Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο Πεπόνης φοβάται ότι υπουργοί έχουν "πειράξει" τη λίστα Λαγκάρντ

Ο Πεπόνης φοβάται ότι υπουργοί έχουν "πειράξει" τη λίστα ΛαγκάρντΤην αυθεντικότητα και την πληρότητα ης περιβόητης "λίστας Λαγκάρντ" αμφισβητούν εμμέσως οι οικονομικοί εισαγγελείς, διατυπώνοντας μάλιστα  ερωτήματα πώς το επίμαχο  CD διακινήθκε επί δύο χψρόνια μεταξύ υπουργών, ΣΔΟΕ, υπηρεσιών παραγόντων κλπ χωρίς εγγραφα και χωρίς να τηρηθούν οι διαδικασίες πρωτοκόλου.
Οι κ. Πεπόνης-Μουζακίτης ζητούν από τον καθ' ύλη αρμόδιο υπουργό Οικονομικών να επιδιώξει να λάβει από το γαλλικό
υπουργείο νέο αυθεντικό αντίγραφο  CD, ώστε να εξακριβώσουν την γνησιότητα του καταλόγου που έχουν στα χέρια τους και να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν διαγραφεί ονόματα, ούτε έχει αλλοιωθεί το περιεχόμενο του CD
Προειδοποιούν σε ότι αν δεν κινηθεί ο κ. Στουρνάρας, θα διατυπώσουν επίσημα αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις γαλλικές αρχές.
Στο έγγραφο τους προς τον υπουργό Οικονομικών  αναφέρουν ότι κρίνουν σκόπιμο να ζητηθεί  νέο ,αντίγραφο «επειδή κρίνεται αναγκαίο επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD, για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε, για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής».

 Οι δυο εισαγγελείς έχουν ζητήσει επίσης από τον υπουργό Οικονομικών να τους αποστείλει το αρχικό υλικό που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που το συνόδευε. Ζητούν επίσης και τον αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε κατά την παραλαβή του υλικού, ως εισερχόμενο έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου