Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αιτήσεις καταρτιζομένων ΙΕΚ για την «Επιταγή (VOUCHER) Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης»

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) καλεί τους εγγεγραμμένους καταρτιζόμενους στα Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) για την εκπαιδευτική περίοδο 2012-2013, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης της επιταγής στην ιστοσελίδα http://www.voucher–iek-ggdvm.gr εντός δεκαπέντε ημερολογιακών ημερών, από την Τρίτη 9-10-2012 έως και την Τρίτη 23-10 -2012.
Στόχος της Πράξης είναι, να υποστηριχτούν οι κοινωνικά ασθενέστεροι καταρτιζόμενοι στα Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ της χώρας
αλλά και να προσανατολιστούν οι καταρτιζόμενοι σε ειδικότητες αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης
που υπηρετούν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και προσφέρουν καλύτερες προοπτικές απασχόλησης.

Σημειώνεται ότι το έργο δίνει τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να επιλέξουν οι ίδιοι τον φορέα κατάρτισης τους.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι καταρτιζόμενοι, Έλληνες και αλλοδαποί υπήκοοι χωρών μελών της ΕΕ, καθώς και οι νομίμως διαμένοντες υπήκοοι τρίτων χωρών, που έχουν εγγραφεί σε οποιοσδήποτε από τα εξάμηνα κατάρτισης για τις ειδικότητες τεσσάρων και δυο εξαμήνων, σε όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ της χώρας.
Μετά την επεξεργασία των ηλεκτρονικών αιτήσεων, βάσει συγκεκριμένων γεωγραφικών, εισοδηματικών, κοινωνικών κριτηρίων, αλλά και βάσει της ειδικότητας που έχουν επιλέξει οι καταρτιζόμενοι, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α 905/ΦΕΚ557/2-3-2012, θα καταρτιστεί πίνακας αρχικής κατάταξης ωφελουμένων και επιλαχόντων. Οι ανωτέρω καταρτιζόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους, θα ακολουθήσει ο έλεγχος των δικαιολογητικών και θα δημοσιευτεί από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ ο προσωρινός πίνακας ωφελουμένων. Μετά την εξέταση τυχόν ενστάσεων επί του προσωρινού πίνακα, θα δημοσιευθεί ο οριστικός πίνακας ωφελουμένων, με την επικύρωσή του Γενικού Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.
Η «επιταγή» που θα καταβληθεί στους ωφελούμενους σε δυο δόσεις, μετά την επιτυχή παρακολούθηση κάθε εξαμήνου του εκπαιδευτικού έτους, ισούται με τα δίδακτρα δυο εξαμήνων και ανέρχεται σε 734,00 ευρώ (δηλ. 367,00 ευρώ x 2 εξάμηνα).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλ. 2131311561-2131311668 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση infovoucher@gsae.edu.gr.
Δείτε τη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου