Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Reuters: Οι Έλληνες ξαναφέρνουν πίσω τα λεφτά τους

Φωτο: Bloomberg
Επιστρέφουν τα λεφτά που είχαν βγει στην Ελλάδα, επιχαίρει σε χθεσινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters. Όπως αναφέρει, η μείωση του κινδύνου για έξοδο από το ευρώ έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες που έβγαλαν τα χρήματά τους σε ξένες τράπεζες να τα ξαναφέρνουν μέσα αγοράζοντας μετοχές και ακίνητα διότι είναι σε χαμηλές τιμές.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως «Έλληνες που είχαν
σπεύσει να βγάλουν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας, καθώς η οικονομία της χώρας κατέρρεε, εκδηλώνουν, τώρα, ενδιαφέρον για αγορά μετοχών και ακίνητης περιουσίας, με κίνητρο τις χαμηλές τιμές και την πεποίθηση ότι η χώρα θα παραμείνει τελικά στην Ευρωζώνη».
Σύμφωνα με το Reuters, όπως σημειώνουν επενδυτές και παράγοντες από την αγορά των ακινήτων, από το καλοκαίρι, το ενδιαφέρον έχει σημειώσει άλμα», καθώς και ότι «υπάρχουν δειλά σημάδια ότι η οικονομική έξοδος επιβραδύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας αλλά και με βάση την ροή των στοιχείων από τη χρηματιστηριακή αγορά και τις επενδύσεις».
Επίσης το πρακτορείο κάνει και την… αγιογραφία του Αντ. Σαμαρά λέγοντας ότι από τότε που έγινε πρωθυπουργός έφερε τη σταθερότητα στη χώρα κι έστειλε το μήνυμα στους επενδυτές ότι δε θα χρεοκοπήσει η χώρα και δε θα χάσουν τα λεφτά τους. Επίσης, αναφέρεται το δημοσίευμα και στη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας   – Γερμανίας καθώς και στην ανάκτηση της αξιοπιστίας μας στο εξωτερικό.
Καλό, λοιπόν, το άρθρο του Reuters αρκεί να συμπληρώνονταν και με το αν όσοι έβγαλαν έξω τα λεφτά τους και τα ξαναφέρνουν πίσω ήταν νόμιμοι. Αν τα είχαν δηλώσει δηλαδή, αν πλήρωσαν φόρους κ.λπ. Κάτι που βλέπουμε ότι έχει χαθεί μεταξύ λίστας Λαγκάρντ και άλλων λιστών.
Και βέβαια, οι συμπατριώτες μας έρχονται να αγοράσουν σχεδόν τζάμπα μετοχές και ακίνητα αφού μέσα σε 3 χρόνια η εσωτερική υποτίμηση είναι τεράστια.
reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου