Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

"Έτσουξαν" πολύ τους Γερμανούς ,οι διαδηλωτές "ναζί" της Αθήνας


`Έτσουξαν` πολύ τους Γερμανούς ,οι διαδηλωτές `ναζί` της Αθήνας

Σε μια δεύτερη ανάγνωση της επίσκεψης Μέρκελ στην Ελλάδα προχωρούν πολλοί γερμανοί σχολιαστές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μηνύματα Μέρκελ-Σαμαρά αλλά και μερίδας διαδηλωτών.Μια από αυτές είναι η  Süddeutsche Zeitung του Μονάχου που εστιάζει στους συνδικαλιστές εκείνους που επέλεξαν να  ...ντυθούν ναζί  και να ανέβουν πάνω σε στρατιωτικό τζίπ!

 «Ανόητη μικρή μειοψηφία» είναι ο τίτλος σχολίου στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung  που αναφέρεται στη μικρή αυτή ομάδα διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος. Η εφημερίδα σχολιάζει: «Σαφώς και υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που κάνουν παραλληλισμούς μεταξύ του 1941 και του 2012.
Ωστόσο δεν είναι πολλοί και σε καμία περίπτωση δεν είναι ‘'οι’' Έλληνες. Με το να αξιοποιεί κανείς σε έντυπη μορφή, στο διαδίκτυο ή σε συνεντεύξεις τέτοιες γενικεύσεις, τροφοδοτεί το έργο μιας ανόητης, μικρής μειοψηφίας στην Αθήνα που με περιβραχιόνια με αγκυλωτούς σταυρούς βάζει δόλωμα σε γερμανούς πολιτικούς και σχολιαστές.



Και εδώ στη Γερμανία - συνεχίζει - υπάρχουν φαινόμενα που είναι '‘πολύ γερμανικά’', τα οποία όμως δεν αντιπροσωπεύουν ‘'τους’' Γερμανούς. Ούτε οι φόνοι των ναζί του Τσβίκαου είναι τυπικοί για τη Γερμανία, αλλά ούτε και οι ειδήσεις της Bild και οι μεθυσμένοι μεταμφιεσμένοι του Oktoberfest (σσ. γιορτή της Μπύρας στο Μόναχο). Πρόκειται μόνον για ορισμένες γερμανικές πτυχές που προκαλούν ανησυχία, που κάνουν κάποιον να σκεφτεί ή και να χαμογελάσει αμυδρά. Οι προβοκάτορες απλοποιούν, καθώς απλά μηνύματα με σαφή σύμβολα εντείνουν την επίδραση μιας πρόκλησης. Αυτό αξιοποιείται από τον γ.γ.των Χριστιανοκοινωνιστών όσο και από τον Έλληνα αρχηγό της Αριστεράς. Όποιος όμως προσδίδει χαρακτηριστικές ιδιότητες σε λαούς και κατηγοριοποιεί χώρες σε καλές και κακές, δεν έχει μάθει τίποτα από την ιστορία του 20 αιώνα».
Πάντα  μια δεύτερη ανάγνωση χρειάζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου