Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Η ενοποίηση περνά (;) ΣΥΡΙΖΑ



Τον χορό... των τασεων θα χορέψει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, όπου θα συζητηθεί εκ νέου η Ιδρυτική Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες διαφωνίες που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού ήταν ουσιαστικά τα προεόρτια, αφού το Αριστερό Ρεύμα έχει ήδη πάρει θέσεις μάχης. Στον εν λόγω... πόλεμο συμμάχους θα έχει συνιστώσες όπως η ΔΕΑ και η ΚΕΔΑ αλλά και η ΚΟΕ, οι οποίες με τη σειρά τους φέρνουν αντιρρήσεις. Ως πρόσχημα, βέβαια, διατυπώνουν ενστάσεις, όπως ότι αναζητούν πιο επίκαιρες θέσεις, ωστόσο η πραγματικότητα διαφέρει. Στις αντιρρήσεις... υποβόσκει η διαφωνία για τη διάθεση των οικονομικών ενισχύσεων στις συνιστώσες, αφού, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ενοποιηθεί, τότε όλα τα χρήματα θα απορροφώνται από το ενιαίο κόμμα, το
οποίο θα αποφασίζει την επιχορήγηση αυτών. Μάλιστα, το Αριστερό Ρεύμα, προεξάρχοντος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα καταθέσει συμπληρωματικό κείμενο-πρόταση, με το οποίο θα εκφράζει τις διαφωνίες του, «χαρτογραφώντας» επί της ουσίας τη σύγχρονη Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε ότι είναι έτοιμος να κάτσει στο ίδιο τραπέζι και να διαπραγματευτεί με την κυρία Μέρκελ, η βουλευτής του κόμματος και «εκλεκτή» του κ. Τσίπρα, Ρένα Δούρου, υποστήριξε, με αφορμή της δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών στην Σύνοδο Κορυφής, ότι είναι φανερό ότι όλοι τους είναι «εκτός τόπου και χρόνου». Και τούτο, διότι «δεν είδαν τους χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν χθες σε όλη τη χώρα ακριβώς κατά του προγράμματος προσαρμογής». Από την πλευρά του πάντως ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής αναγνώρισε ότι η κυρία Μέρκελ είπε μια «καλή κουβέντα» για την Ελλάδα, ωστόσο, «την επομένη η τρόικα άρχισε να ζητά πράγματα και θαύματα, παραπάνω από ό,τι ζητούσε τις προηγούμενες μέρες, που δεν είχαμε ακούσει την καλή κουβέντα».

Τέλος, να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στις Σέρρες, τον τρίτο κατά σειρά σταθμό των περιοδειών του, που θα οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και τελικά την ενοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου