Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση – Ματαιώθηκε η μαθητική παρέλαση [VIDEOS-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση – Ματαιώθηκε η μαθητική παρέλαση [VIDEOS-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]
Η βροχή που έπεφτε από το πρωί στην Καβάλα χάλασε τα σχέδια των διοργανωτών για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, καθώς μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί αποφασίστηκε η ματαίωση της παρέλασης των σχολείων και των πολιτιστικών συλλόγων. αντίθετα, η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά (υπό τις ζεστές επευφημίες και τα χειροκροτήματα των λιγοστών συμπολιτών μας που αψήφησαν την βροχή – η οποία, πάντως, είχε σταματήσει την ώρα διεξαγωγής της στρατιωτικής παρέλασης – και βρέθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Καβάλας).




28η Οκτωβρίου 2012 - Παρέλαση
Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες από την στρατιωτική παρέλαση που έλαβε χώρα στην Καβάλα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Προηγήθηκε η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκοπίου, με τον διευθυντή του 20ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας Πέτρο Γιασκουλίδη να εκφωνεί τον καθιερωμένο πανηγυρικό της ημέρας.


28η Οκτωβρίου 2012 - Δοξολογία
Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες από την επίσημη δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης (κάτω από την συνεχιζόμενη νεροποντή) από τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο (ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση), τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά, τον διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας υποστράτηγο Παναγιώτη Γκατζόρνικα, τον Δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, τον πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας Αθανάσιο Μητρόπουλο (ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Καβάλας Λυκούργο Μαγκαφά), τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας Αβραάμ Κοσκερίδη, τον διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος αρχιπλοίαρχο Σπυρίδωνα Νικητάκη, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας Σεραφείμ Αθανασίου, το τοπικό παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, τον σύλλογο εφέδρων αξιωματικών, τους εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό Καβάλας, και τις αντιπροσωπείες των Ν.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


28η Οκτωβρίου 2012 - Κατάθεση
Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες από την κατάθεση στεφανιών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση των επισήμων από το Ηρώο της πόλης κατέθεσαν στεφάνι και οι εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα, οι οποίοι και ανάρτησαν πανό στους ιστούς των σημαιών μπροστά από την πλατεία της δημαρχίας. Αυτή ήταν και η μοναδική τους κινητοποίηση, ελέω της
 κακοκαιρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου