Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σαν έτοιμοι από καιρό

Σαν έτοιμα από καιρό τα Μ.ΜΕ. και οι γνωστοί «παπαγάλοι» προβάλουν οτιδήποτε και οποιονδήποτε μπορεί να στερήσει έστω και μια ψήφο από την Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.

Πόσο αθώο άραγε είναι όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε και ενισχύεται από τα ΜΜE;


Πόσο φοβάται το «σύστημα» και οι ξένοι παράγοντες την Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά;
Οι απαντήσεις εύκολες και γνωστές στους Έλληνες : καθόλου αθώο και τρέμουν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρουν ότι η ισχυρή ΝΔ του βέτο στο σκοπιανό, του ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν του ανοίγματος σε Ρωσία και Κίνα και άλλων πολλών είναι η δύναμη που δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν, θα προστατέψει την εθνική μας ταυτότητα και θα κάνει υπερήφανους και πάλι τους Έλληνες.

Οι εικόνες με Έλληνες και φιλέλληνες να διαδηλώνουν έξω από τον λευκό οίκο, στην Ουάσιγκτον,

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ) Στις Κρηνίδες μίλησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Παρουσία πολλών φίλων και υποστηρικτών του μίλησε στις Κρηνίδες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στα πλαίσια των προεκλογικών ομιλιών του στο νομό Καβάλας.
Τον νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιο βουλευτή για τις εκλογές που έρχονται στις 6 Μαϊου, προλόγισε το μέλος της ΝΟΔΕ και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Λυδίας, Κατερίνα Χατζηδημητρίου, η οποία αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία Λυδίας, Πολυστύλου και Δάτου.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, χαρακτηρίζοντας «πατριωτική κίνηση» την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσει την δανειακή σύμβαση προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αντώνης Σαμαράς δεν υπολόγισε τα πολιτικά οφέλη που θα είχε η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας εάν καταψήφιζε τη δανειακή σύμβαση όπως είχε κάνει με το μνημόνιο, αλλά προτίμησε να κρατήσει «ζωντανή τη χώρα».
Αναφέρθηκε στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ στο βάθος του χρόνου, ξεκινώντας την ιστορική αναδρομή

Σαμαράς: Δεν τίθεται ζήτημα να κοπεί η μισθοδοσία των κληρικών!

Η συνταγή για να βγει η Ελλάδα από την κρίση περιλαμβάνει ανατροπές σε όλα τα επίπεδα.
Μια επανάσταση όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Α. Σαμαράς παρουσιάζοντας το σχέδιο της ΝΔ για τους Θεσμούς και την Ασφάλεια.
Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στα σενάρια περί διακοπής της μισθοδοσίας των κληρικών, μεταξύ άλλων τόνισε: "Δεν τίθεται ζήτημα διακοπής της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος".

Απίστευτο και όμως αληθινό – Ο Παπαδήμος ο πρωθυπουργός της Ελλάδος πλήρωσε σε 8 χρόνια φόρο 511 ευρώ για αποδοχές 2,238 εκατ ευρώ!!

Ο διορισμένος και όχι εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδος Λ Παπαδήμος στην χρονική περίοδο 2004 με 2011 πλήρωσε φόρο 511 ευρώ ενώ δήλωσε εισόδημα 2,238 εκατ ευρώ.
Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Παρόν αναφέρει ότι ο Λ Παπαδήμος ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ λάμβανε αφορολόγητες απολαβές μεταξύ 250 και 311 χιλ ευρώ ετησίως.
Προφανώς και ο πρωθυπουργός δεν έκανε κάτι παράνομο.
Καλυπτόταν από το καθεστώς που ισχύσει στην ΕΚΤ να λαμβάνουν αφορολόγητες απολαβές τα μέλη της Κεντρικής Τράπεζας.
Προφανώς η εξέλιξη αυτή είναι ηθικά απαράδεκτη.

Καυτό ή ...καμμένο το φλερτ του Τσίπρα;

“Βατερλώ” Βενιζέλου στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης


«Εντός έδρας ήττα» ήταν για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η χθεσινή κεντρική πολιτική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Οι συμπολίτες του αρχηγού του Κινήματος του γύρισαν την πλάτη. Μόλις 2.000 άτομα παραβρέθηκαν, αφήνοντας άδεια την πρώτη προβλήτα όπου είχε στηθεί η εξέδρα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκίνησε την ομιλία του στις 19:45, δηλαδή με καθυστέρηση 75 λεπτών από την προκαθορισμένη ώρα, καθώς η προσέλευση ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική και απογοητευτική. Η εξέδρα είχε στηθεί στην πρώτη προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος, και πιο συγκεκριμένα μπροστά από την αποθήκη Γ’, και ο κόσμος έφτανε μέχρι το Μουσείο Κινηματογράφου. Δηλαδή, αναπτυσσόταν σε απόσταση μόλις 100 μέτρων!
Η απογοήτευση Βενιζέλου για το «Βατερλώ» της συγκέντρωσης αποτυπωνόταν στον τόνο της φωνής του. Μία συγκέντρωση χωρίς κόσμο, χωρίς παλμό, χωρίς ουσία. Ετσι, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκλεισε άρον άρον την ομιλία και στις 20:20 κατέβηκε από την εξέδρα.
Για τρεις ολόκληρες μέρες όλος ο πανίσχυρος μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ είχε πάρει «φωτιά», προκειμένου να ικανοποιήσει την εντολή του Βενιζέλου «για ένα γεμάτο από κόσμο λιμάνι». Στη

ΥΕΘΑ: Επί ποδός, καθώς φοβάται θερμό επεισόδιο στο Καστελόριζο


Η ωμή αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων εκ μέρους της Τουρκίας, με την απόφαση εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών σε τρεις περιοχές νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό γιατί αφενός η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας είναι ρευστή και αφετέρου διότι οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις προγραμματίζουν για το δεύτερο 15ημερο του Μαΐου δύο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις.
     Πρόκειται για την αεροναυτική άσκηση «DenizGordu» και την αποβατική «Efes». Η πρώτη διεξάγεται σε δεσμευμένες περιοχές σε ολόκληρο σχεδόν το ανατολικό Αιγαίο με τη συμμετοχή ναυτικών, αεροπορικών δυνάμεων και υποβρυχίων, ενώ η δεύτερη υλοποιείται συνήθως στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Χίο και τη Σάμο. Οι δύο αυτές ασκήσεις πολλές φορές

ΟΑΕΔ: Άμισθους εργαζόμενους αντί για μαθητεία!!!!

oaed
 Μέχρι τώρα η μαθητεία, η λεγόμενη πρακτική εκπαίδευση σε επιχειρήσεις, προβλεπόταν μόνο για τους σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών, των γνωστών μας σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ. Τώρα το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να το επεκτείνει και σε αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης, εξαγγέλλοντας πρόγραμμα επαγγελματικής εμπειρίας με τίτλο «Μαθητεία για Αποφοίτους». Με άλλα λόγια προσφέρει και άλλους νέους ως τζάμπα εργατική δύναμη στους εργοδότες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για τη δημιουργία περισσότερων θέσεων «πρακτικής άσκησης» και «μαθητείας» στις επιχειρήσεις και το παραπάνω πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας είναι ενταγμένο σε αυτήν. Το πρόσχημα για την υλοποίηση του προγράμματος είναι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους. Με αυτό τον τρόπο τάχα θα διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας.
Οι απόφοιτοι Τεχνικής Εκπαίδευσης είναι η αρχή, αφού το υπουργείο τονίζει πως σε επόμενη φάση το

Κλείνουν τα 58 Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ)

Ντροπή! «Εγκληματική Αδιαφορία» του Υπουργείου Παιδείας.
Το Υπουργείο Παιδείας διέκοψε την λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων παρά τη χρηματοδότησή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση  μέχρι το 2013 και την απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων πανελλαδικά!!

Τα 58 Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) αποτελούσαν δομές του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η λειτουργία τους εποπτευόταν από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), σημερινό Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, ΙΝΕΔΙΒΙΜ. 
Δυστυχώς, μετά από οκτώ χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, τα ΚΕΕ στις 30/06/2011 έκλεισαν ενώ είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Το Υπουργείο επικαλούμενο τη μεταφορά των Κ.Ε.Ε. στην ευθύνη των Δήμων (πράγμα που δεν έγινε ποτέ!!), διέκοψε τη λειτουργία τους και οδήγησε στην ανεργία 160 περίπου συμβασιούχους εργαζομένους, χιλιάδες εκπαιδευτές ενώ  μέχρι ΤΩΡΑ παραμένουν κλειστά παρά την ενταξη τους στο ΕΣΠΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013.

Μόνο την περίοδο 11/2010 έως 5/2011 υλοποιήθηκαν 3500 τμήματα πανελλαδικά. Σε κάθε τμήμα απασχολείτο τουλάχιστον ένας εκπαιδευτής!

Τα προγράμματα των ΚΕΕ με βάση τη νέα πρόβλεψη λόγω κρίσης ήταν  95% χρηματοδοτούμενα

Η Μαφία στην εξουσία: Μερικά πολύ διδακτικά παραδείγματα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Σοφία Βούλτεψη
Δεν θέλω να υπονοήσω τίποτε, όπως ξέρετε δεν μιλώ ποτέ χωρίς στοιχεία.

Αλλά επειδή έχω επανειλημμένα υποστηρίξει πως καθήκον του πολιτικού είναι να προβλέπει ώστε να αποτρέπει τις καταστροφές και του δημοσιογράφου να δίνει μόνο τις χρήσιμες πληροφορίες ώστε να προειδοποιεί εγκαίρως και να προστατεύει τον λαό, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, αισθάνομαι την υποχρέωση να ανταποκριθώ σ’ αυτό το καθήκον.

Με αφορμή την χρεοκοπία της χώρας, εξαιτίας των πολιτικών που ακολούθησαν ΟΛΟΙ όσοι επί δεκαετίες με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο βρίσκονταν στο «σύστημα», το κατά τον Ανατόλ Φρανς «χέρι του αόρατου μηχανικού» (δηλαδή η προπαγάνδα), που διοικεί την Δημοκρατία, έχει τον τελευταίο καιρό επιβάλει το καθαρά προπαγανδιστικό σύνθημα «ψηφίζουμε μικρά κόμματα».

Έτσι, ακούμε συχνά να διατυπώνεται το ερώτημα: «Πέστε μου έναν λόγο για να δικαιολογήσω την ψήφο μου προς ένα από τα δύο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα που μας κατέστρεψαν».

Σωστά – αν και δεν μας κατέστρεψαν μόνο αυτά, αλλά δεν είναι της στιγμής να το αναλύσω.

Φυσικά, το ερώτημα μπορεί να αντιστραφεί: «Πέστε μου έναν λόγο για να ψηφίσετε κάποιον από τους

Η ομιλία Σαμαρά στο Ηράκλειο σήμερα απόσπασμα Βίντεο



Με τον Σαμαρά εναντίον όλων, όπως το Νοέμβριο του 2009!


Γράψαμε χθες κάτι που όπως φαίνεται επιβεβαιώνουν όλες οι κρυφές δημοσκοπήσεις:
Ένα πρωτόγνωρο για τέτοια περίοδο σε προεκλογικό αγώνα ποσοστό, της τάξης του 35-40%,δηλώνουν ότι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Ένα πολύ μεγάλο μάλιστα ποσοστό από αυτούς δηλώνει ότι θα αποφασίσει την επόμενη Κυριακή το πρωί!.
Έκπληκτοι οι δημοσκόποι λένε ακόμα ότι ένα επίσης πρωτόγνωρο ποσοστό ψηφοφόρων της τάξης του … 90% δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν.
Με άλλα λόγια, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Όλα θα κριθούν την τελευταία εβδομάδα αυτών των συναρπαστικών εκλογών, των σημαντικότερων για τον τόπο μετά το 74.
Ο Αντώνης Σαμαράς μπαίνει σ΄ αυτήν την κρίσιμη βδομάδα έχοντας εξασφαλίσει ένα μεγάλο και αδιαμφισβήτητο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία. Χωρίς καμία βοήθεια και στήριξη, πλην του κόσμου.
Δεν μιλάμε για την διαπλοκή. Οι επιθέσεις της είναι και γνωστές και αναμενόμενες. Μέχρι την διάσπαση της ΝΔ υπέθαλψαν για να τον πολεμήσουν.
Δεν μιλάμε για τις αιώνιες αδυναμίες και φοβίες του “οργανωτικού” και του “επιτελείου”. Αυτές δεν…. ξεπερνιούνται με αυτό το κόμμα – και άλλωστε  ό,τι μπορούν κάνουν οι άνθρωποι. Δεν μπορεί κανείς να τους ζητήσει περισσότερα.
Ούτε φυσικά μιλάμε για τους καρεκλοκένταυρους του κομματικού μηχανισμού.
Μιλάμε κυρίως για τον πόλεμο που κάνουν στον Σαμαρά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που κληρονόμησε και υποψήφιοι τώρα του κόμματος.
Παράδειγμα: υποψήφιος της ΝΔ σε συγκέντρωση 150 ατόμων σε μεγάλο νομό της Θεσσαλίας της

Τόσο κόσμο συγκέντρωσε το ΠΑΣΟΚ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (φωτό)

Επειδή οι τηλεοπτικές κάμερες πολλές φορές "λένε" ψέματα. Δείτε εικόνες από ψηλά από την συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του Ε.Βενιζέλου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Αντ. Σαμαράς από το Ηράκλειο: Ισχυρή εντολή, για ριζικές αλλαγές στο Μνημόνιο


Η Ελλάδα θα τα καταφέρει τόνισε απόψε από το Ηράκλειο και το Κλειστό Γυμναστήριο του Λίντο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ζήτησε ισχυρή εντολή, για να σταθεροποιήσει τη χώρα και να ενώσει το λαό.

Ακόμη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, τον Α. Τσίπρα, τον Πάνο Καμένο και τους ακροδεξιούς και μίλησε για «νέα και παλιά κόμματα, που κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην πάρομε εμείς ισχυρή εντολή».
 
Ο κ. Σαμαράς, που δήλωσε ότι νιώθει συγκλονισμένος από την παρουσία του κόσμου στη συγκέντρωση, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ, ότι ανακοίνωσε το οικονομικό πρόγραμμά του μια εβδομάδα πριν τις εκλογές και ανέφερε ότι «όσα δεν έκαναν επί 2,5 χρόνια ξαφνικά υπόσχονται τα αντίθετα και ακόμα χειρότερα: τώρα υπόσχονται, όσα αποδοκίμαζαν όταν τα λέγαμε εμείς»!

Μας λένε είπε πως θέλουν να μειώσουν τους φόρους όταν οι ίδιοι νομίζουν ότι ξεχνάει ο κόσμος πως εκείνοι ανέβασαν και ξανανέβασαν τους φορολογικούς συντελεστές.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο και συνέπεια και είπε πως το ΠΑΣΟΚ

Εγγυήσεις 1 δισ. ευρώ δια χειρός Βενιζέλου, πήρε η Φινλανδία και το έκρυψαν!

Σε μία ακόμα κακή αρχή με απρόβλεπτες συνέπειες, ενδέχεται να οδηγήσει το «φινλανδικό αστείο». Γιατί η Φινλανδία πέτυχε τελικά να λάβει εγγυήσεις 925 εκ. ευρώ για τα δάνεια που δίνει στην Ελλάδα μέσα από το πακέτο στήριξης και πλέον το παραδέχεται, ενώ ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Ευάγγελος Βενιζέλος που έκανε τις διαπραγματεύσεις το αποκρύπτει. Αλλά αν οι εγγυήσεις είναι τόσο μεγάλες και αρχίσουν και ζητούν κι άλλοι από την καταχρεωμένη και χωρίς ρευστό χώρα μας, τι θα αποτελέσει την επόμενη ελληνική εγγύηση και τι θα απομείνει από το πανάκριβο και δυσβάσταχτο δάνειο; Ένα άλλο ερώτημα είναι αν το ΔΝΤ έχει ζητήσει ή ακόμα έχει ήδη λάβει εγγυήσεις εξ αιτίας των χειρισμών Βενιζέλου και δεν το ομολογούν...

Πάντως η Φινλανδία ήδη έλαβε και την πρώτη δόση από τις εγγυήσεις που απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση ως όρο για την συμμετοχή της στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας. Το μετέδωσε ήδη το Bloomberg, ως διασταυρωμένη και έγκυρη πληροφορία. Υπενθυμίζεται πως όταν αποκαλύφθηκε πέρυσι το θέμα, ειπώθηκε πως θα μπουν τέτοιοι όροι που θα κάνουν ασύμφορη την

Οι χάρτες πρόκληση της Άγκυρας για τις έρευνες σε Καστελόριζο-Ρόδο

  Στις 27-4-2012, δημοσιεύθηκαν στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι υπουργικές αποφάσεις, βάσει των οποίων εξουσιοδοτείται η ΤΡΑΟ (Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου) να διεξάγει έρευνες πετρελαίου, εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στους τομείς XIV (Αdana), XVI (Antalya), XΙΙΙ (Ηatay) και XVΙΙΙ (Muğla). Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah/28-4-2012, η Τουρκία θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για να ανατεθούν οι έρευνες πετρελαίου σε ξένες εταιρείες. Τα κείμενα των εν λόγω υπουργικών αποφάσεων παρατίθενται ακολούθως:
Αριθμός απόφασης 2011/1753: Αφορά στην εξουσιοδότηση προς την ΤΡΑΟ να διεξάγει έρευνες πετρελαίου, εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή AR/TPO/4856, εκτάσεως 306.518 εκταρίων, του τομέα XIV (Αdana). (βλ. Χάρτη 1)
Αριθμός απόφασης 2012/2973: Αφορά στην εξουσιοδότηση προς την ΤΡΑΟ να διεξάγει έρευνες πετρελαίου, εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή AR/TPO/5029 του τομέα XIV (Αdana). (βλ. Χάρτη 2)
Αριθμός απόφασης 2011/2802: Αφορά στην εξουσιοδότηση προς την ΤΡΑΟ να

Σηκώνουν το γάντι οι ΕΔ...

Χωρίς να χαθεί χρόνος έχουν ήδη σταλεί τα κατάλληλα μηνύματα στην Άγκυρα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα «βρίσκονται εκεί», για μια ακόμη φορά και ότι όσοι – εάν υπάρχουν – πληροφορούν τους Τούρκους στρατηγούς και τους πολιτικούς ηγέτες ότι η ελληνική ισχύς είναι σε υποχώρηση λόγω προβλημάτων τα οποία είναι απότοκο της οικονομικής κρίσης, απλώς θα εκπλαγούν…

Εξεταστέα ύλη των μαθημάτων της Γ΄ Τάξης Γενικού Λυκείου και της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας

Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης Ημερησίου και της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου, οι οποίοι θα εξεταστούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας στα μαθήματα που ορίζονται ως πανελλαδικά εξεταζόμενα (63442/Γ2/27-06-2005 Υ.Α., ΦΕΚ Β΄ 921) η διδακτέα ύλη έχει καθοριστεί με τη 81669/Γ2/19-07-2011 (ΦΕΚ Β΄ 1698) Υ.Α. για τη Γ΄ Τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και την 81667/Γ2/19-07-2011(ΦΕΚ Β΄ 1698) Υ.Α. για τη Δ΄ Τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Για τον καθορισμό της εξεταστέας ύλης για τους παραπάνω μαθητές ισχύει η παράγραφος Α΄ του άρθρου 17 του Π.Δ. 60/2006 (ΦΕΚ Α΄ 65), η οποία παραπέμπει στην παράγραφο 2 του άρθρου 16 του ίδιου Π.Δ., σύμφωνα με την οποία:

η εξεταστέα ύλη δεν μπορεί να είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας, η οποία έχει καθορισθεί με τις ανωτέρω Υ.Α.

το πλήρες έγγραφο εδώ: exetastea_ylh_2012.pdf

fek_2005_921b.pdf
fek_2006_65a.pdf  (ΠΔ.60 /2006)
fek_2011_1698b.pdf

Πυρά Σαμαρά κατά πάντων



Σε πολύ υψηλούς τόνους κινήθηκε στην ομιλία του στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στρεφόμενος κατά του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
"Ακόμα και ο κ. Σημίτης αναγνώρισε δημόσια, ότι το Μνημόνιο του 2010 δεν μπορούσε να επιτύχει,
ακόμα και σε μια χώρα πολύ πιο ισχυρή από την Ελλάδα. Μόνο που αυτό η δική μας η παράταξη  το είχε προβλέψει από την πρώτη στιγμή. Ξέρουν ότι θα βγούμε πρώτο κόμμα. Αλλά προσπαθούν να μας κόψουν την ισχυρή εντολή", είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς.

Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία



Οι αποφάσεις της Τουρκίας για παραχώρηση αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών σε περιοχές της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν συνέχεια των ενεργειών της, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα το Δίκαιο της Θάλασσας, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Θα αποφύγουν τα Σκόπια τη διχοτόμηση;



Ενώ εδώ και καιρό μετράμε τις μέρες για τις προαναγγελλόμενες στρατιωτικές επεμβάσεις στη Συρία ή το Ιράν, φαίνεται ότι δεν θα αποφύγουμε τις ένοπλες συγκρούσεις στη γειτονιά μας. Τα μηνύματα που μας έρχονται από τις προετοιμασίες ένοπλων παραστρατιωτικών αλβανικών ομάδων είναι ανησυχητικά.

Προ εβδομάδος, ο αυτοαποκαλούμενος «Στρατός για την Απελευθέρωση των Σκλαβωμένων Αλβανικών Εδαφών (ACTOSH – Armata per Clirimin e Trojeve te Okupuara Shqiptare) έδωσε στο φως της δημοσιότητας προκήρυξη, μετά από συγκέντρωση αρχηγών παραστρατιωτικών ομάδων στην Μιτρόβιτσα, στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, πόλη που κατοικείται από Σέρβους και Αλβανούς.

Η προκήρυξη-τελεσίγραφο αφορά κατ’ αρχάς τις κυβερνήσεις του Κοσσυφοπεδίου και των Σκοπίων, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία πέντε σλαβικής καταγωγής πολιτών στα Σκόπια και τις διαδηλώσεις του σλαβικού πληθυσμού κατά των Αλβανών. Θα επέμβουν, γράφουν, αν η κυβέρνηση

Nέα ποιήματα του κ. Νίκου Λυγερού

Κοίτα την ιστορία
Ν. Λυγερός



Κοίτα την ιστορία
για να δεις επιτέλους
τα νοητικά σχήματα
που καθοδηγούν
τις προσπάθειες
που αγγίζουν
την Ανθρωπότητα
και άφησε
στην κοινωνία
να εξετάζει
το παρόν.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

«Αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει…»


Όταν έβαλε υποψηφιότητα για αρχηγός της Ν. Δ., οι ειδήμονες των δημοσκοπήσεων τον είχαν ξεγραμμένο. Μέχρι που άρχισε εκείνη την εντυπωσιακή πορεία προς τον κόσμο, που τα άλλαξε όλα..
Όταν εξελέγη αρχηγός της Ν.Δ., στο απόγειο του «γεωργοπαπανδρεϊσμού», τον αντιμετώπιζαν σχεδόν απαξιωτικά. Ζήτημα, αν έπαιζε τελευταίο θέμα στις ειδήσεις, πριν τον καιρό…
Όταν άρχισε, να εισηγείται μέτρα στην Κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν», κανένας δεν έδινε σημασία…
Όταν καταψήφισε το μνημόνιο, τον είπαν λαϊκιστή. Βρήκε την αφορμή και αποχώρησε, η έως τότε …πιστή στρατιωτίνα της παράταξης.
Όταν έφυγε η …στρατιωτίνα, προέβλεπαν διάλυση της ΝΔ και μαζικές αποσκιρτήσεις βουλευτών…
Όταν παρουσίασε το Ζάππειο Ι, τον αποκάλεσαν σκωπτικά…Χάρυ Πότερ!
Όταν προέβλεψε την αποτυχία του Μνημονίου, τον χαρακτήρισαν επικίνδυνο…καιροσκόπο, που επενδύει στην καταστροφή της χώρας του!
Όταν ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, του απάντησαν ό,τι δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης! Σήμερα ακόμα και ο Βενιζέλος, μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση!
Όταν μιλούσε για ανάπτυξη, του έλεγαν ότι προηγείται η …σταθεροποίηση! Σήμερα, ακόμα και η

Σαμαράς: επαναληπτικές εκλογές αν προκύψει ακυβερνησία

«Ανάμεσα σε επαναληπτικές εκλογές και αστάθεια ή ακυβερνησία διαλέγω επαναληπτικές εκλογές», δηλώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και προσθέτει: «Θέλω ισχυρή εντολή για να αποφευχθούν όλα αυτά».
Ο κ. Σαμαράς βεβαιώνει ότι «μπορώ να γυρίσω τα πράγματα πολύ γρήγορα και μέσα σε δύο χρόνια στην Ελλάδα να έχει επανέλθει η προσδοκία και η ελπίδα». Αμφισβητεί τα δημοσκοπικά ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλά για «φούσκωμα και ξεφούσκωμα» και εκτιμά ότι «ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα τους ακολουθήσει και δεν θα γίνει νεροκουβαλητής του ΠΑΣΟΚ».

Γράμμα από έναν ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας


Είμαι ένας από τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας.  Είμαι ένας από τους αγανακτισμένους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας. Είμαι ένας από αυτούς που κάθε μέρα φιλώ τα παιδιά μου πριν φύγω για δουλεία και δεν ξέρω εάν θα τα ξαναδώ. Είμαι ένας από τους πολλούς Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα τους και διάλεξα αυτό το λειτούργημα του ιπταμένου που υπερασπίζεται καθημερινά  ιερά και όσια.
Θέλω να πετώ, να εφαρμόζω τα όσα ξέρω, να εφαρμόζω όλα αυτά για τα όποια το κράτος ξόδεψε εκατομμύρια για να μάθω,  χρήματα δηλαδή του κάθε Έλληνα πολίτη. Όμως δεν με αφήνουν διότι η τρόικα απαιτεί μειώσεις , μειώσεις και μειώσεις.  Έτσι δεν έχουμε ανταλλακτικά , δεν έχουμε καύσιμα, δεν έχουμε τίποτα παρά μόνο φιλότιμο. Όλοι εμείς ακόμα και για 300€ θα κάναμε την ίδια δουλεία και θα αποδίδαμε το ίδιο καλά και πάντα ελληνικά
Δεν κάναμε , δεν κάνουμε και δεν θα κάνουμε ποτέ αυτή τη δουλεία για τα χρήματα. Τη κάνουμε για τη Πατρίδα μας την Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες απλούς πολίτες, για τα μικρά παιδιά που είναι το μέλλον του τόπου μας, για τις γιαγιούλες των ελληνικών νησιών, για τους παππούδες με τα

Η γελοιότητα της απαγόρευσης των δημοσκοπήσεων

Είναι γνωστό ότι σε δυο χώρες δεν χρειάζονται …μυστικές υπηρεσίες.
Στην Ελλάδα γιατί …μιλάνε όλοι.
Και στην Κίνα γιατί δεν ….μιλάει κανείς!
Το θυμήθηκα με αφορμή αυτό το γαϊτανάκι με τις δήθεν …μυστικές δημοσκοπήσεις.
Σήμερα μου τηλεφώνησαν καμιά δεκαριά φίλοι για να μου μεταφέρουν πληροφορίες και στοιχεία από μυστικές δημοσκοπήσεις.
Σε μια χώρα που μιλάμε πολλοί, σε μια εποχή που το διαδίκτυο και τα άλλα μέσα επικοινωνίας κάνουν

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

Real, 10:40 χθες το πρωί, Κ. Μαρκόπουλος:

Κάποτε το 1989-'90 σε μια φάση δύσκολης διακυβέρνησης του τόπου

Το θλιβερό σαράβαλο του ΠΑΣΟΚ Σημίτη υπάρχει ακόμα. Απόσυρση τώρα και για πάντα !

Έσκασε μύτη ο "Αρχιερέας" μέσα στις εκλογές....κι' ο Βενιζέλος "αφελώς", νομίζει ότι "κρατάει" το "τιμόνι" του ΠΑΣΟΚ !

Ευάγγελε, είσαι ο τελευταίος τροχός στην "πράσινη σακαράκα", άλλες σκοτεινές δυνάμεις -όπως πάντα- κρύβονται στα "σκουριασμένα γρανάζια" και "συνθλίβουν" τους πολίτες, "ροκανίζοντας" ότι ακόμα απέμεινε στην έρμη την Χώρα μας.

Την πάτησες φίλε, εκμεταλλεύτηκαν την "βαβούρα" σου για πολιτική ανέλιξη, σε χρησιμοποίησαν κανονικά -αν είχες "αγαθές" προθέσεις- και τώρα σε πάνε στα αζήτητα.... στον "παλιατζή" της ιστορίας.

Έτσι μαζί με σένα, μας παίρνει ο διάολος -και μας "σηκώνει"- κι' εμάς το λαό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗ.
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/695538/Article.aspx

Η Ελλάδα πράγματι πυροδότησε την κρίση στην ευρωζώνη, δεν ήταν όμως η αιτία της, υποστηρίζουν σε άρθρο τους στην Guardian ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο οικονομολόγος και καθηγητής στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Στουρνάρας. Όπως τονίζουν, η αιτία της κρίσης βρίσκεται στο γεγονός ότι η ευρωζώνη είναι μια πλήρης νομισματική ένωση, αλλά μια ατελής οικονομική και δημοσιονομική ένωση κρατών-μελών με διαφορετικές δομές.

Σάρωσε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές των δημοτικών υπαλλήλων

Δεν πτοούνται με τίποτε οι δημόσιοι -διορισμένοι υπάλληλοι! Επιμένουν μετά μανίας Πασοκικά!
Αν ψήφιζαν στις εκλογές μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, το ΠΑΣΟΚ θα είχε 250 βουλευτές και θα κυβερνούσε 3.000 χρόνια!
Όπως σε ολόκληρο το δημόσιο, έτσι και στις εκλογές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θριάμβευσε το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ανέβασε τα ποσοστά του και πήρε ποσοστό μεγαλύτερο κατά 250% από τη ΔΑΚΕ ! Ή αν θέλετε: ΠΑΣΚΕ 51,10% - ΔΑΚΕ 20,48%.

Κι όμως, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτοδύναμο!

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό
Κι ενώ, οι σαχλαμάρες της "κεντροδεξιάς πολυκατοικίας", έχουν χωριστεί σε 40 κομμάτια, το ΠΑΣΟΚ ήσυχα-ήσυχα, βουβά-βουβά, κερδίζει όλες τις εκλογές σε φορείς και οργανισμούς του δημοσίου, με τεράστια μάλιστα ποσοστά. Όχι μόνο δεν έχασε δυνάμεις, αλλά ανεβάζει παντού τα ποσοστά του!
Πρόσφατο παράδειγμα, το ...
αυτοδύναμο 51,10% στις εκλογές της ΠΟΕ-ΟΤΑ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης δηλαδή, όπου οι "κεντροδεξιοί", συγκέντρωσαν 20,48% ενώ οι ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ κλπ 79,52% !
Κατά τα άλλα, κάποιοι τρώνε το παραμύθι, ότι "όλοι είναι ίδιοι, όλοι διορίζανε, όλοι έβαζαν δικούς

Ο Γιώργος Καλαντζής συνόδευσε τον Αντώνη Σαμαρά στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις της Kavala Oil - εξέδρα των πετρελαίων δυτικά της Θάσου

Τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά υποδέχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος» Καβάλας ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Καβάλας Γιώργος Καλαντζής.

Ο κ. Καλαντζής συνόδευσε τον Αντώνη Σαμαρά στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις της Kavala Oil – εξέδρα των πετρελαίων δυτικά της Θάσου,  της μοναδικής εταιρείας εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της “Καβάλα Oil Α.Ε.”. κ. Βαγγέλης Παππάς, παρέδωσε στον κ. Σαμαρά ολοκληρωμένη μελέτη εκμετάλλευσης  των κοιτασμάτων ενώ ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε και για την πορεία της παραγωγής.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Καλαντζής τόνισε πως η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδος σημαίνει πολλά, κι ακόμη εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας των πετρελαίων της Καβάλας.
Το απόγευμα ο πρώην υπουργός μετέβη στις Σέρρες για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ. Χιλιάδες κόσμος κατέκλεισε το κλειστό Γυμναστήριο Σερρών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" : "Ο λαός θα δώσει την αυτοδυναμία στον Αντώνη Σαμαρά"

Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας λέει ο πρώην και επιτυχημένος (επί κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή) υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Καλαντζής, υποψήφιος στην Καβάλα.

ΣΙΓΟΥΡΟΣ για τη νίκη της ΝΔ και κατά συνέπεια την ανάληψη της πρωθυπουργίας της χώρας από τον Αντώνη Σαμαρά εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό Καβάλας Γιώργος Καλαντζής, μιλώντας στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία".

Λάρισα - Ομιλία Αντώνη Σαμαρά

Σαμαράς: Η διαπλοκή δεν θα καταφέρει να μας κόψει το δρόμο


Επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς από το στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας όπου μίλησε σήμερα το βράδυ σε μεγάλη συγκέντρωση.
«Το ζευγάρι Τσίπρα-Καμμένου δίνει υλικό για τις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού, εμπλουτίζει το θέατρο αλλά φτωχαίνει την πολιτική» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε η παράταξη που αγκαλιάζει όλους του Έλληνες και κυρίως τους απελπισμένους γιατί δίνουμε χειροπιαστή ελπίδα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά και στην διαπλοκή: «Μέσα στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολλοί που προσπαθούν να κόψουν τον δρόμο της ΝΔ προς την εξουσία. Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κόψει τον δρόμο. Διότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Δεν μπορούν όμως να σταματήσουν την πρωτιά μας, ξέρουν ότι θα βγούμε πρώτο κόμμα και προσπαθούν να μας κόψουν την ισχυρή εντολή».
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «Ο λαός συσπειρώνεται, ο λαός ξεσηκώνεται άρα είναι βέβαιο ότι θα νικήσουμε. Από την αρχή είπαμε ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει. Τώρα βγαίνει και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σημίτης και λέει αυτό που λέγαμε εμείς από την αρχή» είπε ο κ. Σαμαράς

Το τελευταίο χαρτί του Βενιζέλου


Το τελευταίο του χαρτί προκειμένου να μη βγει… τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, έριξε στο τραπέζι ο Ευ. Βενιζέλος. Αυτό που κατηγορεί το Σαμαρά για παροχολογία και για μη μετρήσιμες υποσχέσεις, τα έδωσε όλα και σε όλους.
Απ’ όλα είχε ο μπαξές. Και καταργήσεις φόρων που αυτός επέβαλε, και ενίσχυση συνταξιούχων που αυτός έφερε στην αυτοκτονία, και μειώσεις ΦΠΑ που αυτός αύξησε, και ενίσχυση αγροτών, και ελάφρυνση υπερχρεωμένων και τόσα άλλα.
Σοβαρά τώρα. Ο Βενιζέλος είναι ο τέλειος πρωθυπουργός. Τόσες υποσχέσεις μαζεμένες ούτε ο Παπανδρέου με τα «λεφτά που υπήρχαν» δεν έκανε.
Κι από την άλλη, ο άνθρωπος μπορεί να μην ξέρει γρι από οικονομικά, αλλά από λόγια του αέρα είναι πρώτος. Γι’ αυτό και μόνο λοιπόν, για τον αγώνα του να μη βγει τρίτο κόμμα ας τον ψηφίσουμε. Που ξέρεις, μπορεί να έχουμε κι εμείς θέση στην υπέροχη κοινωνία, στην πλούσια Ελλάδα που μας υποσχέθηκε μετά το 2015, όταν θα έχουμε βγει από το Μνημόνιο, κατά τη δική του δήλωση.
Διότι, αυτά που υπέγραψε χωρίς καν να διαπραγματευτεί λένε άλλα. Λένε, π.χ. ότι αν δεν αλλάξει

Βάσκος με πτυχία και διευθυντής δημοτικού



Ελα, Φροϊλάιν, έλααα...» Στο άκουσμα της μακρόσυρτης τραχιάς φωνής του, τα πρόβατα μπαίνουν στο μαντρί. Μόλις έχει τελειώσει η βοσκή τους. Για τον 56χρονο δάσκαλο Μπάμπη Λεοντίου δεν είναι μόνο χόμπι, αλλά και ένα πρόσθετο έσοδο, απαραίτητο συμπλήρωμα στον κουτσουρεμένο μισθό του από τον πέλεκυ της κρίσης.

Η... Φροϊλάιν, μια λευκή προβατίνα ράτσας από τη Γερμανία -τυχαίο;-, είναι αυτή που κατευθύνει το κοπάδι. Τη «συναντάει» κάθε πρωί στις έξι. Με τα πρόβατα ξεκινάει τη μέρα του, βρέξει-χιονίσει, προτού φύγει για το δημοτικό σχολείο των Ανω Ποροΐων. «Αφιερώνω περίπου τέσσερις ώρες τη μέρα. Μπορούν να δώσουν έναν τόνο γάλα τον χρόνο, τυρί, κασέρι, κρέας. Από το μαλλί τους κάνουμε παπλώματα, γεμίζουμε μαξιλάρια...» θα πει στη «δημοκρατία».

Ακόμα και στη βοσκή οι φωνές των 110 μαθητών ακούγονται στα αυτιά του. Διευθυντής στο

Ανένδοτη η Μέρκελ στη λιτότητα



Στο ναυάγιο του «Τιτανικού» τα περισσότερα θύματα ήταν ταξιδιώτες της τρίτης θέσης. Από αυτούς που ταξίδευαν στην πρώτη θέση διασώθηκαν αρκετοί, όχι όμως όλοι. Ως υπενθύμιση και απειλή χρησιμοποίησε το παράδειγμα του «Τιτανικού» ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, σε μία δραματική έκκληση προς τους Ευρωπαίους εταίρους, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των στοιχείων-σοκ για την ανεργία, αλλά και το νέο ράπισμα από τον οίκο Standard & Poor’s.

«Αν δεν τα πάμε καλά, δεν θα τα πάνε καλά. Είναι σαν τον “Τιτανικό”. Αν πνιγούμε εδώ, ακόμη και οι επιβάτες της πρώτης θέσης θα πνιγούν» είπε χαρακτηριστικά ο Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργάγιο. «Τα νούμερα είναι τρομακτικά για όλους και τρομακτικά για την κυβέρνηση» ανέφερε ο ίδιος μετά τη

Ετοιμοι για συνεργασία ακόμη και με τον διάβολο



Προεκλογικό εμφύλιο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει πυροδοτήσει το απροκάλυπτο φλερτ του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, ενώ με πολύ δηκτικό τρόπο αποδοκίμασε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την αναφορά που έγινε στο όνομά της για ανάληψη της πρωθυπουργίας σε πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας των δυο τους. «Υπάρχουν και τέτοιες ονειροφαντασίες. Αμα πάρεις φόρα, πέφτεις στην κατηφόρα. Ε, δεν είμαστε όλοι σαν τα μούτρα τους» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το νέο άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος άλλωστε εδώ και καιρό είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις του, όπως είχε γράψει η «δημοκρατία», προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Κορυφαία στελέχη, όπως οι Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι οποίοι

Σαμαράς: Μεταμφιεσμένος Τσίπρας είναι ο Καμμένος!



Από τις Σέρρες, τη γενέτειρα του καραμανλισμού, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατήγγειλε, σε υψηλούς μάλιστα τόνους, το συνοικέσιο του κόμματος του κ. Καμμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σαμαράς, σε μια αποστροφή της ομιλίας του, χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο «μεταμφιεσμένο Τσίπρα».

Είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ν.Δ.: «Υπάρχουν άλλα κόμματα που παριστάνουν τους κεντροδεξιούς. Και στην πραγματικότητα ψάχνουν συνεργασία με την Αριστερά. Προσπαθούν να τα βρουν με την Αριστερά... Ιδιαίτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να ανταποκρίνεται στα αισθήματά τους. Τους εύχομαι... η ώρα η καλή! Και στον Τσίπρα και στον μεταμφιεσμένο Τσίπρα! Είναι ένας αρμονικός πολιτικός γάμος. Αλλά έχουν πάρει διαζύγιο από τη σοβαρότητα».

Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αγροτικά θέματα, τονίζοντας ότι το χάος

Αγκαλιά ο Βενιζέλος με τον Παπανδρέου!



«Δύο ένοχοι μαζί σε ένα μπαλκόνι». Δεν είναι τίτλος από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Είναι η πραγματικότητα που εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ από τους Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα. Ο τέως πρωθυπουργός βρέθηκε να στηρίζει και να βρίσκεται δίπλα στον διάδοχό του κατά την προεκλογική ομιλία του στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, αποδεικνύοντας ότι τόσο οι «συγγνώμες» τους όσο και οι μεταξύ τους συγκρούσεις είναι υποκριτικές. Αμφότεροι, αν και είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, συνεχίζουν απλά το επικοινωνιακό τους παιχνίδι, ότι δήθεν άλλαξαν και ξέρουν τι πρέπει να γίνει για να βγούμε από την κρίση.

Ο κ. Βενιζέλος, μάλιστα, κάλεσε χθες τους πολίτες σε «συνειδητή συμμετοχή στις εκλογές», τονίζοντας ότι «κρίνεται η επόμενη γενιά». Ζήτησε, μάλιστα, ο λαός «να δώσει καθαρές εντολές», θέτοντας το δίλημμα αν θέλει «μια πορεία δύσκολη, αλλά ασφαλή, που οδηγεί στην οριστική έξοδο

Ο Σημίτης το παίζει τώρα αντιμνημονιακός για να κρύψει τα εγκλήματα του ΄90



Διαισθανόμενος ότι το παρελθόν του τον κυνηγά, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επιχειρεί να απενοχοποιηθεί από τα έργα και τις ημέρες του.

Απώτερος στόχος του είναι να καλύψει τα νώτα του, μια και βλέπει ότι οι αποκαλύψεις που έχουν ξεκινήσει για μια σειρά θεμάτων ακουμπούν τη θητεία του.

Χθες ο κ. Σημίτης «μάζεψε» όσα υποστήριζε στο παρελθόν και παρουσιάστηκε με επιχειρήματα που χρησιμοποιούν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο έτερος... κληρονόμος Ευάγγελος Βενιζέλος.
Με κοινό άρθρο που συνυπογράφει με τον «κολλητό» τόσο του ίδιου όσο και του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου Γιάννη Στουρνάρα στον «Guardian» επιχειρεί να διασώσει τον... εκσυγχρονιστικό μύθο του.

Το άρθρο, που έχει τίτλο «Δεν προκάλεσε η Ελλάδα την κρίση στην ευρωζώνη. Ναι, η χώρα μου ήταν

Στον Τύπο της Κυριακής: Τα υπόγεια ρεύματα της κάλπης - Υποχωρεί η ψήφος τιμωρίας

 
Η πρόβλεψη ότι το νέο πολιτικό σκηνικό, που θα προκύψει από τις κάλπες
της 6ης Μαΐου, δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που επικράτησε τα 38
χρόνια της μεταπολιτευτικής μας Ιστορίας είναι πλέον κοινή για αυτούς
που διαβάζουν προσεκτικά τις προεκλογικές έρευνες.
Αν και η δημοσιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων απαγορεύεται βάσει του
νόμου τις τελευταίες δύο εβδομάδες προ των εκλογών, τα πολιτικά
συμπεράσματα που εξάγονται είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και διαφωτιστικά
για το σκηνικό που πιθανότατα θα δούμε από την επομένη των εκλογών.
Βασικό στοιχείο του νέου πολιτικού σκηνικού θα είναι η ύπαρξη ενός
μόνο μεγάλου κόμματος και ο πολυκερματισμός των δύο παρατάξεων
(Κεντροδεξιά - Κεντροαριστερά) σε βαθμό που θα καθιστά αναπόφευκτη την

Πόσες και ποιες έδρες, αναμένεται να λάβει η ΝΔ, με βάση τον εκλογικό νόμο


Το παζλ των εδρών, στις επικείμενες κρίσιμες εθνικές εκλογές, συμπληρώνεται πάνω σε τελείως διαφορετικό «καμβά»: Ο νέος εκλογικός νόμος κρύβει εκπλήξεις και ανατροπές για βουλευτές οι οποίοι μπορεί να θεωρήσουν «κλειδωμένη» την εκλογή τους με βάση ένα πολύ υψηλό ποσοστό που θα συγκεντρώνει το κόμμα στο συγκεκριμένο νομό και τελικά να μείνουν εκτός Βουλής. Οπως επίσης μπορεί να συμβεί και το «σαρωτικό» σενάριο, να κερδίσει δηλαδή η Ν.Δ. όλες τις έδρες στις τετραεδρικές εκλογικές περιφέρειες και να αφήσει μόλις... μία ή δύο για τους αντιπάλους στις πενταεδρικές.
Τα τερτίπια του νέου εκλογικού νόμου αρχίζουν να ξεδιπλώνονται από τις τετραεδρικές περιφέρειες και πάνω, καθώς οι έδρες κατανέμονται σύμφωνα με το μεγαλύτερο απόλυτο αριθμό ψήφων. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο μεγάλη είναι μια περιφέρεια τόσο πιο πιθανό είναι να «δώσει» έδρες σε μικρότερους σχηματισμούς, ακόμη κι αν τα ποσοστά τους είναι χαμηλότερα από άλλα κόμματα.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν αφήσει στο συρτάρι των αναλυτών οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες έχουν δημοσιοποιηθεί, ο «ΤτΚ» επιχειρεί ένα «ταξίδι» στο χάρτη της Ελλάδας βάζοντας στο επίκεντρο τα πιθανά σενάρια των γαλάζιων εδρών.

ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ
Οι εκτιμήσεις λοιπόν δείχνουν ότι η Ν.Δ. φέρεται να έχει σημαντική διαφορά από το ΠΑΣΟΚ στις

Επαναστατική ανακάλυψη για τον καρκίνο του μαστού

«Εξαιρετικής σημασίας» χαρακτήρισε η ομογενής επιστήμονας, Δρ Χέλεν Ζορμπά, (φωτο) μια νέα έρευνα για τον καρκίνο του μαστού.
Η Δρ Ζορμπά που είναι επικεφαλής του οργανισμού Cancer Australia υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής είναι πολύ πιθανόν να βελτιώσουν θεαματική την θεραπεία του καρκίνου του μαστού.
Σύμφωνα με την έρευνα ο καρκίνος του μαστoύ μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί ανακριβή όρο-‘ομπρέλα’ για 10 διαφορετικές νόσους.
Οι ερευνητές εστίασαν στον καρκίνο μαστού σε 2.000 γυναίκες από τη Βρετανία και τον Καναδά και συνειδητοποίησαν ότι οι καρκίνοι, ενώ βρίσκονται κάτω από ένα ενοποιημένο είδος νόσου έχουν διαφορετικούς υπότυπους. Επειδή τα νοσοκομεία συχνά διενεργούν ευρύ δίκτυο εξετάσεων και δεν

Όταν άλλοι έβγαζαν τα λεφτά τους έξω... ο Σαμαράς τα έφερνε μέσα

Yβριστές και λασπολόγοι στέλνουν σε διάφορα blog ότι δήθεν ο Σαμαράς έχει το 90% από τα χρήματά του στο Εξωτερικό. Αυτές τις ύβρεις έγραψε και ο κατ επάγγελμα λασπολόγος της Ν.Δ. Κώστας Βαξεβάνης στο blog του. Βεβαίως τις υπηρεσίες του, ιδιαίτερα για τη λάσπη του Βατοπεδίου, τις "πληρώθηκε" καλά από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου που τον διόρισε δημόσιο υπάλληλο στην καθεστωτική ΕΡΤ.
Η αλήθεια είναι ότι όταν όλοι έβγαζαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ο Σαμαράς...
τα έφερνε μέσα. Και δεν έχει ούτε ένα σέντ στο εξωτερικό.

Όταν ο Σαμαράς ήταν Ευρωβουλευτής, το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο άνοιξε λογαριασμό ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους Ευρωβουλευτές σε συγκεκριμένη τράπεζα που βρισκόταν εντός του Ευρωκοινοβουλίου, όπου

Τι εφορία πλήρωσε ο Πρωθυπουργός ;

511 ευρώ μόνο, πλήρωσε στην εφορία, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, για αποδοχές 2.238.484,09 ευρώ, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ, που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή 29 Απριλίου 2012.
Περισσότερα στην εφημερίδα. 
taxalia

Άλλη μια «επιτυχία» Βενιζέλου...

Μέσα στην απόλυτη σιωπή δόθηκαν οι εγγυήσεις στη Φινλανδία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Άλλη μια «επιτυχία» του Ευάγγελου Βενιζέλου ανακοινώθηκε χθες και πέρασε στα ψιλά – άλλωστε ο πρώην υπουργός των Οικονομικών μας έχει πει πως πρέπει να είμαστε που δεν δόθηκαν εμπράγματες εγγυήσεις!

Σύμφωνα με την Φιλανδή υπουργό Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν, καταβλήθηκαν τα χρήματα που αποτελούν μέρος της συμφωνίας με τις ελληνικές τράπεζες για παροχή εγγυήσεων συνολικού ύψους 880 εκατ. ευρώ.

Σε πρώτη φάση καταβλήθηκε ποσό 300 εκ ευρώ και αναμένεται να καταβληθούν και τα υπόλοιπα, καθώς, ως γνωστόν, η Φιλανδία απαίτησε να της… δώσουμε τα χρήματα που θα μας δανείσει και ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε,

“Θα σας συλλάβω ΟΛΟΥΣ…” (καταπληκτικό βίντεο)

Σε ύψιστη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις με την Τουρκία να πράττει το ίδιο

Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με τον φόβο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο από τους Τούρκους. Όπως μας έχουν δείξει άπειρες φορές στο παρελθόν οι άσπονδοι «φίλοι» μας, οι Στρατηγοί τους τρίβουν τα χέρια τους κάθε φορά που η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση και φροντίζουν τότε να δοκιμάσουν μέχρι που τους «παίρνει». Μετά και το προκλητικότατο ΦΕΚ που εξέδωσαν για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Ν.Α Αιγαίο, είναι λογικό

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Άδειες για έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ «βγάζει στο σφυρί» η Άγκυρα!

Νέα »χοντρή» πρόκληση επιχειρεί η ‘Αγκυρα με δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποφάσεων του υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών σε περιοχές που κάποιες από αυτές τουλάχιστον είναι εντός της ελληνικής ΑΟΖ -υφαλοκρηπίδας νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου!.
Οι παράνομες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο »αποφάσεις»... είχαν ληφθεί στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο στις 16 Μαρτίου 2012 και με »κουτοπονηριά» επιλέχτηκε η δημοσίευσή ους στο ΦΕΚ μέσα στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα με προφανείς στόχους αλλά και για να θερμάνουν τα νερά λόγω της ενεργειακής συνεργασίας Κύπρου -Ισραήλ.
«Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ ΣΕ 111 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ 32 ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ

Οι Αρχηγοί, ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης υποδέχτηκαν την 28 Απριλίου 2012, τον πρόεδρο της ΝΔ  κ. Αντώνιο Σαμαρά στην 111 Πτέρυγα Μάχης, όπου και ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο της

Εικόνες καταριφθέντος τουρκικού mini-UAV



Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εικόνες καταριφθέντος τουρκικού μη-επανδρωμένου αεροσκάφους (ΜΕΑ) έδωσαν στην δημοσιότητα Κούρδοι αντάρτες.

Πρόκειται για ένα μινι-ΜΕΑ Bayraktar-Β, προιόν της τουρκικής Baykar Makine τα οποία επιχειρούν εδώ και καιρό με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, κυρίως στην ΝΑ Τουρκία.

Πρόκειται για ένα mini-UAV αντίστοιχο του αμερικανικού RQ-11 Raven, εκτοξευόμενο με το χέρι, το οποίο μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά πολύτιμες δυνατότητες αναγνώρισης, παρακολούθησης, συλλογής

Εξεταστέα ύλη των μαθημάτων της Γ Τάξης Γενικού Λυκείου και της Δ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας


Εξεταστέα ύλη των μαθημάτων της Γ Τάξης Γενικού Λυκείου και της Δ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας
Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης Ημερησίου και της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου, οι οποίοι θα εξεταστούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας στα μαθήματα που ορίζονται ως πανελλαδικά εξεταζόμενα (63442/Γ2/27-06-2005 Υ.Α., ΦΕΚ Β΄ 921) η διδακτέα ύλη έχει καθοριστεί με τη 81669/Γ2/19-07-2011 (ΦΕΚ Β΄ 1698) Υ.Α. για τη Γ΄ Τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και την 81667/Γ2/19-07-2011(ΦΕΚ Β΄ 1698) Υ.Α. για τη Δ΄ Τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου.
Για τον καθορισμό της εξεταστέας ύλης για τους παραπάνω μαθητές ισχύει η παράγραφος Α΄ του άρθρου 17 του Π.Δ. 60/2006 (ΦΕΚ Α΄ 65), η οποία παραπέμπει στην παράγραφο 2 του άρθρου 16 του ίδιου Π.Δ., σύμφωνα με την οποία:
η εξεταστέα ύλη δεν μπορεί να είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας, η οποία έχει καθορισθεί με τις ανωτέρω Υ.Α
το πλήρες έγγραφο εδώ: exetastea_ylh_2012.pdf
fek_2005_921b.pdf
fek_2006_65a.pdf(ΠΔ.60 /2006)
fek_2011_1698b.pdf

Τα 18 λάθη που δεν πρέπει να κάνετε στη φορολογική δήλωση

 
Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε έναν οδηγό με τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε όλοι μας, καθώς οι αλλαγές που έχουν γίνει εφέτος μπορεί να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.


Τα συνηθέστερα λάθη στις φορολογικές δηλώσεις είναι τα ακόλουθα:

1. Έχουν συμπληρωθεί όλοι οι κωδικοί που αφορούν στην κύρια και στις δευτερεύουσες κατοικίες εκτός από τους κωδικούς των ποσοστών συνιδιοκτησίας. Όταν η κύρια ή η δευτερεύουσα κατοικία είναι μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη, ο φορολογούμενος θεωρεί ότι δεν πρέπει να συμπληρωθεί το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

2. Δεν μεταφέρονται τα στοιχεία της μισθωμένης κύριας κατοικίας στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.

3. Έχουν συμπληρωθεί στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκινήτων χωρίς αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

4. Έχουν συμπληρωθεί τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας στον πίνακα δαπανών και δεν

Όταν ο Βενιζέλος μιλάει σε άδεια καθίσματα


Η ΕΑΠ... δεν ήταν γεμάτη! Πάνε οι παλιές καλές εποχές για το ΠΑΣΟΚ στην Αχαια. Στο κάστρο του Παπανδρεισμού το πάλαι ποτέ σοσιαλιστικό κόμμα της χώρας, δεν συναρπάζει. Απεναντίας, αποτελεί ένα ακόμη μικρό σχήμα, που απλά απολαμβάνει της εμπιστοσύνης κάτι ξεχασμένων του Παπανδρεισμού
 
 

Υπουργείο Παιδείας: Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή 4/5 και τη Δευτέρα 7/5 λόγω εκλογών

Λειτουργία σχολείων λόγω των Εκλογών
 
 
 
Θέμα: «Λειτουργία σχολείων»
 
Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών στις 6 Μαΐου 2012, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 και Δευτέρα 7 Μαΐου 2012.

Επίσης, οι Διευθυντές σχολείων που διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κ.λ.π.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους.
Παρακαλούνται οι Διευθυντές Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. να ενημερώσουν τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους.
 
Εσωτερική Διανομή: Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Γραφείο κ. Υπουργού
2. Γραφείο κας Υφυπουργού
3. Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα
4. Γραφείο κ. Ειδικού Γραμματέα
5. Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
6. Δ/νση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης
7. Δ/νση Ειδικής Αγωγής
8. Δ/νση Ξένων και Μειονοτικών Σχολείων
9. ΔΙ.Π.Ο.Δ.Ε.
10. Δ/νση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων
11. Γ.Ε.Π.Ο.
12. Δ/νση Σπουδών Π.Ε. Τμήμα Γ΄
13. Δ/νση Σπουδών Δ.Ε. Τμήματα Β΄ και Γ΄

Μιχελάκης για Βενιζέλο: Ο πρωταγωνιστής της τραγωδίας δε θυμάται τίποτα

Η απάντηση της ΝΔ στις ανακοινώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

«Ο κ. Βενιζέλος αποκήρυξε τον ίδιο του τον εαυτό. Μετά από 739 ημέρες από το δικό του καταστροφικό Μνημόνιο, μετά από 230 ημέρες από το δικό του χαράτσι....
μετά από 170 ημέρες από το δημοψήφισμα που ο ίδιος στήριξε και έφερε την Ελλάδα ένα βήμα από το χείλος του γκρεμού, ο πρωταγωνιστής της τραγωδίας, ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν θυμάται τίποτα. Όμως, δυστυχώς, γι’ αυτόν ο Ελληνικός λαός θυμάται το πέρασμά του από την εξουσία» ήταν το σχόλιο του Γιάννη Μιχελάκη

Σποτάκι ΝΔ: Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει

Γιούλια Τιμοσένκο: Οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες μέσα από το κελί [εικόνες]

Η πρώην σιδηρά κυρία της Ουκρανίας δείχνει για πρώτη φορά τα σημάδια από την κακοποίηση που υποστηρίζει ότι έχει υποστεί στη φυλακή όπου κρατείται από τον Αύγουστο του 2011 κατηγορούμενη για κατάχρηση εξουσίας.

Η 51χρονη πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο πραγματοποιεί απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις γροθιές στην κοιλιά που λέει ότι υπέστη από δεσμοφύλακες, καταγγελία που οι αρχές των φυλακών στο Χαρκίβ αρνήθηκαν κατηγορηματικά.



Για να αποδείξει ότι λέει την αλήθεια η Τιμοσένκο –η οποία εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το