Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ακτιβιστές σε πλοίο που πάει στη Γάζα

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Δημήτρης Κοδέλας επιβαίνουν στο φινλανδικό πλοίο Estelle που πλέει προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το onalert. gr, στο σκάφος Estelle, με φιλανδική σημαία, επέβαιναν 17 ακτιβιστές από τον Καναδά, το Ισραήλ, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ, με προορισμό τη Γάζα.

Επί τρία 24ωρα το σκάφος Estelle έπλεε νότια της Κρήτης ,με το Ισραήλ να έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει το ταξίδι του για τη Γάζα.

Ωστόσο, τόσο το φινλανδικό, όσο και ένα ελληνικό πλοίο αποφάσισαν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς τη Γάζα. Στη στάση που έκανε στην Κρήτη το ελληνικό πλοίο δεν του επετράπη ο απόπλους, καθώς υπήρχε σχετική υπουργική απόφαση μετά το αιματηρό επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά.

Ετσι, απέπλευσε μόνο το Φινλανδικό πλοίο. Λίγη ώρα αργότερα, όμως, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε ότι στο Estelle επιβαίνουν και οι δύο έλληνες βουλευτές.

Σύμφωνα πάντα με το onalert.gr, η επικοινωνία των ελληνικών αρχών με τις ισαρηλινές είναι συνεχής, με τους τελευταίες να ξεκαθαρίζουν ότι ανεξάρτητα με το ποιοι επιβαίνουν, αν το πλοίο ακολουθήσει την πορεία του Μαβί Μαρμαρά, αυτό αποτελεί πολεμική πράξη.

  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου