Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΟΗΕ: Υπερδιπλασιάστηκαν οι τιμές τροφίμων στη Συρία

ΟΗΕ: Υπερδιπλασιάστηκαν οι τιμές τροφίμων στη Συρία Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για την άνοδο των τιμών των τροφίμων στη Συρία, σε ορισμένες περιοχές της οποίας οι τιμές αυτές έχουν υπερδιπλασιαστεί από την έναρξη της εξέγερσης, η οποία ανάγκασε 343.000 ανθρώπους να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες και
περίπου 20.000 στην Ευρώπη.
«Παρατηρούμε ότι σε ορισμένες περιοχές στις οποίες αυξάνεται η βία, συνεχίζουν να αυξάνονται και οι τιμές των τροφίμων», δήλωσε η εκπρόσωπος του Προγράμματος, Ελίζαμπεθ Μπιρς, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα, "οι τιμές έχουν υπερδιπλασιαστεί σε περιοχές στις οποίες διεξάγονται συγκρούσεις" και σε ορισμένες περιπτώσεις οι τιμές αυτές παρουσιάζουν αύξηση κατά επιπλέον 20%.
Περίπου 1,4 εκατ. άνθρωποι στη Συρία έχουν λάβει βοήθεια από το Πρόγραμμα μέσω της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου από τις 9 Σεπτεμβρίου.
«Δεν έχουμε ολοκληρώσει τις διανομές τροφίμων εξαιτίας των δυσκολιών πρόσβασης που συνδέονται με τη βία, κυρίως στο Χαλέπι, σε ορισμένες περιοχές της παλιάς πόλης της Χομς, στη Ντέιρ Εζόρ, τη Ντεράα και σε ορισμένες περιοχές της Δαμασκού», υπογράμμισε η Μπιρς.
Η Μπιρς πρόσθεσε ότι η υπηρεσία αυτή άρχισε χθες να διανέμει τρόφιμα στην Τουρκία, σε πρώτη φάση για 25.000 σύρους πρόσφυγες στους καταυλισμούς της χώρας αυτής, μέσω ηλεκτρονικών καρτών, αξίας 25 δολαρίων (80 τουρκικές λίρες) η καθεμία. Κάθε κάρτα προορίζεται για μια οικογένεια προσφύγων, η οποία θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες της σε τρόφιμα για ένα
μήνα.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 1,2 εκατ. άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι μέσα στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου