Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

EE Καμία απόφαση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Καμία απόφαση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής
Δεν αναμένεται μια απόφαση όσον αφορά την καταβολή της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 18 και 19 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, δήλωσε σήμερα ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος.
"Είμαι βέβαιος ότι καμία απόφαση αυτού του είδους δεν θα ληφθεί στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής", σημείωσε.
"Θα πρέπει πρώτα οι ελληνικές αρχές να συμφωνήσουν, η τρόικα και η Αθήνα να συμφωνήσουν και οι υπουργοί Οικονομικών της
ευρωζώνης να συζητήσουν για τα θέματα αυτά τα οποία πρέπει να προετοιμαστούν προσεκτικά", πρόσθεσε.
"Οι αποφάσεις αυτού του είδους πρέπει βεβαίως να λαμβάνονται αφού έχουν προετοιμαστεί λεπτομερώς", σημείωσε.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προέβλεψε στα μέσα Σεπτεμβρίου ότι δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την Ελλάδα πριν από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν η τρόικα θα ολοκληρώσει την αποστολή της στην Αθήνα και θα παραδώσει την έκθεσή της, η οποία θα πρέπει στη συνέχεια να εξεταστεί από την ευρωζώνη.
Στο πλαίσιο αυτό "υπάρχουν πιθανότητες να πραγματοποιηθεί μια επιπλέον σύνοδος του Eurogroup" στα τέλη Οκτωβρίου, σημείωσε πρόσφατα μια ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή.
Διευκρινίσεις πάνω στο ζήτημα αυτό μπορεί να δοθούν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνόδου του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Σε αυτήν μπορεί οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να αναφερθούν στο πακέτο των μέτρων λιτότητας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αποφάσισε η Αθήνα και στην εξέτασή τους από την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου