Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Φήμες για συγχώνευση ΕΤΕ και Eurobank - Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης

Φήμες για συγχώνευση ΕΤΕ και Eurobank - Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης
Οι φήμες για νέο τραπεζικό deal, αυτή τη φορά  μεταξύ Εθνικής και Eurobank έχουν πυροδοτήσει το αγοραστικό ενδιαφέρον στο ΧΑ με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να ξεπερνά το όριο των 800 μονάδων καταγράφοντας κέρδη κοντά στο 3%.Μοχλός της ανόδου ο τραπεζικός κλάδος.
Πληροφορίες του fpress.gr αναφέρουν ότι τα Δ.Σ των δύο τραπεζών θα συνεδριάσουν εκτάκτως σήμερα το απόγευμα, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να έχουμε και σημαντικές ανακοινώσεις, αφού οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και καιρό. Στο deal εμπλέκεται εμμέσως και το Τ.Τ, αφού οι δύο τράπεζες ελέγχουν ποσοστό που ξεπερνά το 10% και ασφαλώς το ελληνικό δημόσιο θα σκεφτεί
πολύ σοβαρά το ενδεχομενο να μην πουλήσει την συμμετοχή του στο νέο σχήμα το οποίο θα είναι πλέον και ο μεγαλύτερος παίκτης του εγχώριου και όχι μόνο τραπεζικού συστήματος. Πάντως καλό θα είναι να περιμένουμε τις επίσημες απαντήσεις, καθώς και στο παρελθόν έχουμε δει τέτοιου είδους κινήσεις οι οποίες χάλασαν στο παρά ένα
Στο ταμπλό
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις δύο τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος , εν μέσω φημών ότι Εθνική και Eurobank βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για μια μεταξύ τους συγχώνευση.
Οταν οι φήμες εντάθηκαν, ο πρόεδρος του ΧΑ αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, από σήμερα 5 Οκτωβρίου και έως ότου οι δύο τράπεζες ενημερώσουν επαρκώς το επενδυτικό κοινό σχετικά με ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Επίσης, αναστέλλεται προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των ΕΤΕ και Eurobank, καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30.
Η μετοχή της Eurobank βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως 9%, ενώ κέρδη άνω του 5% κατέγραφε και ο τίτλος της ΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου