Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς: Στενότερη ελληνογερμανική συνεργασία

Σαμαράς: Στενότερη ελληνογερμανική συνεργασίαΜετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Σαμαρά-Μέρκελ οι δύο ηγέτες προχώρησαν σε δηλώσεις. 
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός τόνισε για την επίσκεψη της Μέρκελ στη χώρα μας: «Η καγκελάριος έδειξε κατανόηση και σεβασμό για τις θυσίες του ελληνικού λαού και οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και η εικόνα της έχει αλλάξει σημαντικά. Επίσης», συνέχει ο κ. Σαμαράς «η αξιοπιστία έχει αυξηθεί  και η καγκελάριος είναι από τους πρώτους που το αναγνωρίζει και η επίσκεψή της το αποδεικνύει».
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι πλέον Ελλάδα και Γερμανία θα έχουν στενότερη
συνεργασία. «Αποφασίσαμε να έχουμε στενότερη συνεργασία σε τομείς όπως είναι η υγεία και η τοπική αυτοδιοίκηση. Η Ελλάδα έχει να ωφεληθεί άμεσα από τη γερμανική τεχνολογική και επενδυτική  βοήθεια. Η καγκελάριος», συνέχισε παρακάτω ο κ. Σαμαράς «εξέφρασε την απόφασή της να βοηθήσει την Ελλάδα κι εγώ με τη σειρά μου υπογράμμισα ότι σε σύντομο χρόνο η επιτυχία της Ελλάδας θα καταγραφεί ως επιτυχία της Ευρώπης να ξεπεράσει την κρίση και να βγει πιο ενωμένη και ισχυρή. Εκείνοι που πόνταραν ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει και η Ε.Ε. θα πληγεί σοβαρά, θα το χάσουν. Οι Έλληνες έχουν υπερηφάνεια και φιλότιμο. Σήμερα υποδεχτήκαμε μια φίλη της χώρας», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Η κ. Μέρκελ με τη σειρά της δήλωσε ότι ήρθε στην Αθήνα μετά από πρόταση που δέχτηκε από τον κ. Σαμαρά, ενώ υπογράμμισε ότι έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι και έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα προόδου. «Έχουν επιτευχθεί πολλά, με σκληρά μέτρα, αλλά ο δύσκολος δρόμος άξιζε τον κόπο. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο».
Για τα προγράμματα που ανέφερε ο κ. Σαμαράς η κ. Μέρκελ είπε: «Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε κοινά προγράμματα παράλληλα με τις ρυθμίσεις για την ανάπτυξη. Υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου