Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα Προέδρου ΔΑΚΕ Δ.Ε. Δ. Καρλαύτη




Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012
ΕΚΛΟΓΕΣ
Για τα υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ
Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα

ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Καθηγητής ΠΕ 4 Χημικός
Υποψήφιος Αιρετός για το ΚΥΣΔΕ
Με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ
Συνάδελφε,
Από τη θέση του αιρετού του ΚΥΣΔΕ που με έταξε ο κλάδος να τον υπηρετήσω τη διετία που πέρασε, αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για την επικράτηση αξιοκρατίας και διαφάνειας σε όλες τις διαδικασίες, όπως αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, μεταθέσεις, πειθαρχικά και μετατάξεις και συναδέλφων, καθώς επιλογές Στελεχών της καθοδήγησης της Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα πέρσι ικανοποιήθηκε μικρός αριθμός μεταθέσεων καθώς και
αποσπάσεων, ίσως ο μικρότερος από κάθε άλλη χρονιά. Τη φετινή χρονιά έγιναν περισσότερες μεταθέσεις και περισσότερες αποσπάσεις συγκριτικά με πέρσι, αλλά όχι όμως όσες οι ανάγκες των συναδέλφων απαιτούσαν και η οικονομική κρίση επιβάλλει.

Έκανα ότι ήταν δυνατόν ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων που είχαν πραγματικά προβλήματα. Πέρσι έγινε η διαδικασία επιλογής των σχολικών συμβούλων. Η παρουσία μου συνέβαλλε ώστε η επιλογή να γίνει με διαφάνεια και σοβαρότητα και χωρίς σημαντικά προβλήματα.

Πιστεύω ότι η θέσπιση της μοριοδότησης στη διαδικασία των αποσπάσεων στην πράξη απεδείχθη ότι δε μπορεί να καλύψει όλες τις κοινωνικές ανάγκες των συναδέλφων και γι΄ αυτό χρειάζεται αναμόρφωση του όλου πλαισίου.

Πιστεύω ακόμη, ότι είναι απαραίτητο λόγω αλλαγής των συνθηκών, να επανεξετάσει ο κλάδος και το θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων μετά από ουσιαστικό διάλογο, ώστε η νέα ρύθμιση αφενός να διατηρεί την αντικειμενικότητα του σημερινού πλαισίου, αφετέρου να δίνει λύσεις στο ζήτημα των οργανικών θεσμών αντιμετωπίζοντας τα φαινόμενα της διάθεσης στα ΠΥΣΔΕ, των υπεράριθμων και άλλων συσσωρευμένων προβλημάτων.

Συνάδελφε, πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε μαζί τον αγώνα, ώστε σημαντικές διαδικασίες όπως οι διορισμοί μονίμων και αναπληρωτών, οι αποσπάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι αποσπάσεις στις Διευθύνσεις και στα Γραφεία, στα ΓΑΚ και στις Βιβλιοθήκες, να επανέλθουν στην αρμοδιότητα του ΚΥΣΔΕ. Ομοίως και στις αποσπάσεις στα ΙΕΚ, είναι απαραίτητο να υπάρχει συμμετοχή εκπροσώπων του κλάδου ώστε να γίνονται με διαφάνεια και κοινωνικά κριτήρια.

Συνάδελφε, ως υποψήφιος αιρετός του ΚΥΣΔΕ ζητώ με την ψήφο σου να μου δώσεις για άλλη μια φορά τη δυνατότητα να συνεχίσω τον αγώνα για την αξιοκρατία, διαφάνεια και δικαιοσύνη, μαχόμενος όπως και κατά τη διετία που πέρασε, με υπευθυνότητα, συνέπεια και ευαισθησία στο πλευρό όλων των συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου