Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΑΥΤΑΡΗ-ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναψε... φωτιές το θέμα του «φρέσκου» γάλακτος

Αναψε... φωτιές το θέμα του «φρέσκου» γάλακτος
Κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο αποκαλύπτεται για το θέμα της άρσης του περιορισμού της διάρκειας ζωής των πέντε ημερών στο παστεριωμένο ή «φρέσκο» γάλα.
Μετά το δημοσίευμα του «Έθνους» που αποκάλυπτε τις προχωρημένες συζητήσεις ανάμεσα στον κ. Τσαυτάρη και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά για τη συμμόρφωση της
χώρας μας στον κανονισμό της Ε.Ε. που δεν θέτει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια στη διατηρησιμότητα του παστεριωμένου γάλακτος, πρώτος ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε την αντίθεσή του σε μία τέτοια απόφαση. Όπως είπε ο κ. Χαρακόπουλος μία τέτοια απόφαση θα είναι καταστροφική για τους Έλληνες κτηνοτρόφους.
Λίγη ώρα μετά, ο κ. Τσαυτάρης, με ξεχωριστή ανακοίνωσή του, διευκρίνιζε ότι υπάρχει θέμα σχετικά με την έννοια της "φρεσκάδας" ενός προϊόντος. Εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός εννοούσε ότι θα πρέπει να τεθεί ζήτημα επισήμανσης των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Και ο ίδιος τάσσεται κατά της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του γάλακτος αν και όπως καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια να μειωθεί το κόστος των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεν πρέπει όμως αυτό να γίνει σε βάρος της ελληνικής κτηνοτροφίας».
Έντονες είναι και οι αντιδράσεις των κτηνοτροφικών συλλόγων.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου