Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

H “ακατανόητη” τρόικα

Είναι τουλάχιστον ακατανόητο αυτό που συμβαίνει με την τρόικα. Πρόκειται για τρεις τεχνοκράτες οι οποίοι συμπεριφέρονται λες και η χώρα είναι εταιρεία υπό εκκαθάριση. Αμφισβητούν συνεχώς και με προκλητικό τρόπο την αξιοπιστία των στοιχείων που παρουσιάζουν οι υπουργοί, ενώ προβάλλουν διαρκώς παράλογες απαιτήσεις.

Είναι εμφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι καθοδηγούμενοι και σε κάθε περίπτωση εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα τα οποία δεν έχουν σχέση με την αποστολή που τους έχει ανατεθεί από τους δανειστές μας. Εκτός κι αν όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι που παίζεται ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία και έχει σχέση με μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους την οποία επιθυμεί διακαώς το ΔΝΤ.

Σε κάθε περίπτωση, και για μια ακόμη φορά, η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση αντικρουόμενων συμφερόντων, την ίδια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια να διασφαλίσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της τα ελληνικά συμφέροντα. Δυστυχώς η κατάσταση ολοένα και περιπλέκεται και ορθώς ο πρωθυπουργός αναζητά πλέον πολιτική λύση στο πρόβλημα.

Είναι προφανές ότι η τρόικα με τη στάση της επιδιώκει με κάθε τρόπο να υπονομεύσει την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση. Γι αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να καταγγείλει τη στάση τους αποκαλύπτοντας συγχρόνως το ρόλο τους, ο οποίος ουσιαστικά δεν υπονομεύει μόνο τις προσπάθειες της Ελλάδας, αλλά πλήττει και τα συμφέροντα των χωρών που εκπροσωπούν.

Το «Σπίγκελ» αποδείχθηκε προφητικό και η πρότασή του για διάλυση της τρόικα είναι σωστή. Η λύση στο πρόβλημα είναι πολιτική, και αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση με τη τρόικα, ζητώντας ταυτόχρονα από τους δανειστές μας εκείνοι πλέον να σεβαστούν την υπογραφή τους και να δώσουν λύση.
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου