Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ HANDELSBLATT Προοπτικές για κοιτάσματα

«Μία νέα Νορβηγία, αλλά στη Μεσόγειο» είναι ο τίτλος άρθρου στη γερμανική εφημερίδα Handels-blatt, που αναφέρεται στις προοπτικές για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα.
Στο άρθρο γίνεται λόγος για τις ελπίδες της χώρας μας για επίλυση μέρους του οικονομικού προβλήματος από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και επικαλείται τον πρώην υφυπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος φέρεται να δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ότι το Φθινόπωρο του 2013 θα υπάρχει μία πρώτη εικόνα για τα αποθέματα των υδρογονανθράκων
και μέχρι τέλους του 2014 θα δοθούν οι πρώτες άδειες εκμετάλλευσης.
«Το πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο κρύβει το ελληνικό υπέδαφος είναι άγνωστο» αναφέρει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι για την εκμετάλλευση των εικαζόμενων πετρελαίων στο Αιγαίο διαφωνούν Αθήνα και Αγκυρα, ενώ για τις οικονομικές ζώνες στα νότια της Ελλάδας θα πρέπει να υπογραφούν συμφωνίες με την Αίγυπτο και τη Λιβύη.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Μανιάτης, με την ιδιότητά του ως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, έστειλε επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος Ευάγγ. Λιβιεράτο και ζητά να προωθηθεί άμεσα η υπογραφή της νέας σύμβασης του ελληνικού δημοσίου με τις εταιρείες Kavala Oil και Energean Oil & Gas για τον Πρίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου