Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ο Α.Τσίπρας υποστηρίζει τώρα την παραμονή στο Ευρώ και θέλει να διαπραγματευτεί και με την Μέρκελ!!!


Τους… πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σπουδών, επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για να κάνει οικονομική ανάλυση αλλά και να… επιβεβαιώσει σε όλους εμάς τη δική του ανεπάρκεια.
Σε μια προσπάθεια να πλήξει την κυβέρνηση με κάθε τρόπο ο κ. Τσίπρας, έκανε επίσης και μια μεγαλειώδη κωλοτούμπα αφού από τη μια θεωρεί ότι το πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ πάση θυσία, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με πολλές συνιστώσες, κι από την άλλη τονίζει ότι δε θα είχε πρόβλημα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με
τη Μέρκελ, την ίδια Μέρκελ που κάποιες από τις συνιστώσες του χαρακτηρίζουν ναζί.
Επομένως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι επικρατεί Βαβέλ στο κόμμα του και δεν μαζεύονται οι διφορούμενες δηλώσεις με τίποτε.
«Δεν αποτελεί στόχο ή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος της χώρας από το ευρώ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. «Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε. Αυτό που φωνάζουμε είναι ότι δεν μπορεί να φύγει μια χώρα από το ευρώ. Αυτό που κατανοούν φοιτητές στα πρώτα έτη των σπουδών τους δεν μπορούμε να το καταλάβουμε; Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα, όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα», είπε.
Οι εσωτερικές αντιφάσεις των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ  οδηγούν σε πολιτική παραφροσύνη. Αυτοί που ήθελαν να κρεμάσουν την Ευρώπη και το ευρώ, φλερτάρουν ξαφνικά με την ευρωπαϊκή ιδέα! Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί πια να τους παρακολουθήσει” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου.

Εμείς να παρατηρήσουμε κατ’ αρχάς ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες τόσο ο Π. Λαφαζάνης όσο και ο κ. Στρατούλης έλεγαν ότι το ευρώ δεν είναι ταμπού, επομένως και να φύγουμε από αυτό δεν τρέχει και τίποτε. Τώρα ο κ. Τσίπρας γίνεται διαπρύσιος υποστηρικτής του ευρώ; Τη… Ρόζα την ρώτησε; Ξαφνικά το ευρώ έγινε ο σωτήρας της Ελλάδας; Ο Λαφαζάνης και ο Μηλιός τι λένε γι’ αυτή τη μεταστροφή; Ο Αλαβάνος που χθες μίλησε για σχέδιο Β, τι λέει;
Κατά δεύτερο, αν ο κ. Τσίπρας ήταν πρωτοετής φοιτητής θα γνώριζε ότι ναι μεν δεν υπάρχει μηχανισμός για να αποβληθεί μια χώρα από το ευρώ, είναι πανεύκολο όμως να βγει εφόσον η ίδια το θελήσει. Και για να το θελήσει σημαίνει ότι θα πιεστεί τόσο πολύ που δε θα αντέχει άλλο το κοινό νόμισμα. Αν δε δώσουν τη δόση του δανείου, κηρυχθεί στάση πληρωμών και κλείσουν τα οικονομικά σύνορα, για να δούμε αν θα βγει οικειοθελώς η Ελλάδα από το ευρώ.
«Είμαι έτοιμος να κάτσω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ακόμη και με τον μεγαλύτερο εχθρό μου. Δεν θα κάνω όμως δηλώσεις μετάνοιας. Όταν κάτσω απέναντι στη Μέρκελ θα ξέρει ότι δεν ήμουν στις λίστες της Siemens, ούτε στα μπλοκάκια του Χριστοφοράκου».
Και για να έχουμε καλό ρώτημα κ. Τσίπρα, ο Σαμαράς που κάθεται στο τραπέζι με τη Μέρκελ ήταν στις λίστες; Ήταν μήπως ο Κουβέλης ή ακόμη και ο Βενιζέλος; Ήταν ο Στουρνάρας; Είναι εύκολο να πετάς λάσπη από μακριά διότι ξέρεις ότι δε θα σε λερώσει και ο κ. Τσίπρας το έχει μάθει καλά το μάθημά του.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, το μνημόνιο θα καταργηθεί. «Το μνημόνιο; Ποιο μνημόνιο; Δεν υπάρχει μνημόνιο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μνημόνιο θα καταργηθεί», είπε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνοντας λόγο για διαπλοκή: «αν το 1821 είχαμε ΜΜΕ να εκβιάζουν για την επανάσταση, τότε οι οπλαρχηγοί θα μένανε χωρίς λαό».
Μετά από αυτά μπορούμε άνετα να φανταστούμε τον κ. Τσίπρα με περικεφαλαία και μουστάκα σαν του Κολοκοτρώνη, να παίρνει από το χέρι τους Έλληνες και να κηρύσσει την επανάσταση κατά του Μνημονίου.
Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει τονίζοντας ότι «η τρικομματική κοινοπραξία που βρίσκεται υπό κατάρρευση, θα καταρρεύσει. Και τότε θα πρέπει να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου υγιείς δυνάμεις».
Τώρα ποιον εννοεί; Τον ΣΥΡΙΖΑ; Διότι μόνο υγεία δε βλέπουμε μεταξύ των συνιστωσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου