέσει τὴν προσβλητική του δήλωση καὶ νὰ τιμᾶ ὅπως ἁρμόζει τοὺς Ἕλληνες τσιγγάνους ἢ Ρόμ ἢ Γύφτους ἢ ὅπως αὐτὸς θέλει να τοὺς ἀποκαλεῖ,
ποὺ εἶναι ὅμως Ἕλληνες πολίτες ἑκατοντάδες χρόνια σ᾿ αὐτὸν τὸν τόπο.»
(Ἀπόσπασμα ἐγγράφου τῆς Πανελλήνιας Ἑνώσεως «ΡΟΜ»,
ὑπ᾿ ἀριθμ. Πρωτ. 1992/2012).
{Σημ.: Ὑπάρχουν στοιχεῖα ὅτι οἱλληνες Ρομά έχουν πανελληνίως πολλ Σωματεα καὶ συγκροτοῦν καὶ Συνομοσπονδία λλάδος μὲ 300.000 μέλη}.
 
30.11.2012
 
Ποῦ καταντήσαμε ! ! ! …
1. Οἱ Ἕλληνες ΡΟΜΑ νὰ διδάσκουν διὰ τοῦ παραδείγματος ἐμᾶς τοὺς μὴ ΡΟΜΑ, ποὺ τρέφουμε τὴν ψευδαίσθησι ὅτι εἴμαστε ἀνώτεροι ἀπὸ τοὺς ΡΟΜΑ, νὰ ἀνανήψωμε καὶ νὰ ἐπανέλθωμε στὶς ρίζες μας καὶ νὰ μὴ γινόμαστε πλέον θύματα τῶν ἐξωμοτῶν ἰθυνόντων τῆς πολιτειακῆς, πολιτικῆς, πνευματικῆς καὶ θρησκευτικῆς ἡγεσίας.
 
2. Κατωτέρω δημοσιεύουμε ὁλόκληρη τὴν ἀνακοίνωσι τῶν ΡΟΜΑ - ἀπάντησί τους στὸν Δήμαρχο Θεσσαλονίκης σχετικὰ μὲ τὴν συμμετοχή τους στὴν παρέλασι τῆς 28ης Ὀκτωβρίου 2012 στὴν Θεσσαλονίκη, ἐπ᾿ εὐκαιρίᾳ τῶν ἐκδηλώσεων τῆς Ἐθνικῆς μας

Αλεξ(ή)νοες του Αντώνη Αντωνάκου.



Cogito ergo sum (σκέπτομαι, άρα υπάρχω) (R. Descartes 3/1596-2/ 1650)

Όταν έθεσε ο Καρτέσιος το κατηγόρημα είχε, ενδεχομένως, μόνο οντολογικό χαρακτήρα. Όμως, σήμερα θα ήταν πιο σωστό αν το κατηγόρημα δήλωνε ότι, αν σκέπτομαι, αν έχω λογική και τη δυνατότητα να την χρησιμοποιώ, τότε μόνο υπάρχω, ως έλλογο έμβιο όν και όχι απλά ως όν ή έστω ως έμβιο όν.
Όμως, λαός και έθνος χωρίς μνήμη και κρίση δεν έχουν μέλλον. Γι’ αυτό επιτέλους οι αλεξ(ή)νοες πρέπει ή να αλλάξουν ή να περιοριστούν στο πολιτικό περιθώριο των άκρων.
Οι «εραστές» της ουτοπίας-παράδεισου, που εξακολουθούν να αγνοούν τα αποκαλυπτήρια των απανταχού της γης «προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών παραδείσων» του υπαρκτού σοσιαλισμού, ακόμα και μετά την άρση του παραπετάσματος

Επιστροφή Σαμαρά στα τρία άλφα: Απασχόληση, Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη


Πρόσω ολοταχώς στο 2009 για τον Αντώνη Σαμαρά που φαίνεται ότι αρχίζει να χτίζει τη νέα πορεία του στη στρατηγική που είχε χαράξει πριν τρία χρόνια, με τις αναγκαίες βέβαια προσαρμογές.
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Σαμαράς, τότε νεοεκλεγείς αρχηγός της Ν.Δ. στην ετοιμασία του για τον πρώτο του προϋπολογισμό ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεξεργαζόταν συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων για μια εναλλακτική οικονομική πολιτική ως διέξοδο από την κρίση.
Κυρίως προέταξε τότε την επιστροφή από τη μακροοικονομία στη μικροοικονομία και είχε ως οδηγό του τη φράση «δεν θα πνιγεί η αγορά, για να “σωθούν” τα δημόσια οικονομικά», ενώ πρόκρινε τον

ΙΚΑ: Επιστροφή και διακοπή συντάξεων σε λαμόγια του ΠΑΣΟΚ όπως οι «Κολλάδες» και άλλοι

εγκύκλιος του ΙΚΑ με την οποία ζητούνται πίσω οι επιπλέον συντάξεις που δόθηκαν με ειδική ρύθμιση Λοβέρδου,, αναγνωρίζει σε λαμόγια πλασματικά χρόνια εργασίας με αποτέλεσμα να εμφανίζουν περισσότερα πλασματικά χρόνια απ' όσα επιτρέπει ο νόμος!! Για να καταλάβετε για τι λαμόγια μιλάμε, η απόφαση αφορά (μεταξύ άλλων) τους Κολλάδες των Αστικών λεωφορείων και άλλους που απολύθηκαν το 1990 και επαναπροσλήφθηκαν το 1993 από το ΠΑΣΟΚ, στους οποίους...
αναγνωρίστηκαν ως εργάσιμα τα χρόνια της απόλυσης ή κομμουνιστοΠΑΣΟΚους στους

Τα λεφτά των ταμείων; Ποιά λεφτά;

Τα έχουμε περίπου ξαναπεί, αλλά να τα ξαναπούμε ...
Ορισμένοι νομίζουν ότι φταίει το διαβολικό το PSI (που απάλλαξε τον μέσο Έλληνα από 10.000 ευρώ κατά κεφαλήν χρέος) για την σημερινή κατάντια του ασφαλιστικού συστήματος. 

Η αλήθεια είναι ότι το PSI δεν μείωσε την ικανότητα του ασφαλιστικού συστήματος να μπορεί να πληρώσει συντάξεις, ούτε στο ελάχιστο.

Είτε είχε γίνει το PSI είτε όχι, οι συντάξεις θα έπρεπε να μειωθούν διότι απλά δεν υπάρχουν λεφτά. Ή με λίγα λόγια: λεφτά για συντάξεις που δεν υπάρχουν, δεν θα

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας στην Ξάνθη


treno2

Αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε λίγο μετά τις 9 το πρωϊ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Πολισίτου.
Κλιμάκιο του ΟΣΕ από τη Ξάνθη αλλά και μονάδες της

Ο Γερμανός σύμμαχος του Τσίπρα κάνει προσφυγή κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα


Gregor-Gysi, ALexis-Tsipras

Η Αριστερά της Γερμανίας σκοπεύει να προσφύγει ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας κατά του ελληνικού πακέτου βοήθειας που αναμένεται να υπερψηφισθεί σήμερα από το Bundestag.
Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Gregor Gysi, στην «Neue Osnabrücker Zeitung».
Ο Gysi, ο οποίος είχε προ μηνών συναντηθεί στη Γερμανία με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και… αγκάλιαζε πολιτικά, ισχυρίσθηκε,

Σόιμπλε προς Bundestag: Γιατί πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα


Wolfgang-Schaeuble-Bundestag

Η σημερινή συζήτηση στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας ξεκίνησε με εισαγωγική τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, που επιχείρησε να εξηγήσει γιατί η υπερψήφιση του ελληνικού πακέτου χρήζει υπερψήφισης.
Γενικός στόχος της βοήθειας προς την Ελλάδα, κατά τον Schäuble, είναι η σταθεροποίηση της ευρωζώνης, που κινδυνεύει άμεσα αν η Ελλάδα καταρρεύσει. Χωρίς το ευρώ, η κατάσταση της γερμανικής οικονομίας θα ήταν δραματικά χειρότερη. Προειδοποίησε ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς και δικαιολόγησε τις έως τώρα αστοχίες λέγοντας ότι σε 2 χρόνια είναι αδύνατο να επιλυθούν προβλήματα δεκαετιών.
Προέβαλε, ότι η Ελλάδα αξίζει να βοηθηθεί για τους παρακάτω λόγους:
- Όλοι οι διεθνείς παρατηρητές συμφωνούν ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση εργάζεται αποφασισμένα

Ανακοίνωση Επιτροπής Αξιολόγησης ΕΠΠΑΙΚ - ΠΕΣΥΠ

Πλήρωση Θέσεων Αναπληρωτών Προϊσταμένων των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της Αττικής

2sxoleio dimotikomathites paizoun stin ayli thumb307
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Κουμέντος Ιωάννης, στην απόφαση με αριθμ.πρωτ. Φ.41.1/18209/28-11-2012 προκηρύσσει την πλήρωση με επιλογή και διετή θητεία ή μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ. μετά από πρόσκληση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.:

επτά (7) θέσεων Αναπληρωτών Προϊσταμένων των ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Έλληνας Φυσικός είναι ο καλύτερος δάσκαλος της Ευρώπης

Ο καθηγητής Φυσικής Ηλίας Καλογήρου, σύμφωνα με την εφημερίδα "6 μέρες" έχει βραβευτεί τρεις φορές σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς που αφορούν την καινοτομία στην εκπαίδευση, για τις μοναδικές μεθόδους του παρουσίασης των φυσικών φαινομένων με εποπτικό τρόπο.
Έχει πολυετή πείρα στη διδασκαλία της Φυσικής και έχει εργαστεί σε πολλά γενικά και τεχνικά λύκεια του Νομού Ηλείας, ωστόσο πλέον έχει πάρει ολική απόσπαση για να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη πειραμάτων ως Υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ).

Μιλώντας στην εφημερίδα ''6 μέρες'', εξηγεί ότι ο ΕΚΦΕ ''έχει στόχο την επιμόρφωση των καθηγητών

Τι ισχύει για τις γραπτές δοκιμασίες αξιολόγησης των μαθητών στο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο

Τι ισχύει για τις γραπτές δοκιμασίες αξιολόγησης των μαθητών στο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Με δύο εγκυκλίους, που απέστειλε το υπουργείο παιδείας τον Οκτώβριο προς όλα τα σχολεία υπενθυμίζει τι ισχύει σχετικά με τις γραπτές δοκιμασίες αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου . Εδικότερα οι εγκύκλιοι, ορίζουν τα εξής:
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Σχετικά με τις γραπτές δοκιμασίες αξιολόγησης των μαθητών του Γενικού Λυκείου κατά τη διάρκεια των τετραμήνων, ο κ. Γλαβάς υπενθυμίζει ότι ισχύουν οι διατάξεις του άρ. 7 του Π.Δ. 60/2006 (ΦΕΚ A΄ 65)
«...Οι γραπτές εξετάσεις είναι οι ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες διάρκειας 5 έως 15 λεπτών, οι

«Βιομηχανία» ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων στα Λύκεια

«Βιομηχανία»  ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων στα Λύκεια Ενώ είναι γνωστό, εδώ και πολλά χρόνια, σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας (Κεντρική και Περιφερειακές) , ότι κάθε χρόνο την Ανοιξη τα Λύκεια «κατακλύζονται» από ψευδή πιστοποιητικά ιατρών για την δικαιολόγηση απουσιών των μαθητών, κανείς υπουργός δεν έχει τολμήσει μέχρι σήμερα να βάλει «φρένο» σ αυτό το ελληνικό φαινόμενο.
Αυτό γίνεται , προκειμένου οι μαθητές να βρίσκονται  εκτός σχολείου, για να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές , μέσω Φροντιστηριακών μαθημάτων.
Το esos γνωρίζει ότι οι εκάστοτε υπουργοί ενώ εξέφραζαν στους συνεργάτες τους τη βούληση για την

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ ζήτησε την απελευθέρωση των συλληφθέντων

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ ζήτησε την απελευθέρωση των συλληφθέντων Ο Πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, μόλις ενημερώθηκε για την παρέμβαση της αστυνομίας και την προσαγωγή των έντεκα

ΜΑΤ στο ΑΠΘ-11 συλλήψεις

ΜΑΤ στο ΑΠΘ-11 συλλήψεις Τα ξημερώματα στις 4:30 άνδρες των ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτίριο Διοίκησης τους  Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που τελούνταν υπό κατάληψη από εργαζόμενους σε εργολάβους  και συνέλαβαν 11 άτομα.
Το ΑΠΘ τελούνταν υπό κατάληψη από εργαζόμενους τις τελευταίες 71 ημέρες .
Προχθές Τετάρτη με παραγγελία που έδωσε στην Αστυνομία ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, ζητούσε να γίνουν συλλήψεις "καταληψιών" στο ΑΠΘ με την αυτόφωρη

Αφορολόγητο παιδιών: Μάνα, γιατί με γέννησες

Όχι στην κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά…

 Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τα φορολογικά νομοσχέδια δεν έχει ιστορικό προηγούμενο σε καμιά χώρα. Ούτε στην Ανατολή, ούτε στη Δύση. Ούτε στις αναπτυγμένες χώρες, ούτε στις αναπτυσσόμενες.
Κάθε υπουργός Οικονομικών, όποτε γουστάρει, μπορεί να φέρει ένα φορολογικό νομοσχέδιο και να αλλάξει,κυριολεκτικά, τα φώτα στους πολίτες.
Όλο κάποια προσχηματική δικαιολογία μπορεί να επικαλεστεί για να δικαιολογήσει την πράξη του αυτή. Και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα. Δεν τον απασχολεί κάν, αν τα  νοικοκυριά έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους.

Ένεση ρευστότητας 11 δισ. στην αγορά


Ένεση ρευστότητας στην αγορά που μπορεί μέχρι το τέλος του έτους να φτάσει τα 11 δισ. ευρώ, προωθεί η κυβέρνηση μέσω της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όπως όλα δείχνουν, αμέσως μόλις έρθει η δόση θα δοθεί προτεραιότητα στην αποπληρωμή αυτών που χρωστά το κράτος με προτεραιότητα τους 40.000 συνταξιούχους του Δημοσίου στους οποίους χρωστά εφάπαξ ακόμη 1,3 δισ. ευρώ ακόμη και από το 2009. Επίσης, θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί και γενικά τα χρέη 4,5 δισ. ευρώ των ασφαλιστικών ταμείων. Τα νοσοκομεία χρωστούν 1,79 δισ. ευρώ, οι ΟΤΑ 971 εκατ. ευρώ και τα

Στρατούλης: «Μα γιατί με ρωτάτε που θα βρούμε τα λεφτά και δεν ρωτάτε τη ΔΗΜΑΡ;» (βίντεο)

Φυσικά ο Στρατούλης για άλλη μια φορά όταν ήρθε η κουβέντα στην ταμπακιέρα "που θα βρείτε τα λεφτά να αυξήσει μισθούς και συντάξεις", έκανε την πάπια με απαντήσεις του στυλ "έχουμε ανακοινώσει ακριβώς στο πρόγραμμά μας"... η αποθέωση βέβαια

Ο Αλέξης λόγω κεκτημένης ταχύτητας από το ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ... ψήφισε όχι και στη σύσταση εξεταστικής! (βίντεο)

Άφθονο γέλιο προκλήθηκε πριν από λίγο στη βουλή κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο μνημόνιο. Όταν ήρθε

Επενδύσεις, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας - Μια ιστορία θα σου πώ...




Με την αποβίβαση του Όθωνα στο Ναύπλιο, το 1833, ξεκινά η αφήγηση του νεοελληνικού κράτους. 
Οι Βαυαροί που σχηματίζουν την πρώτη κυβέρνηση της Αντιβασιλείας, αποφασίζουν πως τα επαναστατικά δάνεια του 1824 και 1825, καθώς κι ένα άλλο που χορηγήθηκε ως «προίκα» στον Όθωνα, δεν πρέπει να πληρωθούν, εξαιτίας του ότι αποτέλεσαν αντικείμενο αισχροκέρδειας των Άγγλων αλλά και διασπάθισης από τους Έλληνες επαναστάτες.

Δεν έχουν κι άδικο για τη στάση τους αλλά, όπως ήταν επόμενο, προκαλούν την

Έρχεται κούρεμα στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων


Τρεις «ταχύτητες» δικαιούχων για ρύθμιση των τραπεζικών τους χρεών δημιουργούνται από το 2013, οπότε αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ο νέος τρόπος τακτοποίησης ενυπόθηκων δανείων. Οι επιλογές των νοικοκυριών.

Με την προωθούμενη νομοθετική παρέμβαση για τη ρύθμιση των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων με εγγύηση και ακινήτου και για τη βελτίωση του

Οριστικά στο σκαμνί για κακούργημα ο Ακης!



Για το αδίκημα της υποβολής ανειλικρινούς δήλωσης «πόθεν έσχες» σε βαθμό κακουργήματος, ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος θα καθίσει, οριστικά και αμετάκλητα, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μετά την έκδοση σχετικού βουλεύματος από τον Αρειο Πάγο. Ειδικότερα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας να αναιρεθεί το παραπεμπτικό

Τουρκικό θράσος μέσα στην Αθήνα. Ξεπέρασε τα όρια η Τουρκία - Σωστή παρέμβαση Σαμαρά



Η Τουρκία δεν φιλοδοξεί μόνο να διατηρήσει την κατοχή στην Κύπρο, στο Κουρδιστάν, στον Πόντο, να μην πληρώσει το ιστορικό και υλικό αντίτιμο για τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει και να επεκτείνει την κυριαρχία της στα ελληνικά εδάφη. Θέλει να καθορίσει και όρια στους πνευματικούς ορίζοντες των Ελλήνων. Αφενός μέσω των προπαγανδιστικών τουρκικών σίριαλ που προβάλλουν οι ελληνόφωνοι τηλεοπτικοί σταθμοί και αφετέρου μέσω της «απαγόρευσης» παρουσιάσεων βιβλίων εντός των ελληνικών συνόρων!

Συγκεκριμένα, χθες έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν «Η Ανατομία του

Τι λένε οι υπουργοί Παιδείας και Εξωτερικών για την ίδρυση αλβανικών σχολείων στην Ελλάδα

Τι λένε οι υπουργοί Παιδείας και Εξωτερικών για την ίδρυση αλβανικών σχολείων στην Ελλάδα
«Ουδεμία άδεια λειτουργία αλβανικού σχολείου έχει χορηγηθεί από τις Περιφερειακές ή Κεντρικές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας με τις νόμιμες προβλεπόμενες διαδιακασίες. Επιπλέον δεν προβλέπεται η ίδρυση αλβανικού σχολείου σε καμία συμφωνία μεταξύ της ελληνικής
Κυβέρνησης και της Αλβανίας για τη συνεργασία στους τομείς παιδείας των επιστημών και πολιτισμού».
Την παραπάνω θέση διατύπωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ.

Ξάνθη: Νεκρά 15 σκυλιά από φόλα

Ξάνθη: Νεκρά 15 σκυλιά από φόλα
Ακόμα ένα τραγικό περιστατικό με δηλητηρίαση ζώων σημειώθηκε στη χώρα μας.
Αυτή τη φορά στην Σταυρούπολη της Ξάνθης τουλάχιστον 15 αδέσποτα σκυλιά έχουν βρεθεί νεκρά μετά από κατανάλωση δηλητηριασμένου φαγητού.
Τα  μέλη της Πρωτοβουλίας Φιλόζωων Κατοίκων Σταυρούπολης

Χαμόγελα αποφοίτων στις ορκωμοσίες του ΤΕΙ Καβάλας


Νοτιάδες 9 μποφόρ

Νοτιάδες 9 μποφόρ
Με ανακοίνωση του πριν μία ώρα το Λιμεναρχείο Καβάλας προειδοποιεί για ισχυρούς νοτιάδες έντασης έως και 9 μποφόρ. Ίδιος θα είναι ο καιρός τουλάχιστον ως τα μεσάνυχτα. Δεν

900 αιτήσεις για 42 θέσεις στην καθαριότητα

900 αιτήσεις για 42 θέσεις στην καθαριότητα
Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων που κρατούν σε καθεστώς κατάληψης το γραφείο προσωπικού του Δήμου Καβάλας, εμποδίζουν τη διαδικασία να ολοκληρωθεί. Εννοούμε τη διαδικασία για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού του Δήμου Καβάλας, που όλο θ΄ απασχοληθεί στον τομέα της καθαριότητας.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες η υπηρεσία είναι απολύτως έτοιμη ν΄ ανακοινώσει τα αποτελέσματα, ακολουθώντας διαδικασία που γίνεται με την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.
Τα αποτελέσματα δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν σήμερα. Το πιθανότερο είναι πάντως ν΄ ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά από συνεννόηση των εργαζομένων με το σωματείο τους

Επίσκεψη της Λ.Φ.Κ. και της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ στα σχολεία

Επίσκεψη της Λ.Φ.Κ. και της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ στα σχολεία
Το Μουσικό Γυμνάσιο Καβάλας επισκεφτήκαν την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, εκπρόσωποι της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας και της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ, για να διανείμουν τις Μαθητικές Κάρτες Φιλάθλου που εκδοθήκαν από την ΠΑΕ και τη Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Λέσχης Φιλάθλων, όπου σε συνεργασία με την Β’Βάθμια εκπαίδευση και την ΠΑΕ, θα καταγράψουν τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τους εντός έδρας αγώνες του ΑΟΚ και θα μοιράσουν σε αυτούς κάρτες προκειμένου να έχουν δωρεάν είσοδο στο «Ανθή Καραγιάννη».
Την Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας εκπροσώπησαν ο Γιάννης Προμούσας και η Φωτεινή

Λυσσαλέες επιθέσεις των τουρκοπρακτόρων εναντίον της ΕΛΜΕ Ροδόπης!


Μόνο ο Ερντογάν δεν εξέδωσε  (τουλάχιστον όχι ακόμη) ανακοίνωση κατά της ΕΛΜΕ, μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό των επιθέσεων από τουρκοβουλευτές, εφημερίδες, συλλόγους και οργανώσεις τουρκοφρόνων (από τη «Συμβουλευτική Επιτροπή των Τούρκων Δυτικής Θράκης» και το κόμμα DEB έως την πρακτορίστικη αλυτρωτική ΜΚΟ του κ. Χαμπίπογλου) ενάντια στο επίσημο θεσμικό όργανο των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης, επειδή είχε το…θράσος να πάρει θέση στο ζήτημα της μειονοτικής εκπαίδευσης, την οποία χαρακτήρισε θεσμό πρωτόγονο, αναποτελεσματικό και αντιεκπαιδευτικό!
     Προ δύο περίπου εβδομάδων το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης εξέθεσε δημοσίως κάποιες απόψεις του

Η απάντηση στις τουρκικές αθλιότητες περί τρομοκρατίας ήλθε από το Κάμισλο

Τακτικό στρατό συγκροτούν οι Κούρδοι στο δεύτερο κουρδικό κουρδικό κράτος που ιδρύεται στο Δυτικό Κουρδιστάν

 Σε προηγούμενα άρθρα είχαμε αναφέρει πρώτοι την είδηση για τη συγκρότηση κουρδικών ταξιαρχιών στο συριακό Κουρδιστάν, σε υλοποίηση οδηγίας που είχε δώσει ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν προς τους Κούρδους της Συρίας, για συγκρότηση τακτικού κουρδικού στρατού 15.000 ανδρών.
Στην οδηγία του Άπο συμμορφώθηκαν τα μέλη και οι οπαδοί του Κόμματος Δημοκρατικής

Αναγνωρίστηκε η Παλαιστίνη


Δείτε τι ψήφισε η Ελλάδα
Εγκρίθηκε -παρά τη λυσσαλέα αντίδραση των ΗΠΑ και του Καναδά- από τη Γ.Συν. του ΟΗΕ η αναγνώριση της Παλαιστίνης ως "ανεξάρτητο κράτος παρατηρητής μη μέλος", με ψήφους ..

138 υπέρ, 9 κατά και 41 αποχές.
Ο Νταβούτογλου ήταν ο πρώτος ηγέτης που αγκάλιασε θερμά ο

ΟΓΑ Δώρο χριστουγέννων και Σύνταξεις την Δευτέρα

ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΟΓΑΗ Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι: Η σύνταξη μηνός ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και το Δώρο Χριστουγέννων θα
καταβληθεί σε 784.797 συνταξιούχους του ΟΓΑ με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους

ΔΕΗ Προσλήψεις 106 Ανειδίκευτων Εργατων στη Δυτική Μακεδονία


ΔΕΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΤΩΝΗ ΔΕΗ ΛΚΔΜ ανακοινώνει 106 προσλήψεις εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Μονάδων.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ που επιθυμούν να καλύψουν τις παραπάνω θέσεις να υποβάλλουν μέχρι 07.12.2012 και ώρα 16.00 στη Γραμματεία του Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας του ΛΚΔΜ 23ο Χιλ. Κοζάνης- Πτολ/δος, την ειδική έντυπη Αίτηση –Υπεύθυνη Δήλωση, υποβάλλοντας συνημμένα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα δηλωθέντα στην αίτηση στοιχεία

Προσλήψεις για Εργάτες στο Δήμο Αμπελοκήπων -Μενεμένης


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΤΕΣΟ Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Θεσσαλονίκης ανακοινώνει προσλήψεις για πέντε (5) Εργατες-τριες Καθαριότητας ΥΕ, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη εποχικών - περιοδικών αναγκών του τμήματος

Προυποθέσεις Συνταξιοδότησης ΙΚΑ με την Αυξηση των Οριων ηλικίας στα 67


ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΚΑΜε εγκύκλιο του το ΙΚΑ καθορίζει τις νέες προυποθέσεις συνταξιοδότησης  του ΙΚΑ για τους ασφαλισμένους και τις νεες διατάξεις με τις αλλάγες που προκύπτουν με την αυξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 ετη.
Το ΙΚΑ κοινοποιεί τις διατάξεις της υποπαραγράφου ΙΑ.4 του πρώτου άρθρου του Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222/12.11.2012, τ. Α'), καθώς και τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, με τις οποίες διευκρινίζονται οι νέες ρυθμίσεις που επέρχονται στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ, οι οποίες ισχύουν από 1.1.2013, προς

Aπόφαση του δήμου Θάσου που δίνει το παράδειγμα για τους πολίτες και βάζει φόρο σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες!!!


Κορυφαία απόφαση του δήμου Θάσου που δίνει το παράδειγμα για τους πολίτες και βάζει φόρο σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες!!!

Απόφαση – παράδειγμα από τον Δήμο Θάσου που σκέφτηκε πρώτα τους πολίτες του και επέβαλε δημοτικούς φόρους σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες!

 Στην προσπάθειά του να ελαφρύνει τους δημότες του από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που επωμίζονται από τα τελευταία οικονομικά μέτρα, ο Δήμος Θάσου προχώρησε σε..... μείωση των δημοτικών τελών. Η παραπάνω απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από σχετική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.
 Την ίδια ώρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι του νησιού αποφάσισαν την επιβολή τέλους κοινόχρηστου

Γιατί σκούζουν οι τραπεζίτες, Πανούλη και Alexis;


ALPHA μπορεί να είναι σίγουρη ότι έχει τη στήριξη των πατριωτών της πλάκας ... Τα παπαγαλάκια που μέχρι πρόσφατα το έπαιζαν εναντίον των τοκογλύφων τραπεζιτών που ρουφάνε το αίμα του λαού, επαναστάτησαν μαζί με τον Ψυχάρη όταν έμαθαν ότι θα μπει Ευρωπαίος επίτροπος με αρμοδιότητες... 
Τελικά με ποιους είναι;  
Με τους τραπεζίτες ή με αυτούς που θέλουν να τους βάλουν χέρι και να εισπράξουν τα θαλασσοδάνεια στον Ψυχάρη;]

Πρωτοφανείς για ευρωπαϊκή χώρα-μέλος είναι οι αρμοδιότητες που δόθηκαν

Σταμάτης: Φαντασιοπληξίες, δεν είχε ανατεθεί ποτέ στον Καμμένο έρευνα για τα CDS

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο, εξαπέλυση επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν για τη στάση της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι έγινε υπερασπιστής της κυβέρνησης Παπανδρέου- Βενιζέλου, συγκαλύπτοντας τις τεράστιες ευθύνες που έχει που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο.

Ο Π.Καμμένος υποστήριξε ότι ενώ συνέχιζε να κάνει έρευνα για το θέμα των CDS,

Βενιζέλος: Η δική σου ομερτά ποια είναι κ. Τσίπρα;

Έντονη διαμάχη ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με φόντο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον τρόπο που μπήκε η χώρα στο μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. 
«Ο κ. Τσίπρας υπονομεύει και αυτή την προσπάθεια της χώρας, έχει απειλήσει

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού: Στα ΙωάννιναΤετάρτη 5 Δεκεμβρίου, Τρίκαλα Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου και Κομοτηνή Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.

 "Νέες προοπτικές της ΑΟΖ". 
Hotel Olympic, αίθουσα Plazza, Ιωάννινα. Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012, ώρα: 19.00.

 
 
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Η στρατηγική επένδυση της ΑΟΖ".
 Δημαρχείο Τρικάλων, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
  2012, ώρα: 19.00.
 
 
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "ΑΟΖ και Στρατηγική Ανάπτυξη". 
Κτίριο Μηχανικής, , Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, ώρα: 19.00. 
 

«Διευκρινίσεις σχετικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών που έχουν δικαίωμα πλήρωσης θέσεων για πενταετή θητεία στα ΠΠΣ. Αναλυτική μοριοδότηση του κριτηρίου 2.3.1 της αριθμ. Δ1/Φ.361.22/116672/01-10-2012 (ΦΕΚ2788/ΣΒ΄/15-10-2012) Υπουργικής Απόφασης»



«Διευκρινίσεις  σχετικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών που έχουν δικαίωμα
πλήρωσης θέσεων για πενταετή θητεία στα ΠΠΣ. Αναλυτική μοριοδότηση του κριτηρίου 2.3.1 της αριθμ. Δ1/Φ.361.22/116672/01-10-2012 (ΦΕΚ2788/ΣΒ΄/15-10-2012) Υπουργικής Απόφασης»

ΑΔΑ: Β4ΣΥ9-Ρ7Ξ  ΕΔΩ

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια



 
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια για να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup. Ακολουθεί ο μεταξύ τους διάλογος:

«Α. Σαμαράς: Να σας ενημερώσω για την πολύ καλή απόφαση του Eurogroup. Τώρα είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση και ενωμένοι θα το πετύχουμε. Με πρώτο εχθρό την ανεργία, πρώτο αναγκαίο σύμμαχο τη ρευστότητα. Για να πετύχουμε ανάπτυξη, ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη, αξιοκρατία και ένας σύγχρονος ρυθμός ανόδου του τόπου, αξιοπιστίας παντού, που είναι αναγκαίο προκειμένου να αλλάξει και η ψυχολογία.

Η χαμένη γενιά της Ευρώπης της κρίσης.



Όπως γράφει η ολλανδική TROUW, 14 εκατομμύρια νέοι της Ευρώπης δεν εργάζονται, αλλά ούτε και  σπουδάζουν. Και οι αριθμοί τους αυξάνονται λόγω της κρίσης, με τους κοινωνιολόγους να ανησυχούν για τις κοινωνικές και όχι μόνο συνέπειες αυτού του δυσάρεστου φαινομένου.
 
Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, όλο και πιο πολλοί νέοι απομακρύνονται από την αγορά εργασίας.
 
Τα ποσοστά της νεανικής ανεργίας είναι σοκαριστικά. Και όπως λέει ο Massimiliano Mascherini του ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Εργασιακών και Βιοτικών Συνθηκών, τα ποσοστά μετράνε μόνο όσους νέους ψάχνουν για εργασία, ενώ υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός που έχει πια παραιτηθεί από την αναζήτηση δουλειάς.
Το ίδρυμά του μελετά το κόστος που προκαλούν στην ευρωπαϊκή οικονομία όλοι αυτοί οι νέοι, που ούτε εργάζονται, ούτε σπουδάζουν, και που ονομάζονται «Neets».
Τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά: 14 εκατομμύρια νέοι της Ευρώπης, κάθονται σπίτι

Τα 3 χρόνια του πηγαιμού

Κανείς δε φανταζόταν εκείνη την τελευταία Κυριακή του Νοέμβρη του 2009, όταν ο Σαμαράς έμπαινε στη Ρηγίλλης ως αρχηγός του κόμματος στο οποίο ανδρώθηκε πολιτικά, για κάποιους πολλά χρόνια αργότερα από ότι του άξιζε, την πορεία που θα ακολουθούσε τα επόμενα τρία χρόνια.

Όχι φυσικά γιατί δεν τον θεωρούσαμε πραγματικό φορέα ελπίδες, ούτε, αυτό κι αν εννοείται, γιατί υιοθετούμε τις ιαχές του λόμπι της δραχμής που βγάζει τα πιο βρωμερά του αλλά κύκνεια άσματα αυτές τις μέρες.

Αλλά γιατί κανείς δεν περίμενε πως η διακυβέρνηση ΓΑΠ θα μας οδηγούσε τόσο κοντά στον όλεθρο.

Εξοδος 3 ταχυτήτων για δημoσίους υπαλλήλους

Εξοδος 3 ταχυτήτων  για δημoσίους υπαλλήλους  Αύξηση του ορίου ηλικίας από δύο έως και τρία έτη «φέρνει» η νέα χρονιά για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν προλάβουν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Μεγάλοι χαμένοι οι γονείς ανήλικων τέκνων, καθώς μπαίνει τέλος στο ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης και το όριο ηλικίας από την 1η Ιανουαρίου 2013 εκτοξεύεται στο 67ο έτος.
Οι αλλαγές αυτές αγγίζουν όσους δημοσίους υπαλλήλους ασφαλίστηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1983 και δεν θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.
Για όσους προλάβουν να «κλειδώσουν» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν αλλάζει το ασφαλιστικό

Ο λογαριασμός για τη νέα χρονιά

Ο λογαριασμός για τη νέα χρονιά
Αύξηση των ορίων ηλικίας, περικοπές στις συντάξεις και κατάργηση των δώρων περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που μπαίνει σε εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου 2013. Σε 18 εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας αποσαφηνίζεται το νέο «τοπίο» στο ασφαλιστικό και παρουσιάζονται αναλυτικά οι ανατροπές που έρχονται από τη νέα χρονιά.
Oσοι ασφαλισμένοι δεν προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 θα δουν τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση να αυξάνονται. Συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:
  • Η «έξοδος» θα γίνεται με πλήρη σύνταξη σε ηλικία 67 ετών. Σε όσες περιπτώσεις προβλέπεται μειωμένη σύνταξη, αυτή θα καταβάλλεται σε ηλικία 62 ετών.
  • Εναλλακτικά η πόρτα εξόδου θα ανοίγει με 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία 62 ετών.
Εκτός κινδύνου είναι όσοι ασφαλισμένοι προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης

Απώλειες έως 23.000€ στο εφάπαξ του Δημοσίου

Απώλειες έως 23.000€ στο εφάπαξ του Δημοσίου

Μειωμένο κατά 38,13% είναι το εφάπαξ που καταβάλλεται στους δημοσίους υπαλλήλους, με τις απώλειες να φτάνουν μέχρι και τις 23.000 ευρώ.
Μειωμένο κατά 38,13% είναι το εφάπαξ που καταβάλλεται στους δημοσίους υπαλλήλους, με τις απώλειες να φτάνουν μέχρι και τις 23.000 ευρώ. Μεγάλοι χαμένοι είναι 56.000 δημόσιοι υπάλληλοι που περιμένουν έως και δύο χρόνια το βοήθημα και τώρα θα κληθούν να το εισπράξουν «ψαλιδισμένο».
Η πρώτη μείωση αποφασίστηκε πέρυσι τον Νοέμβριο, με το ποσοστό της περικοπής να κυμαίνεται από 15% έως 20% ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Με τον τελευταίο νόμο που πέρασε από τη Βουλή έρχεται νέο «μαχαίρι» 22,67% στο ήδη μειωμένο εφάπαξ. Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:
  • Οσοι υπέβαλαν αίτηση από 1η Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου 2010 με την περσινή ρύθμιση

Κύμα φυγής από τα Ταμεία μετά τις αλλαγές

Η αύξηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης έχει άμεσες επιπτώσεις στα οικονομικά των φορέων, καθώς μειώνονται τα έσοδα από εισφορές και αυξάνονται τα έξοδα για την καταβολή συντάξεων
Μαζική φυγή στη σύνταξη καταγράφεται στα ασφαλιστικά ταμεία και εκτιμάται πως πάνω από 120.000 άτομα θα ανοίξουν φέτος την πόρτα εξόδου.Μαζική φυγή στη σύνταξη καταγράφεται στα ασφαλιστικά ταμεία και εκτιμάται πως πάνω από 120.000 άτομα θα ανοίξουν φέτος την πόρτα εξόδου. Το μπαράζ αλλαγών στο ασφαλιστικό έχει προκαλέσει πανικό στους υποψήφιους συνταξιούχους και η αύξηση των συνταξιοδοτήσεων στο ΙΚΑ και στα Ταμεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα αναμένεται να φτάσει το 20%.
Η αύξηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης έχει άμεσες επιπτώσεις στα οικονομικά των φορέων, καθώς μειώνονται τα έσοδα από εισφορές και αυξάνονται τα έξοδα για την καταβολή συντάξεων
Ενδεικτικά του κύματος φυγής είναι τα εξής στοιχεία:
  • Στο ΙΚΑ φέτος αναμένεται να βγουν στη σύνταξη 50.000 άτομα, ενώ πέρυσι είχαν αποχωρήσει