Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ποιος είναι ο πιο... βρώμικος λαός;

Ποιος είναι ο πιο... βρώμικος λαός;Γύρω από το λαό της Γαλλίας πάντα κυκλοφορούσε ο μύθος ότι είναι ένας από τους πιο βρώμικους λαούς. Φαίνεται πως αυτός ο μύθος επιβεβαιώνεται από την έρευνα που διεξήχθη από το BVA Ιnstitute.
Συγκεκριμένα σε δείγμα 1.000 Γάλλων, το 12,5 από τους ερωτηθέντες δήλωσε πως δεν πλένει τα χέρια του μετά την τουαλέτα και το 55% πως επίσης δεν φροντίζει την υγιεινή των χεριών μετά την χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την ώρα
που το 54% θεωρεί ότι οι λαβές του μετρό είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που πιάνουν στη καθημερινότητά τους.
Ωστόσο σύμφωνα με την έρευνα το 21,4% των Γάλλων φαίνεται να πλένει τα χέρια του τουλάχιστον 10 φορές την ημέρα και το 86,6% πριν από κάθε γεύμα.
Μπορεί τα παραπάνω στοιχεία να μην αποδεικνύουν πως οι Γάλλοι είναι ένας «βρώμικος λαός» αλλά ίσως το ξανασκεφτούμε εάν δούμε πως το 3,5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι κάνει ντους μόλις μία φορά την εβδομάδα. Κάθε δύο ημέρες κάνει μπάνιο το 20%, κάθε ημέρα κάνει το 67,7%, ενώ δύο φορές την ημέρα κάνει το 11,5%.
Παρόμοια στοιχεία παρουσιάζουν και οι Βρετανοί καθώς σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Queen Mary University και το London School of Hygiene & Tropical Medicine, ούτε στην Βρετανία έχουν καλή σχέση με την καθαριότητα.
Όπως έδειξε η έρευνα, το 14% των χαρτονομισμάτων, το 10% των πιστωτικών καρτών και το 26% των χεριών βρέθηκαν με ίχνη κοπράνων. Γεγονός που αποδεικνύει πως δεν πλένουν συχνά τα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου