Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία για την 52η επέτειο της Ανεξαρτησίας

Ο κυπριακός λαός, οι ένοπλες δυνάμεις και η ηγεσία του, με την πολιτική και στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας, τίμησαν και φέτος την επέτειο της Ανεξαρτησίας και της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με μεγάλη επιβλητική στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία.
Η στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε, με την ευκαιρία της 52ης επετείου της Ανεξαρτησίας, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, της πολιτικής, πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Πάνου Παναγιωτόπουλου, που παρακολούθησε την παρέλαση εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση.

Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, από ειδική εξέδρα που είχε
τοποθετηθεί στη λεωφόρο Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο, στο ύψος του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα, πλαισιωμένος από τον κ. Παναγιωτόπουλο, τον Υπουργό Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση.
Στην εξέδρα των επισήμων βρίσκονταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο, αρχηγοί ή εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Υπουργοί και βουλευτές.
Παρόντες ήταν επίσης Πρέσβεις ξένων χωρών διαπιστευμένοι στην Κυπριακή Δημοκρατία, Στρατιωτικοί Ακόλουθοι, Αξιωματικοί της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ανώτεροι Αξιωματικοί της Εθνοφρουράς και της Αστυνομίας και άλλοι επίσημοι και παλαιοί πολεμιστές. Σε τιμητική θέση, πλησίον της εξέδρας, βρίσκονταν οι ανάπηροι πολέμου.
Η παρέλαση άρχισε με τη Φιλαρμονική της Αστυνομίας, τα μέλη της οποίας, σε άψογο σχηματισμό, πέρασαν μπροστά από τους επισήμους και στη συνέχεια πήραν τη θέση τους απέναντι από την εξέδρα, από όπου παιάνιζαν κατά τη διάρκεια της διέλευσης των μηχανοκίνητων τμημάτων.
Επιδείχθηκαν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, όλμοι, πυροβόλα, και άλλα σύγχρονα οπλικά συστήματα.
Εντυπωσιακές ήταν οι διελεύσεις, πάνω από το χώρο της παρέλασης και σε άψογους σχηματισμούς, των αεροπορικών μέσων της Εθνοφρουράς.
Στην παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς, τμήμα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και της Πολιτικής Αμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου