Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Spiegel: Ερχεται η επόμενη δόση

Spiegel: Ερχεται η επόμενη δόση
Ανεπισήμως έχει ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα σύμφωνα με γερμανικό περιοδικό Spiegel, αν και οι αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης περιμένουν την έκθεση της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, η λύση που προωθεί η Γερμανία με την Γαλλία, αλλά και την τρόικα είναι η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρω, το οποίο θα εκταμιευθεί το αργότερο μέσα στον Νοέμβριο, να καταβληθεί και να μπει σε έναν ειδικά
δεσμευμένο λογαριασμό.
Με τα χρήματα από τον λογαριασμό αυτό θα πληρώνονται οι τόκοι και θα αποπληρώνεται το χρέος. Ακόμη, τοσο η Γερμανία, όσο και η Γαλλία επιδιώκουν να βελτιώσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην Αθήνα. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το περιοδικό, θα πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος του υπουργού Οικονομικών έναντι των υπόλοιπων μελών του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και να σταλούν περισσότερι υπαλλήλοι από άλλα κράτη για να προσφέρουν βοήθεια.
Το Spiegel επισημαίνει, ακόμη, ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, τονίζοντας οτι είναι εξαιρετικά αμφίβολο να εγκριθεί ένα τέτοιο πακέτο από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου