Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τι περιμένει τη Μέρκελ



Την ώρα που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά με την επικείμενη επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, τόσο η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης σηκώνουν τους τόνους, καλώντας τον λαό σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους στην πολιτική της λιτότητας και «θα στείλουν το μήνυμα της δημοκρατικής ανατροπής
σε ολόκληρη την Ευρώπη». Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι «η κυρία Μέρκελ δεν μας παρέχει στήριξη, αλλά διαιωνίζει την οικονομική κατοχή της», με τους Ανεξάρτητους Ελληνες να καλούν εκ νέου στις 6 το απόγευμα τον ελληνικό λαό να δώσει το «παρών» στη γερμανική πρεσβεία για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα. Από την πλευρά του το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η καγκελάριος έρχεται να στηρίξει την κυβέρνηση στη νέα σφαγή του λαού.

Στο μεταξύ, στο facebook ήδη έχουν δημιουργηθεί σχετικά γκρουπ που καλούν τους χρήστες να βγουν όλοι στους δρόμους «για να «δείξουμε στη Μέρκελ την αντίθεσή μας σε αυτά που μας ετοιμάζουν». Με καυστικό χιούμορ αντιμετωπίζουν παράλληλα την επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ οι χρήστες του twitter. «Μου είπαν ότι έρχεται η Μέρκελ και ξεσήκωσα το σπίτι. Καλοκαιρινά, χειμωνιάτικα, θα της τα δώσω όλα να τελειώνουμε» έγραψε κάποιος. Αλλος, πάλι, τονίζει ότι «τώρα που έχουμε 600 δισ. cash, η Μέρκελ έρχεται για να πάρει τα χρωστούμενα και να ζητήσει και δανεικά», ενώ με κυνισμό αντιμετωπίζει ένας τρίτος τον ερχομό της καγκελαρίου: ''Φυσικά θα έρθει η Μέρκελ στην Αθήνα . Εσύ πριν αγοράσεις σπίτι δεν το επισκέπτεσαι'' σημειώνει χαρακτηριστικά. ''Η κυρία Μέρκελ στην Ελλάδα την Τρίτη! Να απομακρύνουμε αστέγους, φτωχούς και αλήτες διαδηλωτές! Πρέπει να δείξουμε καλή εικόνα'' τονίζει σε τιτίβισμα του ένας ακόμη χρήστης του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου