Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Λεφτά στους Δήμους για τα διατροφικά επιδόματα

Λεφτά στους Δήμους για τα διατροφικά επιδόματα
Με το ποσό των 5.844.732 ευρώ επιχορηγεί το υπουργείο Εσωτερικών τις Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να καταβληθεί το διατροφικό επίδομα στους κατά νομό δικαιούχους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού οστών, καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς, για τον Σεπτέμβριο 2012.

Στην απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, επισημαίνεται ιδιαιτέρως ότι οι αποδιδόμενες πιστώσεις (από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Περιφερειών), που αφορούν την καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους δικαιούχους για τον Σεπτέμβριο και για όσο χρονικό διάστημα καθίστανται δικαιούχοι λήψης αυτού.
 
«Όσον δε αφορά στον χρόνο καταβολής τού εν λόγω επιδόματος, εφαρμόζεται αναλόγως η ίδια διαδικασία που ακολουθείτο από τις τέως υπόχρεες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις».

Τέλος, το υπουργείο καλεί τις Περιφέρειες να του γνωστοποιήσουν έως τις 29/10/2012, «τον αριθμό των δικαιούχων καθώς και τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη του εν λόγω επιδόματος μηνός Οκτωβρίου έτους 2012, για τις Περιφερειακές Ενότητες χωρικής αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να επιχορηγηθούν αναλόγως».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου