Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Α. Σαμαράς: Τέρμα στη φτώχεια του λαού

Α. Σαμαράς: Τέρμα στη φτώχεια του λαού
«Ανάκαμψη - ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής και δικαιοσύνη - ασφάλεια» είναι το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων της ΝΔ, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες θέσεις του κόμματος για την οικονομία που παρουσίασε ο κ. Αντώνης Σαμαράς από το ΕΒΕΑ.

«Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι των τελευταίων δεκαετιών. Είτε θα επιβεβαιώσουμε εκείνους οι οποίοι μας προσβάλλουν καθημερινά.
Είτε θα αποδείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη μοίρα μας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας πως οι πολίτες θα έχουν να κερδίσουν:
* Θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας και θέσεις εργασίας.
*Ανακούφιση των δανειοληπτών, νοικοκυριών και  επιχειρηματικού κόσμου.
* Παραμονή στο ευρώ με συνθήκες τέτοιες που επιτρέπουν στην Ελλάδα να επιβιώσει και να

Α. Σαμαράς: Κεντρική επιλογή η δημιουργία θέσεων εργασίας

Α. Σαμαράς: Κεντρική επιλογή η δημιουργία θέσεων εργασίας
 «Ανάκαμψη-ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής και δικαιοσύνη-ασφάλεια» είναι το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων της ΝΔ, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες θέσεις του κόμματος για την οικονομία και την ανάπτυξη που παρουσιάζει ο Αντ. Σαμαράς από το ΕΒΕΑ.
«Προτείνουμε μέτρα οικονομικής πολιτικής για την επομένη

Τα 18 μέτρα για την οικονομία, που προτείνει ο Σαμαράς

Τα 18 μέτρα για την οικονομία, που προτείνει ο Σαμαράς

«Ανάκαμψη - ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής και δικαιοσύνη-ασφάλεια» είναι το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων της ΝΔ, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες θέσεις του κόμματος για την οικονομία που παρουσίασε ο κ. Αντώνης Σαμαράς από το ΕΒΕΑ.

«Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι των τελευταίων δεκαετιών. Είτε θα επιβεβαιώσομε εκείνους οι οποίοι μας προσβάλλουν καθημερινά. Είτε θα αποδείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να αλλάξομε τη μοίρα μας», είπε ο πρόεδρος τη ΝΔ και παρουσίασε τα 18 μέτρα πολιτικής της επόμενης κυβέρνησης:


1.    Αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009, της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους, των ειδικών μισθολογίων –αρχικά για την πολεμική αεροπορία- και αποκατάσταση των ζημιών για τους ομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία

2.    Επέκταση των επιδομάτων εργασίας για 2 χρόνια

3.    Επίδομα ανεργίας σε μη μισθωτούς και καταστηματάρχες, που έχασαν την επιχείρησή τους και

Γιατί τρομάζουν οι ΣΥΡΙΖΑΙοι δημοσιογράφοι και blogs;

Είναι προφανές ότι σε κάποιους δεν αρέσει η σοβαρή και συστηματική συζήτηση γύρω από το δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Γι’ αυτό και με κάθε αφορμή επιχειρούν να φιμώσουν ή να απαξιώσουν όποιον έχει τεκμηριωμένη άποψη επί του θέματος, χωρίς να συμφωνεί με τις δικές τους απόψεις. Βλέπουμε συνέχεια κρατικοδίαιτους δημοσιογράφους του κώλου και blogs που εσχάτως υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ να ειρωνεύονται συνεχώς το δίλημμα ευρώ ή δραχμή και να...
γελοιοποιούν κάθε συζήτηση για τη δραχμή με "επιχειρήματα" του στύλ "ναι αν

Ανοιχτός στη στήριξη κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ ο Φ. Κουβέλης

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο στήριξης κυβέρνησης με κορμό της ΝΔ, εμφανίστηκε ο Φ. Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στον Realfm, αν και δεν θέλησε να απαντήσει ευθέως επεσήμανε ότι η στήριξη του θα είναι συνάρτηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης.
Όπως είπε η ΔΗΜΑΡ επιλέγει μια προοδευτική κυβέρνηση με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και

Το Club της δραχμής περιμένει τα θύματα του, τον έλληνα νεόπτωχο και την μεσαία αστική τάξη – Η δραχμή θα ευνοήσει μόνο τους πολύ πλούσιους που έχουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό…

Δυστυχώς η επιστροφή στην δραχμή, αν συμβεί αυτό το έγκλημα κατά του λαού, η μόνη κατηγορία που θα ευνοήσει θα είναι οι πολύ πλούσιοι που έχουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και που μετά την υποτίμηση η αγοραστική αξία των χρημάτων τους θα είναι διπλάσια.

Θα έχει κάποιος 10 εκατ ευρώ αλλά η αγοραία τους αξία θα είναι τουλάχιστον 20 εκατ ευρώ.
Ο ανυποψίαστος έλληνας νεόπτωχος θεωρεί από την στιγμή που δεν έχει να χάσει τίποτε ας ρισκάρει τα πάντα.
Όμως ο εχθρός του φτωχού είναι ο φτωχότερος και αυτό θα συμβεί στον έλληνα φτωχό ή νεόπτωχο.
Το club της δραχμής έχει ανοίξει για την σεζόν και δεν θα προσφέρει διασκέδαση αλλά πολύ πόνο στην ελληνική κοινωνία.
Το club της δραχμής δεν πρέπει να προσελκύσει κανένα ανυποψίαστο θύμα, δεν θα πρέπει να πέσουν

Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν εθνική γιορτή την Αλωση της Πόλης

Στις 29 Μαίου, κάθε χρόνο, οι Τούρκοι γιορτάζουν την Αλωση της Κωνσταντινούπολης (1453 μ.χ.) με υπέρλαμπρες εκδηλώσεις (όπως φαίνεται στην αφίσα) και σκέπτονται να την καθιερώσουν ως εθνική εορτή.
Η αποκάλυψη γίνεται από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε ανταπόκρισή της από την Κωνσταντινούπολη με τίτλο «Η Αλωση της Κωνσταντινούπολης εθνική γιορτή ;»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν εγκαινίασε προχθές, στα πλαίσια

Αυτός είναι καθηγητής παν/μίου-Σταθάκης: Θα καταργήσουμε το μνημόνιο αλλά θα κρατήσουμε τη χρηματοδότηση!!!

Ισχύει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου και συνολική επαναδιαπραγμάτευση, δήλωσε ο Γ. Σταθάκης και εκτίμησε ότι φθάνουν τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις [Χθες βράδυ βέβαια στη ΝΕΤ απέυφευγε να πει τη λέξη κατάργηση και έλεγε ότι θα ακυρώσουν τα μέτρα των 11 τόσο δις που πρέπει να ληφθούν για την επόμενη τριετία και θα ακυρώσουν τις τελευταίες αλλάγές στα εργασιακά.... δηλ με άλλα λόγια έλεγε:
Θα ακυρώσουμε το μνημόνιο 2 αλλά θα κρατήσουμε τα λεφτά και το μνημόνιο 1 δηλ. τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις, απελευθέρωση επαγγελμάτων, αυξήσεις φόρών, μείωση αφορολόγητου, αυξήσεις ΕΦΚ στα καύσιμα, αυξήσεις ΦΠΑ κ.λπ...].

«Ισχύει η πρόταση κατάργησης του μνημονίου. Φυσικά θα διατηρήσουμε τη χρηματοδότηση με επαναδιαπραγμάτευση συνολική» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ» το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης και εξήγησε:

Ενεργοποιείται η συμφωνία Γερμανίας - Ελβετίας για φορολόγηση καταθέσεων... Οι ΠΑΣΟΚοι γιατί πανηγυρίζουν;

Διαβάστε στο τέλος το πανηγυρικό άρθρο του ΔΟΛ (in.gr) για την επικύρωση της συμφωνίας φορολόγησης καταθέσεων μεταξύ Ελβετίας-Γερμανίας... οι άνθρωποι πανηγυρίζουν γιατί λέει "ανοίγει ο δρόμος για τη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων"!! Όσες συμφωνίες και να υπογράψουν οι άλλοι άμα εμείς δεν κινηθούμε δεν θα κερδίσουμε τίποτα! Η απόφαση που κυρώθηκε από τη Βουλή μεταξύ Ελβετίας-Γερμανίας είναι έτοιμη εδώ και 9-10 μήνες, ενώ τη διαπραγματευόντουσαν κοντά 2 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι εμείς απέχουμε τουλάχιστον 2 χρόνια από την αντίστοιχη κύρωση δικιάς μας συμφωνίας μιας και ο Βενιζέλος που επί μήνες μας έλεγε ότι όπου ναναι κλείνει η συμφωνία, αποδεικνύεται ότι δεν

Δημοσκόπηση DATA RC: Πρώτο κόμμα η ΝΔ

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ σύμφωνα με την τελευταία μεγάλη πολιτική δημοσκόπηση της DATA RC για το pelop.gr, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί. Ειδικότερα η ΝΔ αυξάνει την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στο...
2,4% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση καταγράφοντας ποσοστό 24,5% έναντι 22,1% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,1% η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3%

Οι ΗΠΑ στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ-Υπόγειος πόλεμος ΗΠΑ – Γερμανίας στην Ελλάδα

Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν γίνονται εν κενώ. Διεξάγονται σε μία περίοδο που αναδιατάσσονται οι ισορροπίες ανάμεσα στις παγκόσμιες δυνάμεις και εντάσσονται στο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι στο οποίο «πρωταγωνιστούν» οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Άλλωστε η «μικρή Ελλάδα» πάντα ήταν τμήμα των παγκόσμιων σχεδίων.
Σύμφωνα λοιπόν με το νέο τεύχος του περιοδικού «Επίκαιρα», «η Γερμανία και οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν ενεργά στο προεκλογικό σκηνικό» – μόνο που η Γερμανία το κάνει «θορυβωδώς και “άγαρμπα” κατά ένα μέρος, προκαλώντας πολλές φορές αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που

Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

http://www.topix.com/forum/ world/macedonia/ TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.

ΟΛΜΕ:Συνέντευξη Τύπου και Εκδήλωση-Συζήτηση: Οικονομική κρίση. Επιπτώσεις στην Εκπαίδευση. Το παράδειγμα της Αργεντινής.



Σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012 στις 12 το μεσημέρι  στα γραφεία της ΟΛΜΕ με θέματα:
  • Οικονομική κρίση. Επιπτώσεις στην Εκπαίδευση. Το παράδειγμα της Αργεντινής. Θα μιλήσουν οι καλεσμένοι της ΟΛΜΕ: Hugo Yasky (Γ. Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Εργατών της  Αργεντινής)  και Robert Baradel  (Γ. Γραμματέα της SUTEBA  – Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών και των εργαζομένων της επαρχίας του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής)
  • Παρουσίαση Έρευνας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για τις Επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση στις χώρες της Ευρώπης. 
Δείτε το δελτίο τύπου σχετικά με τη συνέντευξη τύπου την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012 … εδώ

Την Τετάρτη 6 Ιούνη 2012 σας καλούμε στην Εκδήλωση-Συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 7.00μ.μ στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ με θέμα: Οικονομική κρίση. Επιπτώσεις στην Εκπαίδευση. Το παράδειγμα της Αργεντινής.
Δείτε την πρόσκληση της Εκδήλωσης-Συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιούνη 2012 στις 7.00μ.μ στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ … εδώ
Δείτε την αφισέτα της Εκδήλωσης-Συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιούνη 2012 στις 7.00μ.μ στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ … εδώ

Καταγγελία ΔΑΚΕ/ΠΕ Θεσσαλονίκης για τη μοριοδότηση των αποσπάσεων

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  Δ. Α. Κ. Ε.  Π/Ε   Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 30-5-2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες/οι,
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δ.Α.Κ.Ε/Π.Ε.  Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την αναλγησία που επιδεικνύει, απέναντι στους/στις συναδέλφους/ισσες που έχουν συζύγους μακροχρόνια άνεργους.
Το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ, μετά:
Τις διευκρινήσεις επί της εγκυκλίου των αποσπάσεων (56020/Δ1/17-5-2012), αναφορικά με τη

Λιγότερα άριστα γραπτά στις πρώτες εξετάσεις Τα πρώτα συμπεράσματα από δείγμα 6.000 γραπτών και τις εκτιμήσεις των βαθμολογητών

Λιγότερα γραπτά, σε σχέση με πέρυσι, βαθμολογούνται στη βαθμολογική κλίμακα 18 - 20 (Αριστα) στη Νεοελληνική Γλώσσα, τη Βιολογία Γενικής Παιδείας, τη Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (με τις γνωστές ανακολουθίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων). Αυτό φαίνεται από ένα δείγμα περίπου 6.000 γραπτών από Βαθμολογικά Κέντρα (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Αγρίνιο, Ιωάννινα και Βόλος). Αντίθετα, από το ίδιο δείγμα δεν φαίνεται να μειώνεται το ποσοστό των αριστούχων, σε σχέση πάντα με πέρυσι, στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας. Στο ίδιο δείγμα, 25% των γραπτών στη Νεοελληνική Γλώσσα, στο οποίο διαγωνίστηκε το σύνολο των υποψηφίων και των τριών Κατευθύνσεων, και 30% των γραπτών στη Νεοελληνική Λογοτεχνία έχουν βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση. Το ίδιο συμβαίνει για το 40% των γραπτών στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας

Φράγκος: Δεν το συζητώ! Με 3 εκατομμύρια ευρώ οχυρώνω τον Έβρο και τα νησιά!

 Φράγκος: Δεν το συζητώ! Με 3 εκατομμύρια ευρώ οχυρώνω τον Έβρο και τα νησιά!
Με άμεση παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Φραγκούλη Φράγκου κόπηκε το σκανδαλώδες διαγωνιστικό πρόγραμμα διάθεσης 3 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας και εξοπλισμού ξενάγησης στο Πολεμικό Μουσείο!
Μάλιστα ο υπουργός ζήτησε να κατέβει το πρόγραμμα άμεσα και από την σελίδα της Διαύγειας, όπου είχε αναρτηθεί.
Σχολιάζοντας το γεγονός σε στενούς συνεργάτες του ο υπουργός και στρατηγός  ανέφερε ότι «Με τρία εκατομμύρια

Παπαρήγα: «Λόγια του αέρα οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

Μιλώντας στον Real fm η γ.γ. του ΚΚΕ εκτίμησε ότι κανένα από τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) δεν παρουσιάζουν το σχέδιό τους για την επόμενη ημέρα όπου μπορεί να υπάρξει αποπομπή χωρών από την ευρωζώνη ή ακόμη και φαινόμενα ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.
«Είναι λόγια του αέρα» σημείωσε η κ. Παπαρήγα αναφερόμενη στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή του μνημονίου αφού όπως εξήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει συγκεκριμένη δημοσιονομική πολιτική και πλάνο έως το 2020.
«Εμείς είμαστε ρεαλιστές και δεν έχουμε καβαλήσει κανένα καλάμι» σημείωσε η κ. Παπαρήγα

Ευρωπαϊκή ΑΟΖ Ν. Λυγερός


Ο προβληματισμός της Ελλάδας περί ΑΟΖ δεν είναι ούτε φανταστικός, ούτε φαντασιακός, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Αντιθέτως η ΑΟΖ ως έννοια είναι μία πραγματικότητα με πολλαπλές επιπτώσεις, ειδικά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Πολλοί στον ελλαδικό χώρο ανακαλύπτουν τη σημασία και την ουσία της ΑΟΖ, ενώ υπάρχουν συμφωνίες της Κύπρου όσον αφορά σε αυτό το θέμα. Επιπλέον, αν εντάξουμε αυτόν τον προβληματισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε ένας απλός χάρτης ακόμα και της Μεσογείου επαρκεί για να αποδείξει τη χρησιμότητα της ΑΟΖ, ανεξάρτητα  από τα

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθεί πολύ χειρότερη λύση, απ’ ό,τι ήταν το παπανδρεϊκό ΠαΣοΚ.

Υπάρχουν κάποιες διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με το παπανδρεϊκό ΠαΣοΚ, που δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς.
Ως εκ της ιδεολογίας του, αν δεχτούμε ότι έχει την αριστερή ή αριστερίστικη, τέλος πάντων, Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται:
α) Υπέρ των λαθρομεταναστών και υπόσχεται ανοικτά σύνορα και νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών (~ 4.000.000 ψυχών), που βρίσκονται στην Ελλάδα. Μία τέτοια κίνηση θα ανοίξει ακόμη περισσότερο τον ασκό του Αιόλου, αφού θα δράσει σαν πρόσκληση. Το παπανδρεϊκό ΠαΣοΚ δεν είχε την ευκαιρία να δείξει τι πολιτική θα ακολουθούσε έναντι της λαθρομετανάστευτσης. Το

Πολιτικός γάμος του “αντιμνημονιακού” Τσίπρα με την “μνημονιακή” Κατσέλη


Με τα δεσμά του γάμου ενώνονται Αλέξης και Λούκα καθώς σε συνάντηση που έγινε στην Κουμουνδούρου σήμερα αποφασίστηκε προεκλογική και μετεκλογική συμφωνία «πάνω σε θέσεις και όχι και ανταλλάγματα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «το διακύβευμα δεν είναι η παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωζώνη αλλά η παραμονή στην ευρωζώνη με λαό που να ζει με αξιοπρέπεια ή λαό λεηλατημένο».
Η κυρία Κατσέλη υποστήριξε ότι θα στηρίξει τις γνήσιες λαϊκές δυνάμεις αυτού του τόπου βασική συνιστώσα της οποίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις επόμενες ημέρες είπε η κυρία Κατσέλη θα οριστικοποιηθούν οι όροι της συμφωνίας.
Να θυμίσουμε ότι η κ. Κατσέλη ήταν αυτή που το 2009 εισηγήθηκε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν».

Ένας Οθωμανός εθελοντής υπερασπίζεται την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη (1453)

γράφει ο Νίκος Νικολούδης, Διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (σε πρώτη διαδικτυακή δημοσίευση στο http://www.istorikathemata.com/ )


Στα γεγονότα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, το 1453, δεν πολέμησαν μόνο οι Έλληνες εναντίον των Τούρκων, όπως ίσως πιστεύεται γενικότερα, αλλά και αρκετοί ξένοι. Ορισμένοι πολέμησαν στο πλευρό των Οθωμανών καταναγκαστικά, όπως ένα σερβικό απόσπασμα, σταλμένο από τον δεσπότη της μεσαιωνικής Σερβίας Γεώργιο Μπράνκοβιτς που ήταν υποτελής των Οθωμανών. Άλλοι πάλι...
όπως ο Ούγγρος (ή Ρουμάνος) κατασκευαστής κανονιών Ουρβανός, συντάχθηκαν με τους Οθωμανούς με την προσδοκία του κέρδους (ο Ουρβανός πληρώθηκε αδρά για να κατασκευάσει τη μεγάλη βομβάρδα που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι κατά

Λαφαζάνης: Θα καταργήσουμε ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ το μνημόνιο...

Δύο ημέρες πριν την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ένα από τα κορυφαία του στελέχη κάνει λόγο για μονομερή κατάργηση του μνημονίου.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει στην μονομερή κατάργηση του μνημονίου είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν κατάλαβα, υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί το μνημόνιο σε συμφωνία με την τρόικα; Δε γίνονται

Ο Αλέξης παραχωρεί και το Αιγαίο… Σύμφωνα με τις συνιστώσες του!!!

Άρθρο του εμετικού Νάσου Θεοδωρίδη -που τον κάναμε και διάσημο τρομάρα του- πριν 9 μήνες στην προοδευτική φυλλάδα ΑΥΓΗ. Ο Αλέξης και άπαντες Συριζέοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κάθε φορά οτι τέτοιες θέσεις αποτελούν απόψεις συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ και όχι του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ…
 
Ακόμα περιμένουμε όμως σαφείς απαντήσεις για τις θέσεις του ”σωτήρα” Αλέξη όσον αφορά εθνικά ζητήματα και θέματα πέραν του μνημονίουΚαι τελοσπάντων, αφού ακυρώνει κάθε τρεις και λίγο τις απόψεις της κάθε συνιστώσας, γιατί δεν χωρίζουν τους δρόμους τους ωστε να μην απολογείται;;; Που λέει ο λόγος…

Η Ισπανία τρομάζει και πάλι τις αγορές - Σε χαμηλά δύο ετών η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου


Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε στη διάρκεια των σημερινών διεθνών συναλλαγών κάτω από το 1,24 αμερικανικό δολάριο, κάτι που είχε να συμβεί απ την πρώτη Ιουλίου του 2010.
Οι ευρωπαϊκές αγορές του συναλλάγματος κυριαρχούνται σύμφωνα με την ανταπόκριση από το Λονδίνο του Γαλλικού πρακτορείου από την έντονη φημολογία ότι "η Μαδρίτη τελικά προκειμένου να εξυγιάνει το τραπεζικό της σύστημα θα λάβει εξωτερική δανειακή βοήθεια".
Περίπου στις 17:40 ώρα Ελλάδας, στο Λονδίνο διαμορφώθηκε η ισοτιμία ένα ευρώ ίσον με 1,2389 δολάριο. Το χθεσινό αντίστοιχο 'κλείσιμο' ήταν στο 1,2503 δολάριο το ευρώ.


Ισπανία: "Δεν υποβάλαμε σχέδιο διάσωσης της ΒΑΝΚΙΑ στην ΕΚΤ", υποστηρίζει η

Τα προσωπικά δεδομένα στα σκουπίδια!



Βιβλική καταστροφή, που πιθανόν δεν έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών υπό τον φόβο ενδεχόμενων επιπτώσεων σε διοικητικό επίπεδο, αλλά και για να μη δημιουργηθούν αναστάτωση, πανικός και απόπειρες φοροδιαφυγής λίγες μέρες πριν από την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της «δημοκρατίας» έξω από τη ΔΟΥ Αμαρουσίου επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου.

Εξαιρετικά επείγοντα φορολογικά έγγραφα, που αφορούν εγκυκλίους για σχέδια είσπραξης εσόδων, αιτήσεις επιτηδεύματος νόμιμα φορολογούμενων πολιτών, που ουδείς γνωρίζει εάν έχουν μηχανογραφηθεί και εάν έχει κρατηθεί αρχείο, εκκαθαριστικά φορολογικών δηλώσεων καθώς και αυστηρά προσωπικά δεδομένα πολιτών που τίθενται σε κοινή θέα (ενέργεια που επισείει βαρύτατες

Κραυγή αγωνίας από τον σύλλογο καρκινοπαθών!




Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν οι καρκινοπαθείς στη χώρα μας, καθώς δεν βρίσκουν φάρμακα για να κάνουν τη χημειοθεραπεία τους, αλλά και όταν τα βρουν αναγκάζονται να τα πληρώσουν τοις μετρητοίς από 3.000 έως και 10.000 ευρώ, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα νοσοκομεία δεν γράφουν την ένδειξη ότι τα στερούνται για να μην τα χρεωθούν!

Ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής -πέντε έως και έξι μήνες- για όσους χρειάζονται ακτινοβολία π.χ. στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», ενώ εάν βρουν σε μικρότερο χρονικό διάστημα σε άλλα θεραπευτήρια (π.χ. στο «Αλεξάνδρας»), γνωρίζουν ότι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους διότι το παλαιάς τεχνολογίας ακτινολογικό μηχάνημα έχει ραδιενεργό κοβάλτιο.

Τα παραπάνω κατήγγειλαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Καρκινοπαθών

ΕΤΑΚ: Ερχεται η λυπητερή σε 120.000 ιδιοκτήτες ακινήτων



Φόρο 700 ευρώ, κατά μέσο όρο, θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 120.000 φορολογούμενοι που θα παραλάβουν ειδοποιητήρια για την καταβολή του ΕΤΑΚ του έτους 2009. Ο φόρος εξαρτάται από την αντικειμενική αξία του ακινήτου, ενώ σε σπίτια, οικόπεδα κ.ά. αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ έχει υπολογιστεί και η έκτακτη εισφορά.

Χθες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ταχυδρόμησε ειδοποιητήρια σε 240.000 φορολογουμένους. Τα 120.000 σημειώματα έχουν ποσόν ή προκύπτει φόρος κάτω από 27 ευρώ που δεν εισπράττεται. Τα υπόλοιπα 120.000 σημειώματα προβλέπουν πληρωμή συνολικού φόρου 82.500.000 ευρώ, για το ΕΤΑΚ του 2009 και την έκτακτη εισφορά για όσους έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

Το ΕΤΑΚ και η έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία θα πρέπει να πληρωθούν εφάπαξ, το

SABAH: Αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά μας… Ήταν ελληνικά!

Παραδοχή από Τούρκο (σκεπτόμενο) δημοσιογράφο για την πραγματική «κυριότητα» των Μικρασιατικών εδαφών είχαμε σε δημοσίευση άρθρου στην εφημερίδα Sabah. Το άρθρο αναρτήθηκε στο orthodoxia-ellhnismos. Μην ξεχνάμε ότι το άρθρο αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη σχολική τουρκική ιστορία, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, περιγράφονται οι Τούρκοι ως αυτόχθονες και εμείς σαν παραστρατημένοι απόγονοί τους. Μήπως όντως οι Τούρκοι φοβούνται ό, τι θα χάσουν αυτά που με τη βία άρπαξαν από εμάς; Το άρθρο είναι συγκλονιστικό. Διαβάστε το:..

«Τοῦρκοι συμπατριῶτες, σταματῆστε πιὰ τὶς φανφάρες καὶ τὶς γιορτὲς γιὰ τὴν Ἅλωση, ἀρκετὴ βία ἔχουμε δώσει στὴν Ἀνατολὴ µἐ…. τὶς πράξεις µἄς…

«ΑΝ ὀργανωνόταν στὴν Ἀθήνα συνέδριο µἐ θέμα : «Θὰ πάρουμε πίσω τὴν

Τους έπιασε ο πόνος για τους Λαθρομετανάστες ...στη ΔΗΜΑΡ !

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ συμπαράστασης για τους Λαθρομετανάστες ...
Δεν θυμάμαι να έβγαλαν ανακοίνωση όταν Αφγανοί έσφαξαν τον Θανάση Λαζανά στην Πάτρα !
Το ότι δεν τολμάει να κυκλοφορήσει άνθρωπος στην Πρωτεύουσα της Ελλάδος δεν σας απασχολεί κ.Κουβέλη και Ρεπούση ;

 Διαβάστε  την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ...

Macedonian Anthem - Famous Macedonia

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ











ΧΑΡΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Θεσσαλία 

Ιστορία, Γεωγραφία

Πρότυπο:Greece/departments Βρίσκεται στο κέντρο του ανατολικού τμήματος της Ηπειρωτικής Ελλάδας και περιλαμβάνει και τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Συνορεύει από Β. με τους Νομούς Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, από Δ. τους Νομούς Ιωαννίνων και Άρτας, από Ν. με τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Ευβοίας, και από Α. βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος.
Έχει έκταση 13.904 τετρ. χιλ. και πληθυσμό 734.846 κατοίκους.
Το διαμέρισμα της Θεσσαλίας περιβάλλεται από ψηλά βουνά, από τα οποία ξεχωρίζει ο Όλυμπος, το
ψηλότερο βουνό της Ελλάδας (2.917 μ.). Στα ΒΔ του Ολύμπου υψώνεται το βουνό Τιτάριον (ή Τίταρος,1.839 μ.). ΝΔ του Τιταρίου και κατά μήκος των Θεσσαλομακεδονικών ορίων απλώνονται τα Καμβούνια βουνά.
Στη συνέχεια ΝΔ των Καμβουνίων βρίσκεται το βουνό Βουνάσα (1.615 μ.) και δυτικά του,

ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ

         
 Οι Θεσσαλοί αποφάσισαν την «Ισχύ εν τη Eνώσει» σε Πανελλήνιο επίπεδο
Παρουσία εκπροσώπων θεσσαλικών πολιτιστικών φορέων και εκπροσώπων πολιτικών αρχών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή  20 Μαΐου 2012 στην Καρδίτσα  συνάντηση - συζήτηση για τη δημιουργία Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των θεσσαλικών συλλόγων.
Το μήνυμα ισχυρό και ενωτικό «να προχωρήσουν οι Θεσσαλοί μονοιασμένοι , ώστε να επιτύχουν τους βασικούς  στόχους  , οι οποίοι μεταξύ άλλων πρέπει να είναι :
1. Η διάσωση και η προβολή των ιστορικών και λαογραφικών   στοιχείων της Θεσσαλίας .
2. Η χαρτογράφηση και η δικτύωση όλων των θεσσαλικών πολιτιστικών συλλόγων της Ελλάδας και η δράση αυτών .
3. Η τουριστική προβολή της Θεσσαλίας μέσα από τα υλικά ευρήματα της ανθρώπινης

Κινδυνεύει με υπερχείλιση η λίμνη Κερκίνη

Μετά τις συνεχείς και παρατεταμένες βροχοπτώσεις
Σε άμεσο κίνδυνο υπερχείλισής της βρίσκεται η λίμνη Κερκίνη, μετά τις συνεχείς και παρατεταμένες βροχοπτώσεις στην περιοχή αλλά και στη Βουλγαρία. Η στάθμη των νερών της έχει ανεβεί επικίνδυνα τις τελευταίες μέρες και στις αρμόδιες υπηρεσίες έχει σημάνει συναγερμός.

Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκλήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αποφασίστηκε, η συνεχής καταμέτρηση της στάθμης του νερού της λίμνης, καθώς και η άμεση μεταφορά στο δημοτικό διαμέρισμα Αχινού τσουβαλιών άμμου, ώστε να υπάρξει μία πρόσκαιρη οχύρωση και να αποφευχθεί πιθανή πλημμύρα στην περιοχή από την υπερχείλιση του Στρυμόνα, σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο να ανοίξει εξ ολοκλήρου το φράγμα της Κερκίνης.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών,

«Τα χρέη του ΕΟΠΠΥ ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ»


«Το ένα από αυτά είναι άμεσα απαιτητό από γιατρούς και φαρμακοποιούς»
Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ, Γεράσιμο Βουδούρη.

Στο ταμείο του ΕΟΠΥΥ υπάρχουν μόλις 5 εκατομμύρια ευρώ,

Απαντήσεις ΑΟΔΕ



ΕΔΩ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΟΔΕ!
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΟΔΕ

Σχολιασμός Θεμάτων Βιολογίας


Θέματα μεγαλύτερης δυσκολίας από τα περσινά.
Θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας που κάλυπταν ουσιώδη σημεία της ύλης.
Δεν υπάρχει υπολογιστική άσκηση (πυραμίδες), ούτε ερώτηση ανάπτυξης από τη ροή ενέργειας και τους κύκλους νερού και αζώτου.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υπάρχει θέμα φυσικής επιλογής.
Υπήρχαν διαγράμματα για τα οποία ζητήθηκε να γίνει ερμηνεία των δεδομένων που απεικόνιζαν.
Υπήρχαν ερωτήσεις με σκοπό την αξιολόγηση της κριτικής σκέψης (θέμα Γ και Δ) αλλά με αδυναμίες διατύπωσης.
Νίκος Μπαμπίλης , Δρ βιολογίας

Σχολιασμός για το Δ1

Καθώς τα απόβλητα των αποχετεύσεων (παραπροϊόντα ανθρώπινου μεταβολισμού κ.α.) εισέρχονται στο νερό το ποταμού, (σημείο της απόρριψης) το ποσό του διαλυμένου

Τι λένε οι φιλόλογοι για τα θέματα της Ιστορίας


Τα θέματα των εξετάσεων στο μάθημα της Ιστορίας θεωρητικής κατεύθυνσης είναι σαφή, κατανοητά και καλύπτουν μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης είναι το σχόλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, για τα θέματα της Ιστορίας που διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι Θεωρητικής Κατεύθυνσης, ενώ σημειώνει τα ακόλουθα:
Στην Πρώτη Ομάδα, και ειδικά για το θέμα Α1, οι απαντήσεις βρίσκονται στις
αντίστοιχες σελίδες του σχολικού εγχειριδίου: α. Φεντερασιόν, σελ 46, β. Πεδινοί, σελ 77 και γ. Εθνικό Κόμμα (Κ. Μαυρομιχάλη), σελ. 92, όπου πρέπει να συμπεριληφθούν και τα χαρακτηριστικά του ραλλικού κόμματος.
Στο θέμα Α2 οι προτάσεις β, γ, δ είναι σωστές και οι α, ε είναι λανθασμένες.
Στο θέμα Β1 η απάντηση περιέχεται στις σελ. 215-216.
Στο θέμα Β2 η απάντηση βρίσκεται στη σελ. 52, ενότητα 6.
Από τα θέματα της Δεύτερης Ομάδας, το Γ1 βασίζεται σε πληροφορίες που

ΝΔ: Στο Κιλελέρ για τις χαλαζοπτώσεις


xalazoplikta

Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τους κκ Μάξιμο Χαρακόπουλο, Γιώργο Κασαπίδη και Κώστα Τσιάρα επισκέφθηκε, σήμερα, τις χαλαζόπληκτες περιοχές του Κιλελέρ.
Ενημερώθηκε στο δημαρχείο από το δήμαρχο κ. Ρίζο Κομίτσα, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θανάση Κοκκινούλη, τον Πρόεδρο της ΕΑΣ κ. Χρήστο Σιδερόπουλο, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πηνειού κ. Γιώργο Λαδόπουλο και τον Πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου κ. Δημήτρη Σοφολόγη για το μέγεθος της καταστροφής.

Απόφαση τροποποίησης προγράμματος Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2012


ΑΔΑ: Β49Ζ9-3ΑΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Β’ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ
-----
Ταχ. Δ/νση: Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 37                                                        Μαρούσι   25 -5-2012
Τ.Κ. – Πόλη: 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ                                                         Αρ.Πρωτ.Βαθμός Προτερ.
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr Φ.253.2/ 58903  /B6
email: t01ode2@minedu.gr
Πληροφορίες: Α. Λάμπος
Τηλέφωνο: 210-3442702
FAX: 210-3442098
Α Π Ο Φ Α Σ Η
ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της αριθ. Φ.253.2/47844/B6/ 27-4-2012 Υ.Α. «Καθορισμός προγράμματος επαναληπτικών εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο των μαθημάτων της Γ΄ τάξης ημερησίων Γενικών Λυκείων και της Δ΄ τάξης εσπερινών Γενικών Λυκείων Σχολ. Έτους 2011-2012.»
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 14 και 25 του Π.Δ. 60/2006 “Αξιολόγηση των Μαθητών του Ενιαίου

Τροποποίηση προγράμματος Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων έτους 2012


ΑΔΑ: Β49Ζ9-ΤΥΓ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                                                              Μαρούσι, 25 -5 -2012
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                 Αρ.Πρωτ.Βαθμός Προτερ.
Φ151/ 58905 /Β6
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝ.& ΔΙΕΞ.ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑΤΑ Α΄ και Β΄
Ανδρέα Παπανδρέου 37 ΑΠΟΦΑΣΗ
151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ
Ιστοσελίδα:www.minedu.gov.gr/exams
Πληροφορίες: Π. Τσόκα, Κ. Ντούτσου
Τηλ:2103442647, 21403442684
FAX:2103442077, 2103442098
ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της αριθ. Φ151/38958/Β6/6-4-2012 Υπουργικής Απόφασης ως προς την παράγραφο Α «Καθορισμός προγράμματος πανελλαδικών εξετάσεων ειδικών μαθημάτων των υποψηφίων για εισαγωγή στα οικεία τμήματα Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των Ανώτ. Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων, ακ. έτους  2012-13»
Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις του άρθρου 5 της αριθμ. Φ. 253/128314/Β6/2002 (ΦΕΚ 1538 Β΄) Υπουργικής

Προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ΚΥΠΡΟ (ΟΛΕΣ οι ειδικότητες)


kypros_thumb_medium200_150


ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ YΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας καλεί τους πιο κάτω υποψήφιους εκπαιδευτικούς Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευση, που ενδιαφέρονται για διορισμό κατά το σχολικό έτος 2011-2012, να υποβάλουν αίτηση, μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, με τη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού εντύπου ΕΕΥ.04-για τη Μέση Γενική Εκπαίδευση και ΕΕΥ.05- για τη Μέση Τεχνική Εκπαίδευση, στη διεύθυνση http://www.eey.gov.cy , από τη διασύνδεση «Έντυπα» και ακολούθως «Ηλεκτρονική αποστολή εντύπων».

Υπουργείο παιδείας: Ανακοίνωση προεπιλεγμένων υποψηφίων για το σεμινάριο του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Γαλλία

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ                                    
Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Γ΄ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
          
Α. Παπανδρέου 37
15180 Μαρούσι                                                                           
Τηλέφωνο: 210 3442471                                                 ΠΡΟΣ:   1.  Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης
FAX: 210 344 24 71
Πληροφορίες: Ιωάννα Αποστόλου   
E-mail:
iapostolou@minedu.gov.gr                                             2. Γραφεία Σχολικών Συμβούλων
                                                                                                                (μέσω των Διευθύνσεων)
                                                                                    
                                                                                              KOIN.:   Περιφερειακές Διευθύνσεις
                                                                                                             Εκπαίδευσης

 

ΘΕΜΑ: «Κλήρωση για συμμετοχή σε σεμινάριο στα πλαίσια του Συμβουλίου  της   Ευρώπης: 
ΘΕΜΑ: " L’eau : enjeu citoyen, enjeu éducatif ”
Κωδικός: CoE 2012 0924-0928 France
Ημερομηνία διεξαγωγής : 24/09/2012 - 28/09/2012
ΣΧΕΤ.: Προκήρυξη ΦΣΕ: 69/38821/Ι  με ημερομηνία  05-04-2012

Ενωση Ελλήνων Χημικών: Ανακοίνωση για το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα Χημεία - Βιοχημεία τεχνολογικής κατεύθυνσης

 
           Αθήνα, 30 Μαΐου 2012

Τα θέματα των γενικών εξετάσεων στο μάθημα "ΧΗΜΕΙΑ - ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ" Τεχνολογικής Κατεύθυνσης  του Κύκλου Τεχνολογίας και Παραγωγής  είναι σαφή ως προς τη διατύπωσή τους, εντός των ορίων της εξεταστέας ύλης και εξετάζουν μεγάλο τμήμα της ύλης.

Ως προς το βαθμό δυσκολίας, τα θέματα απευθύνονται σε διαβασμένους μαθητές που διαθέτουν κριτική ικανότητα .
 

Εκλογές στο Σύλλογο Δασκάλων Πάτρας-Θέσεις και Προτάσεις της ΔΑΚΕ

 
Δ.Α.Κ.Ε. /Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ                                         Πάτρα, 30 Μαΐου 2012

             ΤΗΛ. 6944126532
 
ΕΚΛΟΓΕΣ 6ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΘΕΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
 
Η Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. Πάτρας αγωνίζεται με αξιοπρέπεια, διεκδικεί με αποφασιστικότητα: 

- ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η επένδυση στην Παιδεία είναι προϋπόθεση ανάπτυξης.

Αντίθετα, τα δυο τελευταία χρόνια, τα σχολεία έπεσαν θύματα δραματικών, πέρα από κάθε λογική περικοπών. Οι επιχορηγήσεις σε αυτά μειώθηκαν κατά 70%!!! Σήμερα τα περισσότερα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε στοιχειωδώς αξιοπρεπή λειτουργία. Οι δαπάνες για την Παιδεία βρίσκονται κάτω από το 2,70% του ΑΕΠ, ενώ οι υποσχέσεις του «λεφτά υπάρχουν» ήταν για 5%.
- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Η ΔΑΚΕ πιστεύει στην ανοιχτή, αναστοχαστική διαδικασία, με στόχο την ανάπτυξη, βελτίωση και

Η «αυτοκρατορία» του ψευτομακεδονισμού αντεπιτίθεται - Οι Μακεδόνες ανθίστανται

Τα διαταραγμένα μυαλά των ιθυνόντων «ηγεμονίσκων» της γειτονικής χώρας (FYROM) προετοιμάζουν ένα πράγματι εντυπωσιακό θέαμα, κινηματογραφικών διαστάσεων υπερπαραγωγής, για τους εορτασμούς της 8ης Σεπτεμβρίου, ημέρας ανεξαρτησίας της γείτονος, πριν από 20 χρόνια, από την ενιαία Γιουγκοσλαβία, μετά την κατάρρευσή της από εξωγενείς παράγοντες και την ..
εσωτερική αγεφύρωτη ανομοιογένεια.
Του Χρυσανθόπουλου Μιχαήλ
* Καθ. ιστορικού, συγγραφέα, δημοσιογράφου SBS Αυστραλίας
Τα καλύτερα παιδιά της Σόφιας του σύγχρονου κεκαλυμμένου βουλγαρικού διεκδικητισμού, που, όπως αναφέραμε πολλές φορές, «αποβουλγαροποιήθηκαν» εν μιά νυκτί και  ψευτομακεδονοποιήθηκαν, χωρίς όμως να αλλάξουν τα σχέδιά τους για την αυτονομία της

Σκοπιανός καθηγητής: Κωμωδία η "αρχαιοποίηση" των Σκοπίων

Ο διαπρεπής καθηγητής αρχιτεκτονικής Miroslav Grčev, μιλάει στη Βουλγαρική τηλεόραση, για την "αρχαιοποίηση" της FYROM, με τα αρχαιοελληνικά αγάλματα.
Δείτε το βίντεο:









Ν.Λυγερός - 559 χρόνια από την Άλωση, ΑΟΖ Αθήνα

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σύγκριση των θέσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε 10 βασικά ζητήματα


Όλο το ΠΑΣΟΚ του Άκη στο ΣΥΡΙΖΑ…


Έχουμε γράψει επανειλημμένως για τους … παλαιοπασόκους που έσπευσαν στο πλευρό του Α. Τσίπρας για να μεταλαμπαδεύσουν την πράσινη τεχνογνωσία των διορισμών και του κρατισμού στους… νεοσσούς του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γίνει κόμμα εξουσίας. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι μερικοί από τους στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα ήταν κάποτε τα… δεξιά χέρια του προφυλακισμένου για τις μίζες Ακη Τσιχατζόπουλου.
Παραδείγματα:
- Ο Αντώνης Κοτσακάς, πρώην υφυπουργός Εργασίας και Υπουργός Αιγαίου, στενός συνεργάτης του Άκη. Αθόρυβα πριν τις εκλογές πέρασε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού είχε αποχωρήσει πέρυσι από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ανέλαβε την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπήκε την τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο

Σημαντικές καινοτομίες στο πρόγραμμα της ΝΔ για τις Ένοπλες Δυνάμεις


Πολύ θετικά σχόλια απέσπασε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Εθνική Άμυνα που δόθηκε στις 29 Μαίου στη δημοσιότητα.
Εντύπωση όμως προκάλεσε η μεγάλη καθυστέρηση για την γνωστο-ποίησή του.  Περίμεναν στην Συγγρού να επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να ενεργοποιηθούν; Ή έπρεπε να περάσει και αυτή η εκλογική αναμέτρηση για να το κοινοποιήσουν στους ψηφοφόρους; Διότι όπως είναι γνωστό ήταν έτοιμο πολύ πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου.
Κατά γενική ομολογία πάντως πρόκειται για ένα εξαιρετικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα που προσφέρει ξεκάθαρο σχεδιασμό – πλαίσιο και αποτελεί το όχημα, που θα οδηγήσει ασφαλώς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων τους για επίτευξη της αποστολής τους δημιουργώντας σύγχρο-νο, ισχυρό, ευέλικτο και αποτελεσματικό στρατό  που θα μπορεί να εμπνέει

Ψωμιάδης: Ο Σόρος ο βασιλιάς των κερδοσκόπων στηρίζει Τσίπρα

Δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής του, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. στη βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτης Ψωμιάδης, διατυπώνοντας ερωτηματικά για την προέλευση των χρημάτων που ξοδεύει το κόμμα προεκλογικά.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Ψωμιάδης, ανέφερε πως το «βολεμένο κι επικίνδυνο ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στην Κουμουνδούρου». «Χωραφάς, Κοτσακάς, Ραυτόπουλος, ισχυροί σύμβουλοι μέχρι χθες του Ακη Τσοχατζόπουλου, είναι σήμερα σύμβουλοι και πρόσωπα-κλειδιά δίπλα στον κ. Τσίπρα, είναι τα πρόσωπα που κατευθύνουν τον κ. Τσίπρα», τόνισε.

«Δεν τα λέω εγώ αυτά, τα γράφουν έγκριτες εφημερίδες. Το ερώτημα είναι τι εκφράζουν αυτά τα

Διευκρινίσεις σε ερωτήματα επί της μοριοδότησης της συνυπηρέτησης


1mathites_se_aithousa_thumb_medium200_150


Τετάρτη, 30 Μάιος 2012
Διευκρινίσεις σε ερωτήματα
επί της μοριοδότησης της συνυπηρέτησης
Έπειτα από ερωτήματα σχετικά με το κριτήριο της συνυπηρέτηση στη μοριοδότηση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ συνοψίζουμε τις οδηγίες που δώσαμε και σας ενημερώνουμε ως ακολούθως:
1. Στην εγκύκλιο των αποσπάσεων αναφέρουμε:
«Τα μόρια συνυπηρέτησης δίνονται με την προϋπόθεση ότι ο/η σύζυγος εργάζεται στο εν λόγω ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ένα έτος (1) στο όποιο δύναται να περιληφθούν και διαστήματα επιδοτούμενης ή μη ανεργίας χωρίς να απαιτείται ενεργός σύμβαση εργασίας κατά την υποβολή των αιτήσεων. Η συμπλήρωση του απαιτούμενου ενός έτους μπορεί να γίνει μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων απόσπασης
2. Σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που εστάλη στις 22, 2012 3:35’ διευκρινίζαμε τα ακόλουθα σχετικά:
«Στην εγκύκλιο των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ στο κεφάλαιο Γ’ στην

Επιστολή μαθήτριας υποψήφιας στις Πανελλήνιες για το Γ4 της Φυσικής

 
Παρασκευή πρωί. Οι αίθουσες γεμίζουν φωνές, άλλες αγχωμένες και άλλες ήρεμες. Χτυπάει το κουδούνι. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. «Έλα», σκέφτομαι, «ηρέμησε, τη φυσική την έχεις». Έπειτα από λίγο κάποιος μπαίνει στην αίθουσα. Κρατάει ένα πακέτο σελίδες. «Επτά σελίδες» λέει και αρχίζει να μας διαβάζει τις οδηγίες. Ένας βαρύς αναστεναγμός σέρνεται στην αίθουσα. Αρχίζει το μοίρασμα. Σκέφτομαι πως δεν έχουν σημασία οι σελίδες, ενώ προσπαθώ να ερμηνεύσω τα πρόσωπα των συμμαθητών μου. Μάταια όμως. Τα πρόσωπά τους παγωμένα και ανέκφραστα. Τα θέματα φτάνουν επιτέλους και σε μένα. «Ας μην τα κοιτάξω όλα για να μπορώ να διαχειριστώ το άγχος μου» λέω μέσα μου. Έτσι ξεκινώ με το πρώτο χωρίς να μου περνάει από το μυαλό τι με περιμένει. Αυτό το θέμα φεύγει εύκολα, «ωραία» σκέφτομαι. Φτάνω στο δεύτερο. Κυλάει ομαλά μέχρι το ερώτημα με τις δύο σφαίρες. Παίρνω βαθιές ανάσες στην προσπάθεια να ελέγξω το άγχος μου, ενώ βουτάω στο τρίτο θέμα.

Ράβδος, όλα καλά μέχρι το Γ3. Εκεί κομπλάρω, κάτι δεν πάει καλά. Προχωράω γρήγορα στο τέταρτο θέμα προσπαθώντας να μη σκέφτομαι ότι έχω αφήσει πίσω μου κάτι και στα δύο θέματα. Βαθιές ανάσες και… με το που αντικρίζω το σχήμα δεν ξέρω αν θέλω να κλάψω ή να

ΔΟΕ: Σχετικά με τις Ιατρικές Εξετάσεις μαθητών - Να μην υπάρχει επιβάρυνση των οικογενειών

ΔΟΕ
Αρ. Πρωτ:1125
Αθήνα 30/5/2012
Προς
1.  τον Υπουργό Υγείας
     κ. Χρήστο Κίττα.

2. την Υπουργό Παιδείας
     κ. Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου
Κοιν:
1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

2. Μ.Μ.Ε.

 Θέμα: Ιατρικές εξετάσεις μαθητών
Κύριοι Υπουργοί,
 Στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, τα αγαθά της Παιδείας και της Υγείας πρέπει να διατηρήσουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους, αν θέλουμε ως κοινωνία να έχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας σοβαρών προϋποθέσεων εξόδου από την κρίση. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2012-2013 θα πρέπει να γίνει με τις καλύτερες

Ανακοινοποίηση στο ορθό του πίνακα αποσπάσεων της Β΄Φάσης-Οι βάσεις των αποσπάσεων της περσινής σχολικής χρονιάς 2011-12 (Α΄ και Β΄ φάσης) των εκπαιδευτικών Π.Ε. , του αιρετού Δ.Μπράτη

d.mpratis@gmail.com
http://www.mpratis.gr
τηλ. 6974750402 – 2103312790
2103442884
fax: 2103246893
Αθήνα 29-5-2012
Οι βάσεις των αποσπάσεων της περσινής σχολικής χρονιάς 2011-12
(Α΄ και Β΄ φάσης) των εκπαιδευτικών Π.Ε.

(Ανακοινοποίηση στο ορθό του πίνακα αποσπάσεων της B΄Φάσης)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας κοινοποιώ τους πίνακες με τις βάσεις των αποσπάσεων (Α΄ και Β΄ φάσης) της περσινής χρονιάς , επισημαίνοντας τα εξής :

1. Στους πίνακες δε συμπεριλαμβάνονται οι αποσπάσεις των ειδικών κατηγοριών.

Ποια είναι η ΣΥΡΙΖΑία υπουργός, Α. Κιάου, που έκανε μπάχαλο τις Πανελλαδικές

Οταν η άγνωστη, στο ευρύ κοινό, δικηγόρος και φιλικά προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ Αγγελική Κιάου εκλήθη να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας στην κρίσιμη συγκυρία των Πανελληνίων εξετάσεων κανείς δεν φανταζόταν ότι σε μια εβδομάδα θα γίνονταν τόσα πολλά λάθη και αστοχίες !
Γονείς, εξεταζόμενοι μαθητές και εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάστατοι από τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις Πανελλήνιες από την υπουργό της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Στο μάθημα της Φυσικής κατεύθυνσης μπήκε λάθος θέμα το οποίο τελικά βαθμολογήθηκε ως σωστό, στη Νεοελληνική Γλώσσα επελέγη ένα εξαιρετικά απαιτητικό θέμα που ούτε η ίδια η συγγραφέας του

Δημοσκόπηση ΕΔΕ: Και εδώ πρώτη η ΝΔ με 25,6%

Μικρό προβάδισμα στην ΝΔ στην πρόθεση ψήφου αλλά μεγάλο στην παράσταση νίκης, δίνει νέα δημοσκόπηση της Ελληνικής Δημοσκοπικής Εταιρίας που έγινε την Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Μαΐου για λογαριασμό του Euro2day.
Με αναγωγή του 19,3% που συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι, η ΝΔ είναι οριακά μπροστά με 25,6%,

Καμιά ιδέα για να επιστρέψουν οι τουρίστες;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πού θα βρει τα λεφτά η Ελλάδα, όταν όλα τα στοιχεία δείχνουν πτώση στα τουριστικά έσοδα, δραματική μείωση κρατήσεων και ακυρώσεις.

Από την στιγμή μάλιστα που άρχισαν να προκηρύσσονται αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και φούντωσαν οι συζητήσεις περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, οι κρατήσεις άρχισαν να εμφανίζουν μείωση της τάξης του 50% και άνω.

Όπως μάθαμε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, μετά από επεξεργασία στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας, η Πελοπόννησος, η Κέρκυρα και η Κρήτη εμφανίζουν μείωση του ρυθμού των κρατήσεων της τάξης του 50%, οι Κυκλάδες και η Χαλκιδική καταγράφουν μείωση του ρυθμού των κρατήσεων περί το 30% και η Κως κινείται με μείωση του ρυθμού των κρατήσεων γύρω στο 40%.

Η χώρα δεν έχει σταματήσει στιγμή να δυσφημείται εδώ και τρία σχεδόν χρόνια.

Βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας με τον πλέον αρνητικό τρόπο, η εικόνα

Exposition : Les Hommes Immobiles - N. Lygeros

Αφίσα για την διάλεξη του Νίκου Λυγερού με τίτλο: "Η ΑΟΖ και το μέλλον της Ελλάδας". Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά, Νέο Αμφιθέατρο. Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, ώρα: 12.00.