Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ Βλέπουν λύση - πακέτο για Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία μέσα στον Νοέμβριο

Βλέπουν λύση - πακέτο για Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία μέσα στον Νοέμβριο Σε συνολική διευθέτηση του ελληνικού, του ισπανικού αλλά και του κυπριακού προβλήματος μέσα στον Νοέμβριο, προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις αξιωματούχων καθώς και του γάλλου υπουργού Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.
Η Ισπανία μπορεί να ζητήσει βοήθεια από την ευρωζώνη τον επόμενο μήνα και σε μια τέτοια περίπτωση, το αίτημά της ενδεχομένως να συζητηθεί στο πλαίσιο ενός "ευρύτερου πακέτου", μαζί με το αναθεωρημένο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα και το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της ευρωζώνης, σύμφωνα με το Reuters.
«Κινούμαστε, κάνουμε βήματα, το προετοιμάζουμε, τα πράγματα θα κατασταλλάξουν τον Νοέμβριο», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος, ο οποίος μετέχει στις συνομιλίες για πιθανή βοήθεια προς την
Ισπανία.
Κληθείς να αποσαφηνίσει αν αναμένεται ισπανικό αίτημα για βοήθεια τον Νοέμβριο, ο αξιωματούχος, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του λόγω της φύσης των συνομιλιών, απάντησε: «Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα γίνει τότε, τον Νοέμβριο».
Και δεύτερος ανώτατος αξιωματούχος υπαινίχθηκε το ίδιο: «Αν έβαζα στοίχημα, μάλλον θα έλεγα Νοέμβριο αντί για Οκτώβριο. Τότε θα μιλάγαμε για πακέτο- θα είχαμε την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ισπανία. Δεν νομίζω τη Σλοβενία», δήλωσε.
«Αυτό συμβαίνει επειδή οι Γερμανοί και άλλοι δεν θέλουν να πηγαίνουν στο εθνικό τους κοινοβούλιο συχνά και να έχουν εκεί επώδυνες συζητήσεις», είπε.
Μοσκοβισί: Ελπίζω σε συνολική λύση μέσα στον Νοέμβριο
Σε ανάλογες εκτιμήσεις προχώρησε και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί από το Τόκιο, όπου βρίσκεται για την ετήσια γενική συνέλευση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, δηλώνοντας ότι ελπίζει τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ισπανίας να λυθούν «μέσα στις επόμενες εβδομάδες».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, ο Μοσκοβισί είπε ακόμη ότι κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα στις 13 Σεπτεμβρίου τόνισε στην ελληνική πολιτική ηγεσία πως ελπίζει η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη δεδομένων των επιπτώσεων μιας πιθανής εξόδου της από αυτήν.
Ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην περίπτωση της Ισπανίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα, η οποία επίσης αντιμετωπίζει κρίση χρέους, θα πρέπει να καταστήσει σαφές πότε και με ποιόν τρόπο επιθυμεί να της δοθεί βοήθεια από την ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου