Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σε αναζήτηση “πατερούλη” ο Περισσός


Για όσους είχαν απορία τι κάνει ο Περισσός αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά ο… παγκόσμιος καπιταλισμός, ο Ριζοσπάστης, διέλυσε την ομίχλη. Το τιμημένο ΚΚΕ διαλογίζεται με τον εαυτό, όταν βέβαια δεν ψάχνει να βρει χρήματα για να μην κλείσουν τα μέσα ενημέρωσής του.
Σε ένα μακροσκελές κείμενο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο Ριζοσπάστη, επιχειρείται η ιδεολογική ανασύνταξη του ΚΚΕ το οποίο ακόμη και στις τελευταίες δημοσκοπήσει δείχνει να μην εξεγείρει πλέον τα πλήθη. Αντιθέτως, ο εχθρός, ο ΣΥΡΙΖΑ τους έχει πάρει τα… παντελόνια και σε λίγο το ΚΚΕ θα κινδυνεύσει να μείνει
και εκτός Βουλής.
Γι’ αυτό κι εκεί στον Περισσό αναζητούν το δικό του Τσίπρα που όμως δε θα είναι ροζ αλλά κατακόκκινος. Αυτός θα αντικαταστήσει την Αλέκα Παπαρήγα η οποία ότι είχε να δώσει το έδωσε και τώρα πρέπει να περάσει στην κομματική εφεδρεία.
Έτσι λοιπόν η Αλέκα φαίνεται να προωθεί τον εκλεκτό της Γιώργο Μαρίνο (όχι φυσικά τον σόουμαν με τις… τσαούσες του). Δε θυμίζει σε τίποτε τον Αλέξη Τσίπρα αλλά είναι σίγουρο ότι είναι αρεστός στην κομματική νομενκλατούρα του Περισσού.
Ο Μαρίνος λοιπόν ήταν αυτός που έγραψε το άρθρο στο Ριζοσπάστη που μοιάζει με ιδεολογικό μανιφέστο για το πώς πρέπει να κινηθεί το ΚΚΕ. Μην περιμένετε τίποτε τρομερές και ριζοσπαστικές αναφορές. Μονολιθικοί ήταν, έτσι θα μείνουν. Για να καταλάβετε γράφει: «Όλα αυτά με ένα στόχο: Το κομμουνιστικό κίνημα να βάλει γερά, επαναστατικά θεμέλια και να ξεπεράσει την κρίση του, να γίνει ικανό στην πάλη για την οργάνωση της εργατικής τάξης, για την οικοδόμηση της αναγκαίας κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, να κατακτήσει ανώτερο επίπεδο στην προσπάθεια για τη συγκέντρωση δυνάμεων, με στόχο την κλιμάκωση της σύγκρουσης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για το σοσιαλισμό.
Αναμφισβήτητα, τα φιλελεύθερα, τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, αλλά και τα κόμματα που έχουν αποστατήσει από τις αρχές της μαρξιστικής – λενινιστικής κοσμοθεωρίας και έχουν κατρακυλήσει στο δρόμο της ταξικής συμφιλίωσης, του οπορτουνισμού, έχουν κάνει τις δικές τους επιλογές. Έχουν επιλέξει το δρόμο της υπεράσπισης και της διαχείρισης του καπιταλισμού, ανεξάρτητα από τις δικαιολογίες και τα προσχήματα που χρησιμοποιούν.
Το ζητούμενο είναι τα Κομμουνιστικά Κόμματα που πιστεύουν στις αρχές της ταξικής πάλης, στην ιστορική αναγκαιότητα της πάλης για την ανατροπή του καθεστώτος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, στην οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, να προσαρμόσουν τη στρατηγική και την τακτική τους στους παραπάνω στόχους που αποτελούν στην ουσία και το λόγο ύπαρξης ενός Κομμουνιστικού Κόμματος».
Αν έχετε την υπομονή να διαβάσετε το ιδεολογικό μανιφέστο μπείτε στην εξής διεύθυνση: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου